Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38803 příspěvků moje polička 04. června 2024 20:07

Evaeva naše děti moc kasovy nejsou, ale teď vysiraj s jidlem nějak obe docela dost, je to otravny, porad tu něco varim, sbírám po zemi a vyhazuju, mimino teď celou veceri naházelo psovi 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2024 20:27

Potrefenáhusa kluci kašivý byli.

Jinak u nás je to (u těch starších) s jídlem pořád horší a horší. Aktuálně nejedí skoro žádné maso, o víkendu točím prakticky jen pečené kuře, pečené vepřové a řízky Bezmasá jídla taky nejí, jídla, která by jedli oba, jsou asi dvě. Starší jí akorát dva druhy ovoce, nechtěl ani jahody. Ale dobrá zpráva je, že mladší asi po roce a půl začal jíst zeleninu (dva druhy). Naštěstí to není tak náročné na nervy, když jde akorát o večeře. Ale za měsíc tu máme prázdniny, že.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 04. června 2024 20:41

L. je príšerne malé porcie vareneho jedla, ale zmena je, že je ochotný dať si aspoň trochu aj toho, čo nemá rád, prípadne ochutna niečo nové. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 04. června 2024 20:57

Evaeva no, tak pokud jedí pečené kuře, pečené vepřové a řízky, tak je to furt asi tisicinasobne víc masa, než jsem jedla do zhruba mých 25 let, a stále žiju

Offline dzizisketa
8945 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:00

Evaeva 

U nás je jídlo ode zdi ke zdi, zejména u Šárky, Rostík má ty výkyvy malé. Ale je to k zbláznění, když vařím jak vzteklá, jsem zásobená výběrem svačinek, ovocem a zeleninou, nic nechtějí. Jakmile nevařím a doma je vymeteno, jsou jak Otesánci.

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:02

Evaeva Vyrůstá nám tu generace vegetariánů. Náš mladší nejí ani ty řízky, starší si dá od každého masa maximálně čtyři sousta na ochutnání. A kaše taky oba svorně nejí o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2024 21:09

Mermaid no jedí? Spolehlivě jedí akorát ty řízky. Já jim rozumím, zejména staršímu, ale z pozice rodiče tě to štve. Oni totiž nejsou žádní nejedlíci, ale jedli by jen palačinky, rohlíky, koláče, bonbóny, čokoládu, banány, jabka a další ovoce (to jen mladší). Takže na objem toho snědí dost dzizisketa když se svačina skládá z výše uvedeného, je to v pohodě. Jako nejlíp jedí všichni tři kapsičky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2024 21:10

DruI a jedí aspoň luštěniny? Starší jedl hezky ve školce, ale teď skoro pokaždé hlásí, že maso nejedl.

Online Gatita
8617 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:37

Starsi dite je na skole v prirode a odpadlo mi dost prace kolem vecere. On jak neji nic moc pres den, tak se snazim to kompenzovat vecer, ale je to opruz, nikdo na to nema pomysleni, kolikrat ani on z toho neni nijak u vytrzeni, ruzne tu vsechny marne nahanim ke stolu a pak toho pulku vyhodim.Ted tu mam jen toho mensiho, o kterem vim, ze ji dobre ve skolce a ze za odpoledne sni 3 velke buchty, a to je takova pohoda pak vecer! Bohate staci kousek okurky a nejake tapas, on se jakoby dobre naji ze vseho. 

Offline Potrefenáhusa
38803 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:38

Evaeva u nás je to naprosto nevyzpytatelny střídavý, udělám kaši a sezerou ji obe, ze ještě ptidelavam, jindy to ani neochutnaji. A takhle je to se vsim, kapsicky někdy vysajou, někdy to jen otevru a vyhodim (nacpu do nanuku)

starsi ji dobře ve školce, ale štve mě ta zbytečná namaha a plýtvání 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:41

to vysírání s jídlem je strašně únavný. Syn by mohl být živ jen ze svačin, venku je bezedný, sní obložené pečivo, ovoce, zeleninu, sladké pečivo, ořechy, mléčné věci, kefíry, jakékoliv palačinky, lívance apod co vezmu s sebou. 

Z obědů o víkendu ale šílím, pořád jen poslouchám kvílení že tohle nechce, tamto mu nechutná, tohle nemá rád a z tamtoho sní jen suchou rýži. Udělám kotel jeho milovaného kuřete na paprice a on mi řekne, že mu to nechutná, protože má rád jen to od babičky?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2024 21:42

Potrefenáhusa kapsičku jsem snad nevyhodila nikdy, to je fakt jediná jistota. Mladší jí ve školce hrozně, starší jedl dobře, ale teď už je to taky spíš horší. Mně to taky vyčerpává, ráda bych vařila i něco jiného než těch pět osvědčených jídel, která ale ani nejí oba. Ale už když se snažím něco vymyslet, tak je mi předem jasné, že to jíst nebudou. A tak klidné ty večery s dětmi a miminem fakt nejsou, abych něco vařila nám, něco jiného dětem a ještě něco dalšího miminu

Offline Karja
44620 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:43

Gatita Jo, takhle to mám s holkama. Vím, že ji přes den a večeře neřeším, co sní či nesní. Masové večeře teda nemáme skoro nikdy. Navíc jak to odpoledne jsou doma a ji různé svačiny nebo ovoce ani by se do nich nějaká poradna večeře nevesla. Většinou máme špagety s kečupem, pečené hranolky nebo vajíčka a někdy třeba i jen rýže se zeleninou. Nejvíc oblíbená večeře je rýže politá omastkem, kterej zbyde z neděle, z pečeného masa, jako to si říkám, kdyby byl u nás někdo na návštěvě, tak se snad stydím:D

Jo a zrovna dneska říkala moje máma ,,no nejedí jahodový knedlíky, protože ty jim to vůbec nedáváš, nejsou na to naučený,,  tak jí říkám, že bez ovocných knedlíků se dá asi v životě obejit, zvlášť když je nevařim:D.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2024 21:47

Karja zrovna jahodové knedlíky u nás frčí (dělám ty noky, co dělala garfie), z toho tvarohu je to asi nejhodnotnějších večeře, co jedí. Já taky maso večer nevařím, ale stejně aspoň jeden většinou skončí na rohlíku se sýrem. Rýži se zeleninou sypu sýrem a říkám rizoto, starší syn to jí odděleně na tři hromádky

Offline Karja
44620 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:49

EvaevaNaše holky taky rýží se zeleninou mají nejradši odděleně:D. To beru jako plnohodnotnou večeři:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2024 21:50

Karja jo, já taky. Ale opět to jí jen jeden.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:51

Karja syn sladká teplá jídla taky vůbec nejí. O víkendu jsem udělala jahodové knedlíky a přesvědčila ho, ať jde aspoň ochutnat. Strčil do pusy jedno sousto, úplně se mu navalilo, vypil na ex sklenici vody a už mu je asi radši nikdy nenabídnu

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:55

Karja Evaeva žluťásek Ježiš, vy mi děláte takové chutě na tvarohové jahodové knedlíky! Snad budem mít o víkendu dost jahod, aby mohly být I když momentálně řeším jinou jídelní záležitost, ale s tím půjdu do příslušného vlákna. 

Offline dzizisketa
8945 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:56

žluťásek 

Soucítím sestro

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 04. června 2024 21:59

Evaeva Ani luštěniny nejí. Malej je vůbec strašně vybíravej a je živ hlavně z mlíka a piškotů ale teda v rámci prevence jim doktor nechal brát krev a prej jim nic nechybí, tak alespoň tak.