Ale sešla jsem se na dětském dnu se ségrou a jedním kamarádem, všichni takhle s detma. A on se jí nějak ptal, co její manžel vařil k obědu, že ho ráno potkal a odcházel vařit. A ségra nějaká přešla říká,,no musela jsem to dovařit já, jsme se doma nějak chytli no, ale to se stává určitě i jinde, že jo,,. A on jí říká ,, to se asi stává všude, proto jsme tady taky dneska všichni sólo jenom s detma,,'D
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva zítra už to není, dnes to skončilo.
Mohučanka ten veletrh zni dobre. Znacim si a zkusime vyrazit za rok (ted tu nemam starsi dite).
@žluťásek , Evaeva ty Ricany vypadaji dobre, byli jsme tam nedavno na prochazce v lese, ale muzeum jsme uplne minuli. Hned mam tip na dalsi vikendy.
My museli kvuli pocasi odpiskat zamyslenou venkovni akci. Nakonec jsme byli na Kvakovi a Zblunkovi v v divadylku v nedalekem kulturaku, ve sportu vybrat rukavicky na kolo a po obede skakat v gumakach v kaluzich. No jsem z toho nejaka unavena:))
ty ricany jsou ideál to spojit tak, že jezdíme vlakem do Světic, hezkou procházkou do Říčan přes ten Marvanek a pak po cyklostezce (po cestě dobré obcerstveni) do Kolovrat. Rovina, cestou hřiště, ideal
Muslik dekuji, pisi si:)
Gatita my vzali klukům kola a šli lesem od Jurečku k Marvánku. Po cestě jsou asi tři lesní hřiště. Dalo by se v pohodě dojít až k tomu rybníku za náměstím, ale my to už nestihli.
Evaeva my byli posledne akorat U Jurecku na obede a sli kousek lesem kolem tech hrist. Ale Marvanek znam taky trochu. To muzeum prave vubec, to mi uplne uniklo:)
Gatita to muzeum moc doporučuju, je maličký a moc milý. Kousek od nádraží. Pak mají ještě tu geo expozici a tam chceme určitě taky, tam jsme loni prosvihli rýžování. A součástí je i hájenka na té cestě do světic, tam má být venkovní expozice, ale nic jsme tam neobjevili nebo bylo zavřeno.
Úplně boží to bylo. Kdo máte doma autíčkáře, doporučuju!

Pinot Noir tak ma Risa predlohy pro kresleni! Krasna auticka.
Evaeva Tak mám tu frii od norway. Ježíš, to je tak hezká taška, ale musím jít asi k někomu kdo má prvňáčka, já vzala tu menší a jako nevím no, jako přijde mi to malé, i když vlastně asi v první třídě se nosí spíš desky s pracovními sešity, čítanka, penál, svačina, a to je snad všechno. Počítám,že ji ve čtvrté třídě vyměníme, to zas není taková investice aby už teď musela nosit nějakou větší, ale přijde mi to dost tip top, dneska to asi vezmu k segře zkusím se podívat na věci čtvrtaka:D
Karja myslíš tu na zipy? Mně se hrozně líbila, ale je fakt, že ty holčičí vzory byly hezčí. Nám paní říkala, že je to optický klam, na litry je skoro stejná jako třeba ta Hama nebo ergobag, má asi o dva litry míň, což je prd.
Karja náš prvňák nosí dvoje plastový desky na cvoček, takový ty klasický kancelářský, jsou o dost lehčí než ty velký kartonový. To fakt doporučuju, vážila jsem to doma a ty kartonové mají skoro 400 g.

Jedny má na angličtinu, druhý na vše ostatní. Na angličtinu má učebnici a složku s papíry, v těch druhých deskách nosí denně jen ŽK, ukolnicek a jeden pracovní sešit velikosti A4, ostatní pracovní sešity jen když mají úkol. Nemají nic v tvrdých deskách, vše jen brožované. Tělocvik, výtvarku, přezůvky si nechávají ve škole, v aktovce nosí jen ty dvoje desky, penál a svačinu.
Takže bych se nebála, synovi by se to všechno vešlo i do Deuter batůžku 14 l, jen by to tam musel umět efektivně naskládat (neumí
)
žluťásek a hlavne prvak chce mať aktovku ako ostatní, a nie ruksak. My nechávame L.aktovku v škole a domov/z domu chodí s ruksakom, v ktorom má desiatu (a strašne nenápadne vpašovanu nejakú hračku
).
Evaeva Jj ty na zipy, líbí se mi nejen vzorem, ten by mohl být méně dětský, ale spíš tím zpracováním a hlavně je (možná tedy jen opticky)mnohem subtilnější než ta Topgal. Jako má teda kapsičku na pláštěnku, tak to vyndám, jde vidět, že v Norsku je to asi denní záležitost:D
žluťásek To je fakt dobrý tip, na ty odlehčené desky. Mě to vůbec nenapadne, člověk zná ty věci, co jsem měla ve škole já;-).
Karja ukáž aký
letfenixa frii of norway, fialový ten mensi na zipy. Ale ono to na obrázku nevynikne, i ty Topgal dívčí jsou letos moc hezké všechny, dost dětské teda, ale na tu první třetí třídu proč ne
Karja já pláštěnku nechávám, to je cool![]()
Mně se taky hodně líbil tenhle váš, právě že nepůsobil tak mohutně, podle mě to hodně dělá ta klopa u ostatních batohů a u topgalu ty velké kapsy za sebou. Paní nás ujišťovala, že do čtvrté třídy minimálně vydrží v pohodě. Popravdě si říkám, že zase o tolik víc toho ve čtvrté nosit nemusí, pokud nepůjde třeba rovnou na kroužek. Jinak ty plastové desky dělají i hlubší (jakoby stejné jako byly ty kartonové), u ségry to chtěli, dávala do toho i pracovní sešity a vůbec všechno kromě slabikáře. A měla jedny a vešlo se jí tam všechno učení na celý den. Takže škola je tak 4 cm na hloubku (a to ještě záleží, co si bude nechávat ve škole) a do zbytku musí dát penál, svačinu a ty hračky ![]()
Evaeva Jj, mně se líbí že je tam velká kapsa na na školu, pak zvlášť ta svačina a zvlášť drobnosti a že je i tak jako jasně patrné kam to patří, ale věřím, že můžu lesknout všechno dohromady. Tak to se po těch deskách podivam. Jj s těma vecma na kroužek si to taky říkám, ale to vetsinou ty děti nosí ty pytlíky a stejně si to do tašky nedávají. S tim jiným zapínáním si nejsem jistá, zda by to zvládla, ona je šikovná, ale její rychlost když nechce....takže čím méně komplikované, tím líp:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články