Potrefenáhusa haha, já takové přebytky neměla nikdy, přitom jinak mi mlíko klidně teče ještě teď
Vše o těhotenství a dětech
continuity teď se alergeny zavádí brzy, ideálně bys je měla zavést dokud je dítě hodně kojené, takže vlastně co nejdřív po šestém měsíci. Podle výzkumů právě kojení podporuje dobré zvládnutí.
S jogurtem chci začít taky brzy, ale ještě chvíli počkám, teď toho má celkem dost. Ale je fakt, že když neprojde kaše, tak bych ho mohla dát dřív.
Jinak co se týče ohřívání, tak mi to přijde lepší i z výživového hlediska. Je to jen můj pocit, ale sama poznám, jestli je maso z mikrovlnky nebo ne a vlastně ho z mv vůbec nemůžu jíst. Já teda nevařím každý den, resp. udělám třeba půl hrnce mrkve, odložím na tři dny, zbytek zmrazím, další den udělám brokolici,... a pak to míchám.
Evaeva tak ja som mala mlieka málo, naliate prsia nikdy a ukončenie kojenia prešlo bez povšimnutia.
letfenixa u mně bylo ukončení taky bez povšimnutí, ale to je podle mě i tím, že už se kojili jen dvakrát denně tak jako spíš symbolicky.
continuity muj kolega ma tezkou alergii na soju, orechy a nevimcojeste a doporucili jim udelat u ditete expozici alergenum po 4.mesici. A to tak, ze dite jeste neji, jen mu nechas ocucat z prstu prave orechovy maslo nebo ruzny jiny jidla. Proste jen mnozstvi mensi nez jedna lzicka. Dite je kojeny a pak normalne v pul roce zacne dostavat prikrmy. Podobnej postup sem ted videla i na instaci u jednoho Svedskyho mimina.
711990 mně to říkala doktorka u lepku. Začít teda s příkrmy, ale že stačí ocucat tvrdý rohlík třeba. Ale ještě když byla ségra malá, tak se alergeny odsouvaly, ryby se dávaly snad až po roce, ořechy dostala až jako ořechy vcelku, takže třeba ve třech letech. Všechno se to pořád mění ![]()
Evaeva tak ono se to změnilo i mezi starší a mladší. A to byly dva roky. O tom lepku vím, ten jsem už zaváděla relativně brzo, říkalo se teda, že dokud je dítě kojené, ale "spěchalo" se jen kvůli případnému odstavu, aby se to stihlo během kojení, než žeby bylo nějak extra víc doporučované dávat lepek ve čtyřech měsících.
No jistota je jediná, ono to zas za pár let bude zas jinak. ![]()
continuity jo, jako se vsim, musí si člověk proste něco vybrat, co mu dava smysl (v rámci nejakyho aktuálního trendu)
Potrefenáhusa Jj, taky si myslím, že u druhého ty příkrmy půjdou víc samospádem, už jenom proto, že mu leccos dá ten starší. Dneska se mě ptal, jestli mimino, až se narodí, s ním půjde na třešně ![]()
Evaeva Je to rada spíš pro maminku
ale zkus si do toho ořechového másla přidat kakao a trochu osladit, pak to půjde i lžicí ![]()
Myrtila jo, třeba kocici granule ve čtyřech měsících apod. ![]()
![]()
Potrefenáhusa A chutnaly jí? ![]()
711990 4. mesic wow, to jsem nevedela. Ale to ze je lepsi seznamit s alergeny brzo ted docela jede. Jsem kupovala takovety orechove pasty a dostaval to s jogurtem tak odhadem v 7.mesici. Ty pasty mi prisly skvely, maji snad vsechny orechy.
Myrtila smíchala jsem to s lepší "nutellou" a je to velmi jedlé
Já to kupovala hlavně dětem jako náhradu, ale samotné to nešlo.
Jos taky me to prekvapilo, ale nemelo to prej znamenat jidlo, ale fakt jen expozice a jidlo normalne az od 6m
Hlasim, ze ve skolce nebyl nejmensi problem s tim, ze jsem prinesla dceri vlastni svacinu. Dohodli jsme se, ze k obedu dostane jen polevku a omacku bez testovin a masa. A k tomu jsem dostala kontakt na vedouci kuchyne, ze se s ni mam domluvit na nahradni strave, at to nenosime z domova. Nakonec mi ta nase skolka bude chybet ![]()
Cimz se dostavam k tomu, ze k nasemu prekvapeni nam na trinactce vzali nespadove dite do skolky hned v prvnim kole. Kdyz to srovnam s lonskem, kdy na sestce byla spadova ctyricata pod carou... ![]()
Zuzuli super! (Obojí)
Já se koukala na naší školku a nepřijali jen 4 děti, zbytek tam má zpětvzetí, tj. vzali je tu někde jinde. Ale ředitelka si "stěžovala" že má přijato hodně velkých dětí.
Zuzuli Závidím, že už znáte výsledky přijetí do MŠ. Na Praze 9 budou až 29.5. Tak jsem pořád v napětí.
Evaeva diky. A ma se to prijeti nejak potvrzovat? Nikde jsem to nenasla. Ani na strankach skolky, ani v papirech, co nam dali u zapisu... Na sestce totiz musis do skolky, ktera dite prijala, prinest zapisovy listek do nejakoho terminu, jinak o to misto prijdes.
Jimik vim to zatim jen na te trinactce, tam to vyvesovali v patek. Treba v Reporyjich, ktere mame spadove, to bude az v pulce cervna. Naopak sestka to vyvesuje uz kolem pateho kvetna.
Zuzuli ne, bude informační schůzka, kde převezmeš potvrzení o přijetí, aspoň u nás. Tak by ti možná volali, kdybys nepřišla
Případná volná místa se asi obsadí během roku. Ale žádné dítě by nemělo být přijaté do dvou školek na Praze 13, ředitelky se dopředu domlouvají, domluví se i o dětech, které se k nim do školky nevejdou a umístí je jinam (po domluvě s rodiči), až potom se vyhlásí výsledky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články