Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2024 20:13

DruI nedá! Vždycky tě něco překvapí.

Offline Kokoska
34807 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 20:43

Kan taky celkem blahorecim neexistenci internetu, myslim, ze me to usetrilo mnoha stresu. Dost taky prispival blby vyber vseho v obchodech, treba boticky se vzaly jake zrovna byly v potrebne velikosti

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 20:47

Tak ja mam brachu mladsiho o osm let, bratrance o jedenact a devatenact a sestrenici o dvaadvacet. Mimin a malych deti jsem se nahlidala dost. Ale zadnemu z nich jsem nemusela denne cistit zuby a snazit se ho uspat, nebyla ta tam silena rutina... A taky oni jsou uplne jini, nez moje dcera! U ni se projevily i ty cizi geny. Takze jsem si myslela, jak jsou deti pohodicka, lezi v kocare a koukaj na strop a nic moc nechtej, v sedm vecer uz spi, jak si zvladnou hrat, hraji si i samy... A vyfasovala jsem tu nasi nespici jecici kontaktni demonku ale i tak ji miluju nejvic na svete

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:05

Zuzuli Moji synovci i neteře byly jako obecně takový ty hrozny děti, nespej, řvou, musí být po jejich, ale nějak si říkala, že je to přístupem:D

Offline Tabea
8071 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:13

Já jsem na celkem dlouho skoro utnula kontakt s kamarádkou, která mi neustále udílela rady k výchově dětí. Nebyla s to pochopit, že její situace je diametrálně odlišná od mojí. Ona: jedno klidný dítě, manžel doma, pomoc prarodičů. Já: dvě divoký děti, jedno z toho hodně náročný, manžel v zahraničí, prarodiče 5 hodin cesty. 
Nedávno bylo doma několik dní jen to pohodovejší dítě a byla to úplná selanka a balzám na nervy. A když je doma muž, tak vůbec nevím, co se sebou, protože nejsem zvyklá mít čas pro sebe. Proto jsem na hraběcí rady, jak si to někdo jen neumí zařídit, dost alergická. 

Offline Tabea
8071 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:27

A na jinou notu... Děkuju dzizisketa za tipy na okolí Luhačovic. Zdaleka jsme nestihli, co bych ráda, ale to se dalo s malýma hejtrama čekat.
Jedno odpoledne jsme pochodili po Luhačovicích a lehce okolo a ochutnali všechny prameny. Další den jsme byli v Zoo v Lešné. Je fakt skvělá! Cestou zpět jsme si vyběhli na Lukov. Dneska jsme jeli zpět, vzali to přes Kunovice a Modrou. Já bych ráda i Buchlov a Buchlovice, ale přes týden je zatím otevřený jen venek, tak jsme to nechali na příště. 

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:27

Tabea ja mela stesti, ze moje kamaradka, se kterou jsem rodicak stravila na hristi, mela hodne podobny model ditete, jako ja. Hodnekrat jsme si rikaly, ze kdyby jedna mela to klidne spave dite a k tomu plno rad, tak se uz davno nebavime aale mela jsem to same s jednou kamaradkou. Ona mela dite, co od tri mesicu spici celou noc, hodne klidne, dost bezudrzbove. A byla dost presvedcena, ze to je jejim skvelym pristupem a vychovou. A porad se strasne divila, ze my jako uspavame, nosime, proc to s ditetem vubec delame... Kdyz jsme pak byli s vice kamarady v restauraci, kde ona sedela u stolu a v klidku si povidala, zatimco jeji devitimesicni dite lezelo pres hodinu na zadech v kocaru, koukalo do stropu a zralo si ruku, zatimco ja se se vsemi jen pozdravila a po zbytek casu nahanela rocni dite po prostoru, sundavala ho ze zidli, lovila zpod stolu... Tak mi doslo, ze ta nase zkusenost je fakt dost jina a asi nepotrebuju jeji "rady" dal poslouchat

Offline Myrtila
5309 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:29

Zuzuli Tabea s oběma příspěvky. Doma mám nespícího ječícího kontaktního démona a s některými kamarádkami jsem (snad dočasně) utlumila kontakty, protože mají ty klidné spící a samostatně si hrající děti a babičky vždy po ruce, ale já si to neumím zařídit ale pořád je mám ráda, jen se radši potkáváme spíš bez dětí, to tolik nesvádí k těm nevyžádaným radám. 

