Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2024 14:49

Zina jo, ten první týden dva je v těch třídách, kde jsou jen tříletí, docela depresivní atmosféra. Za úvahu stojí dát tam dítě až později, když to jde. Ale zase přijde o seznamování s pravidly a podobné věci.

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 11. června 2024 14:50

Kokoska naše dite nikdy bez nás až do nástupu do školky vicemene nebylo...a školku dala od začátku naprosto napohodu, po 14 dnech tam zacala i spát. Nikdy tady breceni kvůli školce nebylo, ani tam neplace. 
neni to pravidlo, naštěstí, taky jsem měla velký obavy 

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 11. června 2024 14:51

Zina to asi jo, navic tam bude mit ve stejne tride brachu, v jejich skolce se nedeli podle veku. Ale ten spis bude s kamaradama nez aby se staral o mrnavku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2024 14:53

Potrefenáhusa u syna ten první den pár dětí brečelo, pak už vodil muž, tak nevím přesně.

Ale starší syn má ve třídě kamaráda a ten kolikrát brečí i letos, a to už má odklad. V tomhle věku už to ostatní děti nerozhází, ale je mi jasné, že rodičům to vrásky přidělává.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2024 14:54

Kokoska jestli mají věkově smíšené třídy, tak mají skoro vyhráno. Tam přijde pár nových dětí a ty líp zapadnou než když je nová celá třída.

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 11. června 2024 14:58

Potrefenáhusa dopredu se to rict neda, to je jasny. Kdyz s ni jsem nekde sama, tak nebreci, ale vzdycky se pta na maminku, kde je, proc nejede taky atd. Ale zatim si to dala vysvetlit, jen mezi tema cizima to muze byt trochu problem. Fakt jsem na to zvedava.

Stejne, kdyz sly moje deti do skolky, tak mi to prislo tak nejak samozrejmy v tom veku. Ted se mi kazde z tech vnoucat, jak postupne nastupovaly, zdalo jak miminko, strasne male na odlouceni. Adela je posledni a ja v ni holt zase vidim toho mrnouska malyho, co sotva vylezl z plinek :)

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 11. června 2024 15:01

Kokoska jsou malinký, naše šla taky cerstve tříletá, ještě skoro nemluvila, měla jsem velký obavy. My máme děti dost kontaktní, porad je to mami mami mamiiiiii nebo mama ham ham, ale ta skolka kupodivu klapla 

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 11. června 2024 15:19

Potrefenáhusa Adelka povida porad neco, ale moc rozumet ji neni. Teda ja ji nerozumim, jeji maminka celkem jo a uz mi tlumocil i  bracha. A ma jeste 2 mesice, treba se jeste zlepsi. Hlavne ze uz nema ty pliny.

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 11. června 2024 15:23

Kokoska ty byly u nás taky natesno před nástupem, ale pak z jedny vody nacisto i v noci a bez jakýchkoli nehod 

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 11. června 2024 15:33

Potrefenáhusa u nas taky ze zaryteho odporu do pohody. Na noc jeste plinu ma, nebo na delsi cestu autem, ale zatim vzdycky zustala sucha, resp. rekne si i s plinou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2024 15:33

Kokoska oni jí ve školce porozumí, to bych se nebála. Synovec říkal doslova asi 15 zvuků. Prostě si ukáže.

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 11. června 2024 15:34

Evaeva ale jo, to ona si vzdycky zaridila, co chtela Nejstarsi vnuk mluvil podobne a ucitelka tenkrat rikala, ze jsou zvykle se s detma nejak domluvit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2024 15:55

Kokoska právě. Kluci chodili do kolektivu od dvou let, sice mluvili ve větách, ale učitelky říkaly, že s nimi mluvit nechtějí

