Zuzuli já myslela, že se čeká na zápisy do škol, aby věděli množství odkladů? Výsledky zápisů do škol byly právě 3.5., tak jsem si myslela, že školky to řeší až poté.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva diky. Informacni schuzku jsem zaregistrovala. Jen jsem se chtela ujistit. Jak je ten system uplne jiny, nez jsem resila loni, tak obcas trochu tapu. Zvlast, kdyz letos nebyla kapacita se tomu nejak vic venovat. Loni jsem obihala dny otevrenych dveri, porovnavala, kde musi deti spat v pyzamku a kde jsou vekove smisene skupiny... Letos jsem otevrela mapu a vybrala tri nejblizsi po ceste na metro a doufala
ze ji vezmou a ze to nebude strasna skolka ![]()
Evaeva Já myslím, že většina odkladů je jasná už předem. Já třeba hlásila ve školce, že budeme mít odklad hned po návštěvě poradny.
Zuzuli Letos je to snad větší drama než loni. Zavřeli tu velkou soukromou školku a spolu s masivní výstavbou tu praskají všechny školky ve švech. Loni se nedostal jako čerstvě tříletý a letos si nejsem jistá. V jedné školce 300 přihlášek na 50 míst, v dalších cca 150 přihlášek na 18 a 20 předpokládaných míst. Fakt mám vážné obavy, že se ani letos nechytíme.
Evaeva u nas ve skolce na sestce se i dost pocita s tim, ze volaji i behem leta, ze maji volne misto, jak se to ruzne hybe. Ty deti, co se nedostali v kvetnu, jsou porad v poradniku. Treba my taky budeme muset potvrdit reditelce, ze dcera odchazi (az teda budu mit v ruce to potvrzeni o prijeti jinam) a je tam tak volne misto. Takze bude pak nekomu volat v cervnu, jestli se chce zapsat.
Zuzuli já si myslím, že ta školka taky má nějaký seznam rodičů, co jim volají mimo zápis. Nějaké nenadálé stěhování, nabídka zaměstnání dřív než se čekalo,...
Zuzuli no ty věkově smíšené skupiny tu moc nefrčí ![]()
Zuzuli Já jsem tak ráda, že máme to umístování do školky za sebou. U nás se prý přihlásilo letos strašně moc předškoláků, které jsou povinni vzít, ale naše obec, žádné předškoláky, co ještě nechodí do školky nemá. Takže opět jsou na tom kráceny místní mladší děti, myslím, že sem ty děti prostě už snad musí i přehlašovat odjinud, málokdy si nechá dítě do 5 let doma. Ten systém je uplně na palici, jsem fakt ráda, že se mě už netýká.
Dnes na raňajky ku 2 bielym rozkom ( Pinot Noir pre Viktora) a minimaslu bolo 1 uvarené vajce ![]()
Zuzuli Gratuluju. Praha je kapku extrem ale asi by se to melo vsude "zlepsovat". Rodi se cim dal mene deti. Svagrova byla v unoru v porodnici skoro sama, deti byly dve behem nekolika dnu. Az jsme se tam skoro bali na tom vylidnenem oddeleni, personal i navstevy nadsene vital
A u nas v nemocnici pry ceske matky taky tvori sotva polovinu osazenstva. Kdo planuje deti, je asi vhodna doba
.
Jos To je zajímavé, ale něco podobného říkali ted i rodiče na besídce, že je to ted hrozně slabé, i u dětské lékařky, že se přestalo registrovat tolik dětí. Naše obec chce zřizovat dětskou skupinu do 2 let, protože zájem je velký, ale je otázka, jak to bude s touto predikcí za pár let.
Karja no loni se narodilo snad mene nez 90tis deti. A treba jak chodime na cisarske rezy, tak vazne treba odhadem 30-40% budou ukrajinky a jine cizinky. A zatimco vsechny cesky jsou hluboce nad 30let, tak cizinky jsou o deset let mladsi. Konec postrehoveho okenka. Jo a mam radost, dalsi kolegyne ceka prvni vymodlene dite (a taky dost po 40ce). Doufam, ze to vsem vyjde.
Jos já se obavam, ze Prahy se to netýká, tam ten přetlak bude asi porad velikej. Tady v základní škole taky prebejva strašně moc děti, ale do par let se to zase vyřeší samo
Potrefenáhusa no hele, já nevím, letos se tu prý přihlásilo i málo prvňáků. Což demograficky vůbec nedává smysl, pořád to jsou poměrně silné ročníky, ale asi ne tady v okolí. Prostě když ty tři rondely dokončili, nastěhovali se sem mladé rodiny a i po těch 40 letech, je ten cyklus pořád vidět.
Ale jinak se teď dětí rodí opravdu málo.
Karjahele, to je nějaké pravidlo u vás, že musí vzít i nespádové předškoláky? Tady mají přednost spádové děti. Jinak si myslím, to jsou děti z různých dětských skupin a lesních školek, které nejsou akreditované pro předškolní vzdělávání a rodiče nechtějí řešit IV.
To se nesmi dozvedet manzel s dcerou ![]()
Ja jim zatim zdarne odolavam, ze mit jedinacka je bozi a zadne miminko doma nepotrebuji, ale oni se mnou maji jine plany ![]()
Jimik ta devitka je asi hodne zoufala. Ja v praci nedavno koukala na jeden projekt, co se tam ma zacit brzo stavet a docela jsem zirala, jaka obrovska vystavba bytovek je mezi Kolbenovou a Podebradskou, ale skola a skolka zadna. A ta jedna, co tam postavil developer u vozovny Hloubetin je malicka a jeste soukroma se skolnym okolo patnactky mesicne.
Zuzuli zajímalo by mě, jestli by dcerce nadšeni vydrželo ![]()
Ale u nás těch světlých okamžiků už dost přibylo, starší teď vozí mimino na velký tatře po úzkým chodnicku okolo domu, na konci musí mimino vystoupit, starší tatru otočit a nechat segru nastoupit - jde jim to úplně skvele, ještě ji ani jednou nevyklopila, fakt spolupracujou ![]()
![]()
(a pak se poperou u houpačky)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články