Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 02. června 2024 22:18

Evaeva mně se ty širší plastové vůbec neosvědčily, neuměl to tam dát tak, aby je tu klopu celou neotevřel a pak se to rozpadalo.

Jakože na začátku roku jsem koupila asi šestery různé desky, než jsme přišli na tyhle za dvacku, že jsou nejlepší

Naše škola je nějak speciálně zatížená na tuny plastu, musejí mít tu angličtinu zvlášť v jiných deskách a v nich ještě plastový rychlovazač s euroobaly a vyplněné papíry mají mít každý zvlášť v té eurofolii. No tak to teda nedělám, do jedné fólie mu vždycky nacpu celé téma, jsou to stohy nakopírovaných papírů, vybarvené obrázky se slovíčky, písničky, básničky. Vůbec nechápu, proč to s sebou musí pořád tahat, proč nestačí mít ty aktuální s lekcí co zrovna dělají. Ale paní učitelka říkala, mami, že to máme mít všechno!

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 02. června 2024 22:26

Karja Evaeva jo ještě tip, oproti papírnictví mají tyhle různý složky a desky úplně za pusu v Actionu. Já jsem ten obchod vůbec neznala, až jak loni tady o něm byla řeč, tak jsem tam jela pro nějaký blbiny na tvoření a ty desky odtud má syn už celý školní rok a jsou úplně v poho, nezničený, stály pár korun. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2024 22:28

Karja syn byl nadšený z magnetických přezek, ony se jakoby sami zacvaknouAle samozřejmě jsem po něm chtěla, aby si to všechno vyzkoušel. 

To rozdělení kapes se mi taky líbilo, ta Hama to má teda taky. Ale ty klučičí vzory ty frii nejsou tak hezké, to musím uznat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2024 22:30

žluťásek u nás action je

Ono záleží, co do těch desek musíš dát. Kdyby tam měl dát písanku, tři pracovní sešity, sešity na domácí úkoly a bůhví co ještě musela v deskách mít ségra, tak je potřebuješ silnější. Sama jsem zvědavá, co všechno bude tahat, snad toho bude spíš míň.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 02. června 2024 22:43

Ja ten frii chcem pre seba!

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 02. června 2024 22:44

Evaevatři čtyři velký a dva malý se vejdou, máme ozkoušeno po nemoci, když musíme doplňovat chybějící ale snad nebudou muset nosit hromady, dnes už si to snad většinou můžou nechávat ve škole. 

Tyjo když si vzpomenu na sebe, jak jsme pořád museli nosit ty těžké knihy. Slabikář, tlustý zpěvník... Come and play vážilo tak kilo nejmíň

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2024 22:56

žluťásekdám vědět v září

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 03. června 2024 07:00

KarjaRíša nenosí kromě penálu a svačiny a jednou týdně na výměnu tenkou knížku do angličtiny nic, ale zato má třikrát týdně buď tělocvik, nebo odpolední sportovní kroužek, a protože si oblečení na sport ve škole nenechává (nechápu, jak by mohl - vždyť je to zpocené? ), má většinou aktovku plnou tohoto. Pytlík zvlášť nedoporučuju, je to další věc k zapomenutí. Teda nevím, jak budete do školy jezdit, ale my MHD, a já mám na krku Viktora, obvykle nákup, nepřetržitě mluvícího Ríšu a v MHD je zrovna nejhorší špička, takže čím míň věcí v rukou, tím líp.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 07:07

Pinot Noir boty na tělocvik ve škole nenechává? Já si teda myslím, že syn tam klidně bude mít jedno oblečení celé pololetí Jednak se tolik nepotí a pak to bude pořád ty si zase nepřinesl tričko na vyprání!

Ségra má pytlík na každý kroužek doma rovnou zbalený. Teď už teda na většinu chodí ze školy, ale když chodila před tím domů, tak nemusela řešit, co má mít sebou, vzala pytlík a šla Naše taška má i háčky, kam se dá zachytit, ale myslím si, že to případně dá dovnitř.