Offline DruI
5566 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:37

Já mám sice oba páry prarodičů v dosahu MHD, ale mého malého ječícího démona se všichni svorně báli hlídat :)

A hraběcí rady o výchově jsou jedna z věcí, která mě dokáže spolehlivě vytočit.

Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 21:52
Reakce na Pinot Noir:

Myšlenka, že před početím dítěte bych měla vědět, jak se muž staví k čištění zubů u dětí, motání copů a způsobu oblékání punčocháčů, je ta asi ta nejvíc WTF věc, co jsem tu kdy četla. 

​no to asi ne:-)) ale obvykle vis, kdyz s nekym zijes, jaky ma vztah k hygiene, zdravi apod, a taky pokud ho o neco pozadas, tak te posle do haje nebo fakt se snazi vyhovet. to jsou docela zasadni veci

Offline viktorka_od splavu
49237 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 22:39
Reakce na Pinot Noir:

Myšlenka, že před početím dítěte bych měla vědět, jak se muž staví k čištění zubů u dětí, motání copů a způsobu oblékání punčocháčů, je ta asi ta nejvíc WTF věc, co jsem tu kdy četla. 

​no to asi ne:-)) ale obvykle vis, kdyz s nekym zijes, jaky ma vztah k hygiene, zdravi apod, a taky pokud ho o neco pozadas, tak te posle do haje nebo fakt se snazi vyhovet. to jsou docela zasadni veci

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 05. dubna 2024 22:52

viktorka_od splavu Jenže to třeba nevíš,když dám konkrétní příklad za sebe, sambo ted strávil tři půl dny tím, že vezl mého příbuzného do nemocnice/z nemocnice, v podstatě se s ním viděl třeba 5x v životě předtím? A já jsem věděla, že má tyto hodnoty a byla to rozhodně zásadní, základní věc, ale že se radši vyhne ječícím dětem, když může, no to jsem nevěděla asi:-D. Prostě tady mi to přijde jako hrozná furt teorie, nejužitečnější příspěvek fakt byl "můžete si za to samy svým přístupem" to tak nejvíc odpovídá, tato argumentace "předvýběrem" mi přijde taková jalová. Plus taky lidi se měněj, hrozně se měněj. 

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 04:38

letfenixa To si mě s někým pleteš. Já nemám promyšlenou výchovu. Já tady vycházím jako největší lůzr,  protože co ostatní ženy dělají samy, já dělala napůl s mužem a ještě chudak i omezil práci, abych mohla taky pracovat. 

Pinot Noir Myrtila To tady ale vyhnal nekdo do extrému něco, co vůbec nikdo neudělal. Nikdo nepsal, ze měl dohodu o čištění zubu. Já jsem psala, ze jsme se s mužem dohodli, ze v tom jedeme napůl, jedtli budeme mít děti. Oba jsme pak omezili práci i koníčky a tu péči o dítěti i domácnost si dělili. 

Tak ale proč to nezesměšnit na dohodu o čištění zubu. U nás ještě 10 let před narozením dítěte, ať to mate pikantnejší tu historku, jaký jsme paka My jsme se o možných dětech bavily ještě před svatbou.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 06:33

notnaTO je možná tím, že to nebyla klasická mateřská, kdy žena zůstane doma, pak se v tom režimu zůstalo, pak je to těžké najednou měnit jiné pořádky, děti na to nejsou zvyklé, rodiče vlastně taky. Ale tady děvčata to napsaly dobře, nejde přenášet svoje zkušenosti do jinych, fakt každej žije jinak, má jiné děti, víc deti, blbý období, lepší období, u nás to fakt třeba chvíli vypadalo, že otec odejde....do blázince ale možná tak. A přitom s tou jednou to byla u té dělené péče pohoda, měla jsem vlastně dost volná, i t večerni rituály se střídaly, no jakože fakt v tomhle ohledu to bylo v pohodě. Pak se to zvrtlo! Já si ale o tom určitě můžu sama, já neumím asi moc komunikovat, žádat o pomoc, furt si říkám, že někoho obtěžuju, plus jsem si hodně zvyklá řešit s holkama všechno sama a v hodně věcech mi ten druhý docela prekazi, třeba já muze hrozně nerada beru na výlety rodinné a fakt skoro nikam nejezdime všichni 4, ze začátku nemohl a teď vlastně o to nestojím, a pak se to prostě promítá do všech činností.