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 11. června 2024 18:07

Neresil tu prosim nekdo z Prahy rovnatka pro deti? continuity ? Byli jsme dnes se synem na prevenci u zubarky a mam velkou radost, tentokrat bez kazu. Ale rikala, ze to bude chtit asi nejak srovnat, zatim nemam nic resit, ze uvidime za pul roku. Chtela jsem se pro vsechny pripady zeptat chytrejsich, jak je to s  ortodontisty. Vim, ze jsou ruzne typy rovnatek, tak jestli ten doktor vybere to nejvhodnejsi rovnatko, nebo proste naordinuje ten jeden typ, co ma v repertoaru? A taky si moc nedovedu predstavit tu narocnou hygienu v 9 letech... aby to nebylo vic skody nez uzitku. Jeste jsem nic nezjistovala, ale budu rada za postrehy.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 11. června 2024 18:19

Evaeva potvrzuju. Nas osmilety toho nabreci vic nez jeho ctyrlety bracha...vrasky mi to pridelava, a to ani nebreci ve skole nebo taky, ale doma porad

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. června 2024 18:24

Gatita on doma asi nebrečí nebo nevím, (můj syn doma řve), ale prý po každé nemoci nebo při jakékoliv změně je problém ho dostat do školky. V tomhle je prostě jako čtyřleťák. Jinak je to hodný kluk, takový správňák, ale tohle ho prostě vykolejí.

Offline continuity
42976 příspěvků moje polička 11. června 2024 22:04

Gatita

Hele téměř po roce nemám ještě ani plán léčby, ale už se blížíme. Těch rovnátek je víc typu, akorát ortodontistka i hygienicka se samozřejmě shodly na tom nejdražším, že je fakt nejlepší pro zuby. Jsou to ty sundavaci fólie a tím jdou čistit zuby perfektně - ale je to zároveň nutnost. 

V osmi letech jsem to vůbec neřešila, uvidíš, jak se to vyvine, jim roste i čelist.  Starší trojka vypadala, že je úplně z řady a nakonec se tam nějak porovnala. Takze ta to má víceméně kosmetické a ani to ne nějak extra hrozné, ta druhá to reálně potřebuje. Ale bude muset mít předtím ještě jiné rovnátka. 

Dám pak ti klidně tip, ale zatím nemůžu moc referovat. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 11. června 2024 22:12

Gatita Ortodontisti obecně pracují s více typy rovnátek, někde teda dost tlačí na ty invisaligny (jsou hodně drahý), hlavně některý velký "kliniky". Někde i odmítají malý pacienty, protože u nich převažují snímatelný aparáty a ty se jim tolik finančně nevyplatí. Vysloveně bych se obloukem vyhnula jednomu pražskému pracovišti, co má reklamy všude. Já řeším nedostupnost ortodontistů; pokud potřebuju řešit něco rychle, čekací doby jsou tristní.

S tou hygienou je to opravdu ke zvážení, pacientům s opravdu mizernou úrovní dentální hygieny by se fixní rovnátka vůbec nasazovat neměly. V devíti letech bude pořád potřeba večer dočišťovat rodičem, ale v tomhle věku to málokdo učistí i bez rovnátek. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 11. června 2024 22:38

continuity dekuju moc a drzim palce!

Len moc ti dekuji za insider vhled. Mame urcite jeste cas, ale rada se trochu zorientuji. Ja bych prave sla nekam, kde pracuji s vice typy, aby nam "nenutili" jen to, co delaji, ale to, co bude nejvhodnejsi. Jsem smirena, ze to muze neco stat, ale nechtela bych, aby to bylo jen proto, ze se to vyplati nekomu jinemu vic nez synovi:)  Znam cloveka, kteremu v 18 pod zamecky odumrely predni zuby, neni to asi jen tak. No a ta hygiena, on si sice na to mysli, ale vysledek nic moc, a ani to docistovani neni jednoduche, je jak klubko hadu a ma tu celist teda strasne malinkou a prd tam vidim. Takze pri predstave rovnatek me poleva pot. A kdybys mi do SZ napsala to pracoviste, kam nechodit, budu rada. Ale nemusis,  samozrejme pochopim. Pripadne nejake seriozni, kde maji siroky zaber. Ja osobne doufam, ze to nebudeme muset resit takhle brzo.

Offline Garfie
28518 příspěvků moje polička 12. června 2024 00:01

Ty jo, viděla jsem teď super školku, musím vám sem dát fotku, s dlouhou klouzačkou přímo ze třídy na školní dvůr!