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 03. června 2024 07:15

Evaeva nenechávají si tam nic. Já jsem ráda, mám kontrolu nad stavem a že nic nechybí. Nevím, to oblečení půl roku... Fakt to mívá vlhké, a to jsem si taky myslela, že se nepotí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 07:23

Pinot Noir nebyl by první, co vím

Já myslím, že tv tahat nebude, ale znamená to dvoje boty na víc.

Online Gatita
8617 příspěvků moje polička 03. června 2024 08:02

Pinot Noir Evaeva no tak syn ma telocvik ve skole skoro cele pololeti. Menili jsme tak 2-3x. Nepovazuji to za optimalni, ale on ho proste zapomina nosit domu. Ted to konecne prinesl a zjistila jsem, ze mu jsou male boty. Ale jako tak, ze nohu tam dostal jen do pulky nartu. Vubec si neumim predstavit, jak v tom mohl cvicit.

edit meli misto tv plavani, ale stejne jim nejaka hodina telocviku tydne zustala.

Offline Karja
44620 příspěvků moje polička 03. června 2024 08:07

Pinot Noir To se nepotkáváme v žádném bodě:-D. V aktovce mívají tu klasickou  výbavu pracovních sešitů, do tělocviku si tam boty bude nechávat, kroužky rovnou ze školy nemá a chodíme pěšky, pár set metrů, pak bude moct i sama, až bude chtít. Po cestě tam nic nenechá, zpátky, to věřím, že párkrát budeme něco hledat u návsi nebo po kamarádech:-D

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 03. června 2024 08:08

Evaeva u nás se tělák domu taky nenosí, napřed jsem z toho byla nesvá z důvodu, co popisuje Pinot, ale pak jsem zjistila, že za ty dvě půlhodiny tv týdně s třídní paní učitelkou se opravdu nespotí. Blbý je to s těmi botami, letos máme dvoje, ale příští rok už bude zkušený školák a v den atletiky, až začnou chodit do tělocvičny, je bude nosit domů.

Pytlíky na kroužky má taky nachystané doma, ale ona chodí přímo ze školy jen výjimečně. Prostě záleží, co komu vyhovuje, to vychytáte.

Třeba desky na pracovní nebo jiné sešity se u nás nepoužívají vůbec, jsou prostě v tašce. V největší kapse "učebnice", v menší kapse písanka a žákajda, penál v kapse na penál a v hlavní kapse svačina a propašované drobnosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 08:46

Mohučanka neteř právě měla boty na ven a boty dovnitř ve škole a pak ještě boty na kroužek doma ale jinak to asi nepůjde. Budou je dědit. Šance, že syn přinese boty v den, kdy budou potřeba, se podle mě blíží nule. A taky si myslím, že se za ty dvě půlhodiny nezpotí.

Karja to budeme mít hodně podobné. Na sportovní kroužek rovnou ze školy nejspíš chodit nebude, chodit bude(me) pěšky a taky si myslím, že bude nosit učení.

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 03. června 2024 10:01

Evaeva no, v první třídě po dceři taky nepožaduju, aby si ty boty každou středu dala do aktovky a přinesla domů. Ale holčička z 1.B chodí na ten samý kroužek a v zimě jí tatínek často vracel od vchodu do šatny po otázce "sálovky máš?"

Na ven naštěstí nosí dcera normálně tenisky, takže když jdou ven, prostě si vezme boty, ve kterých přišla do školy.

Jinak to máme taky jako Karja a pokud jsme někdy šly na kroužek rovnou, přinesla jsem pytlík z domu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 10:05

Mohučanka jojo, víš co, jsou různé děti. Ty, co se na každou vycházku s družinou převlečou do softschelek, a ty, co zjistí při vyklízení skříňky, že je tam vůbec měliMyslím, že syn bude ta první kategorie. Na školní hřiště nebudou chodit přes šatnu, si myslím, je na druhé straně hodně velké školy. A už to vidím v barvách, jak si je ráno vezme do třídy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 11:37

Tak syn odjel... akorát Méďa zůstal doma

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 03. června 2024 12:20

Evaeva nebude mu chybět?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2024 12:22

Mohučanka no právě! My na něj ráno úplně zapomněli