Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 08:31

Karja dospeli lidi se nemeni. akorat kazdy, at dite ci dospely, kdyby byl sebevic zlaty, pujde vzdy tak daleko, jak ho pustis. 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 08:42

viktorka_od splavu To je jak z nějakého podcastu, já myslím, že se mění, já to vidím i na sobě. Jakože jasne nezacnes mít úplně diametrálně odlišný charakter, ale vidím to, že jsem se změnila. 

Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 09:33

Karja :-)) ne, to je moje zkusenost. samozrejme cely zivot nejakym zpusobem dozravas (dokud neprijde senilita;-)), ale jak rikas, charakter, natura, povaha.. nazvi jak chces, se nemeni.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 09:40

Ve školce rádi zánět spojivek a u nás v rodině ho mám jako první já:D. Myslím, že cizí dítě jsem viděla tak na metr na pár chvilek 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 10:01

Karja letos jsou ty pyly a současně písek strašně intenzivní, můžeš to mít i z toho. Kdyžtak Ocuflash, jestli nemáte doma silnější kalibr. 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 10:04

žluťásekNejsilnější domácí kalibr je momentálně světlík lekarsky a nejbližší otevřená lékárna je 45 minut autem:D. Ale já to z pylu nemám určitě, mně vůbec nevadí, vím, že můžou začít, ale myslím, že to není pravděpodobné takhle z 0 na 100;-). 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 10:06

Dotaz pro čtenáře muminu, je ještě v nějaké knížce jiné než Čarodějův klobouk Knikla a Piskla? Nebo jsou jen tady jak přišly s tím kufrem a pořád si ho schovávají. 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 10:18

Karja jj, ten Ocuflash je právě s výtažkem ze světlíku, je fakt dobrej.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 10:44

Karja mame doma jeste Zimu a Tatinek a more(co vysly tedka v ty novy edici) a tam nejsou urcite.

Offline Jitka77
1924 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 10:49
Reakce na Karja:

notnaTO je možná tím, že to nebyla klasická mateřská, kdy žena zůstane doma, pak se v tom režimu zůstalo, pak je to těžké najednou měnit jiné pořádky, děti na to nejsou zvyklé, rodiče vlastně taky. Ale tady děvčata to napsaly dobře, nejde přenášet svoje zkušenosti do jinych, fakt každej žije jinak, má jiné děti, víc deti, blbý období, lepší období, u nás to fakt třeba chvíli vypadalo, že otec odejde....do blázince ale možná tak. A přitom s tou jednou to byla u té dělené péče pohoda, měla jsem vlastně dost volná, i t večerni rituály se střídaly, no jakože fakt v tomhle ohledu to bylo v pohodě. Pak se to zvrtlo! Já si ale o tom určitě můžu sama, já neumím asi moc komunikovat, žádat o pomoc, furt si říkám, že někoho obtěžuju, plus jsem si hodně zvyklá řešit s holkama všechno sama a v hodně věcech mi ten druhý docela prekazi, třeba já muze hrozně nerada beru na výlety rodinné a fakt skoro nikam nejezdime všichni 4, ze začátku nemohl a teď vlastně o to nestojím, a pak se to prostě promítá do všech činností.

​Takže s holkama na výlety jezdíš ty? To mi přijde fajn, že máte nějaký čas jenom pro sebe, krom řevu u provozních denních nutností. A jestli měl muž nějaké psychicky náročné období, docela rozumím tomu, že chce holkám ze sebe předat to lepší, chce, aby ho poznaly jako člověka, s kterým je zábava. Ale pomalu je asi čas posunout se dál. Nedivím se, že ti to takhle nevyhovuje. Předávat disciplínu není tolik sexy holt. A dělat i něco jako všichni čtyři by asi bylo ideální, ale v ideálním světě by zároveň měl každý člen rodiny i chvíle sám pro sebe... Nežijeme v ideálním světě. 

Stejně si ale myslím, že dnešní děti mají mnohem zdravější start do života v tom, jak se jim rodiče věnují. On je ten svět náročnější, minimálně na podněty, takže je to potřeba, ale stejně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2024 11:01

Karja pohotovost máte asi daleko, co? Je to prý hrozně infekční.