Offline Karja
44561 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 06:35

Ale ať se trochu posuneme, neviděl jste někdo pěknou postel s suflikem s matrací? Žádná mě zatím moc nenadchla, a všechny mají čelo i u nohou, to nemám ráda a taky nechci aby byla nějak zvlášť vysoká, to kvůli pádům....ale kdybyste na něco narazily, zatím to byl fakt jednoduchý Google a nic.

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 07:51

notna nepletiem, vždy to podas tak premyslene.

U nás je to ine, keďže muž nie je doma denne. Bol, keď bol rok na PN plus nejaký čas ešte po nej. Ale ako píše Karja , chodí s mojim otcom do Martina na kontroly, pomáha mojim rodicom s hoccim v byte aj na záhradke. Zatiaľ čo môj brat na to všetko zvysoka sere.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2024 08:00

notna ale i když se dohodnete, že to budete dělat napůl, tak pak zrovna u těch zubů dítě tak vyvádí, že to nechce dělat nikdo třeba. I ty si myslím psala, že si to dělala ty. Takže bys tady klidně mohla napsat, že už tě to nebaví, každý večer přemlouvat dceru a proč to musíš pořád dělat ty. A někdo by ti na to napsal, že to jste se měli před dětmi domluvit líp

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 06. dubna 2024 08:07

notna  tak začaly se vytahovat společné hodnoty a postoje partnera, ale to nemá s realitou, která jednou možná nastane vůbec nic společného a vůbec to neřeší postoje k jednotlivostem. A že muž/žena berou jako jasnou věc, že se budou podílet stejnou měrou, neříká nic o tom, jak budou ve výsledku přistupovat k jednotlivým ubíjejícím činnostem.

To jsou hrozně teoretické plky a neřeší reálnou situaci, která už je, vůbec nijak. 

A ty rady, jak by měl ten víc vydělávající omezit práci, no, já vám nevím, mně by ty jeho peníze prostě chyběly. Tohle jsou taky hrozně jednoduché návody, které neplatí v každé rodině. A omezit - v některých zaměstnáních to ani nejde.

Nejvíc souzním s tím, co říká continuity - přejde to. U nás je to už mnohem lepší a kdyby Viktor nebyl Viktor, byla by to už úplná pohoda.

Mně nejvíc pomáhalo stanovit si chvíle pro sebe (pro mě je to sport, ale může to být třeba čtení, nebo co já vím), přes které nejede vlak, jdu cvičit, nebo šlapu na rotopedu, i když je tu návštěva, nejsou výjimky. Jak to člověk jednou z nějakého důvodu zruší, vypadá to, že to může zrušit kdykoliv. Zavést to taky nebylo jednoduché, a největší překážka byl právě pocit vlastní nepostradatelnosti, ale už to pár let funguje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2024 08:08

Karja ono to souvisí s tím, jak je v tobě ( a ve společnosti) zakořeněné, že dítě je starost matky (nebo toho, kdo je s ním doma). Protože ani při klasické mateřské dítě není starost matky 24/7. Pak nemusíš o pomoc vůbec říkat, protože to není pomoc tobě, ale je to prostě péče o dítě. Já jsem doma už víc než šest let, ale dělat to všechno sama, tak se zblázním(nechápu, jak to zvládají ty, co jsou na to sami)

Ale já myslím, že vy máte akorát teď náročnější období, že se to zase usadí. Z toho, co píšeš, si myslím, že sambo se o holky stará.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2024 08:12

Pinot Noir no přesně, i když omezím práci, stejně to neznamená, že budu čistit zuby zrovna já

Ty svoje pravidelné činnosti, s tím souhlasím. Nebo vůbec si dovolit vypnout, když máš čas bez dětí. (S tím já teda zrovna problém nemám)