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 11:15

notna Já s letfenixa souhlasím, asi bych nepoužila výraz vědecký přístup, ale přesně vím, co myslí! Přijde mi, že o tom prostě hodně přemýšlíte, snažíte se udělat to nejlepší (to jako asi každý, ale vy tak nějak "cíleně" nebo jak to říct). Myslím to v dobrém, já to hrozně obdivuju, já mám děti tak nějak mimochodem, někdy mám pocit, že je vůbec nevychovávám, že to všechno jde tak nějak samospádem, já jsem strašně nedůsledná a nesoustředěná a dost mě to ve výchově mrzí. 

Co se hlídání cizích dětí týká, neteř jsem si brávala zamlada často, i na prázdniny, tahala jsem ji s sebou do zahraničí, všichni moji tehdejší kluci se na ni dodnes ptají. Výsledek byl, že jsme si užily spustu legrace, dovolila jsem jí všechno, chodila spát klidně ve tři ráno, obědvala zmrzlinu, dokonce i na pár šílených večírků jsem ji vzala...výsledek je jen ten, že máme dodnes skvělý vztah a asi mi nikdy nesvěří na hlídání její vlastní dítě, hahaha.

Muž se o děti staral a stará, ale jeho přístup je hodně ledabylý, děti to pochopitelně nezabije, ale pořád to nechceš. Když byly malé, měl to do práce hodinu cesty, běžně tam býval i deset hodin, takže doslova vypadl v půl sedmé ráno a vracel se v osm. Nikdy mi nedal najevo, že jeho příjem je x-násobně větší než můj, ale kdybych přišla s návrhem ať práci kvůli dětem omezí, tak by to asi vzal jako vtip. 

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 12:15

Jitka77Já si taky myslím, že dnesni děti jsou víc v pohodě, jako z nějakých těch běžných rodin. 

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 12:29

Karja soucítím se stížností. Já myslím, že tyhle rutiny s malýma dětma jsou psychicky náročné, i když jsou na to dva, natož když to člověk musí dělat pokaždé sám. Vlastně, když je tu na návštěvě máma nebo tchyně, najednou mi to přijde jako optimální počet lidí na tu péči o dvě malé děti.

Ale vážně, mám nevyžádané rady, co tu myslím ještě v té dlouhé diskuzi nezazněly (Ok, tak jen napůl vážně). My se snažíme si tyhle opruz činnosti co nejvíc "tady a teď" usnadnit, to nemyslím na úkor kvality provedení, ale toho procesu. Např. cíl jsou dobře vyčištěné zuby a prudí mě zdrhání a řev? Tak jim to holt večer čistíme u televize, no. U toho je i namažeme krémem, prevlečeme do pyžama a tak, většinou na to padnou 2-3 díly Večerníčku... Vlasy zase češu vždycky u snídaně, to taky aspoň neutíkají.

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 12:31

Karja jo a já taky radši jezdím na výlety s nima sama .

Offline 999
19782 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 12:45

Garfie Já to mám úplně stejně, jako ty :-). Ve všem, včetně manžela :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2024 12:49

Anema já radši jezdím s mužem, ale musím objektivně říct, že hodnější jsou jen s jedním rodičem Akorát, že muž je na výlet sám nevezme, takže sólo výlety si nechávám na prázdniny. A užívám si to, jednou mi to bude chybět.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 12:50

Anema Taky vlasy u snídaně. Večerní pohádka u nás nebývá pravidlem a pokud je, tak ji beru jako pár minut pro sebe na úklid kuchyně a sprchu. U zubů je většinou servu, pětkrát je vyzvu že se jde čistit, pak je tam dovedu, pak se dvakrát rozutečou, jednou poperou a pak jsem nasrana a čistí se zuby. Ale dneska trhly rekord, byly na hanbě už v 6:20 ráno. 

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 13:02

Karja tak je ber na zuby po jedny, myslim, ze casu to vic nezabere nez kdyz je honis a rovnas do late.

Offline Potrefenáhusa
38750 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 13:07

Prosím vás, je nějaká sance, ze mimino blije po čtvrtečním bexseru, nebo máme zas nejakej další mor? Teplotu ani prujem nemá, to zvracení jsem v nežádoucích účincích nasla, ale nepřijde mi zo úplně typicky