Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 12. června 2024 00:40

Garfie my máme teď na Praze 6 dočasně nový projekt na zkoušku, Adventure Playground. Na velký v tuhle chvíli nevyužitý pozemek navezli hromadu starýho dřeva, různý prkna, palety, dřevěný tyčky a tyče, všelijaký latě, dřevěný hranoly atd. K dispozici je tam volně spousta spojovacího materiálu, hřebíky, vruty, šrouby... Můžeš si půjčit nářadí, kladiva, pily, ale i vrtačky apod. Celý odpoledne je tam dozor z DDM, který hlídá bezpečnost, půjčuje nářadí, poradí, pomůže. Nepřebírají ale zodpovědnost za děti, malí musí být s rodiči, větší mohou sami, ale zodpovídají za ně rodiče. Děcka si tam můžou půjčit barvy, najdou tam i všelijaký trubky, dráty, provazy, prostě cokoliv můžeš potřebovat na svůj projekt.

Syn si tam dneska postavil loď (docela jsem se zapotila i já teda, moje představa že budu sedět ve stínu a dívat se jak pracuje, vzala velmi rychle za své )

Offline Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 12. června 2024 00:42

žluťásekježiš , to je super, to by mě bavilo (asi jako jedinou z naší rodiny ovšem )

Offline Garfie
28518 příspěvků moje polička 12. června 2024 00:42

žluťásek Ty jo, to je taky super!

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 12. června 2024 01:07

žluťásek tak tam by sme asi chodili denne !

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 12. června 2024 01:09

Gatita to dočisťovanie je hrôza! Náš sa uz toľko nevrti, ale ústa zatvára nonstop. Raz mi zubárka ukazovala, ako mu to mám dočisťovať, tak po nazornej ukazke som jej povedala, že doma jakživ tak otvorené ústa nemal.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 12. června 2024 06:48

Pinot Noir potvrzuju, taky me to moc bavilo:) Tonda teda nebyl tak kreativni jako malej Zlutasek, ale pobavili jsme se dobre i tak. Proste jsme mlatili hrebiky do dreva, vrtali samorezny srouby, rezali pilou:) 

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 12. června 2024 08:46

Gatita začala bych hledat ortodontistu hned, čekací doby jsou tristní. Dceru poslala zubařka "na rovnátka" v 6 a půl, že je jasné, že je jednou bude potřebovat. Termín byl o víc než půl roku později, a to šlo o pracoviště na té samé klinice. Dokonce jsme mezitím stihli další prevenci Paní doktorka byla velmi milá, omrkla to, řekla, že se uvidí, jak se to vyvine, další kontrola za rok (málem mě vomejvali, když mi psali termín na únor 2025). Jsem ráda, že jsme se někam nasáčkovali a že až budou opravdu rovnátka potřeba, tak to klapne v té správné chvíli a nebudeme čekat měsíce.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 12. června 2024 15:45

Karja neviem, či si už kúpila ten ruksak, ale decathlon má xy rozmerov a farieb. L. má na výlety  zo sportissima Lewro Dino 12, dokupili sme tú podlozku na sedenie, vnútri má presne na to oddelenie. A na krúžky má Warner Bros Coco 12. On musí mať zipsy, všelijaké pracky nevie zapínať. 

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 13. června 2024 11:40

Kontrola za nami, ďalšia o mesiac, pokračovať v režime, akurát namiesto 3x20 minút v korzete môže byť 3x30. Na RTG doktor nevidí nič, je tam veľa tieňov, ale asi sa to nezhorsilo a za ten mesiac možno bude vidno zrastenie. Bol to iný doktor ako minule a pozastavil sa nad operáciou mandlí o 2 týždne. Ten minulý doktor povedal, že jasné, v pohode, tento povedal, že závisí, v akej polohe to robia.

Vyrážali sme ráno o 6,45, vrátili sme sa o 11, boli sme ráno na predoperačnych odberoch, boli sme aj na ekg. Som úplne hotová, tie karpalne tunely ma veľmi bolia, veď ten kočík s doskou aj dieťaťom má tak 20 kg.

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 13. června 2024 11:48

letfenixa náš kocar ma přes 20 kilo s 11,5 kg miminem, naštěstí starší už slezla ze skejtu, to bylo dalších 18...

na karpaly jsem se ptala včera doktora a prý teď leda magnesium a protahovat, já jsem z toho celkem zoufalá, odpadly mi zcela moje rukodelny koníčky , neupletu nic 

snad se to zlepsi, až ze mne slezou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2024 12:11

Potrefenáhusa mně bolelo zápěstí akorát po narození prvního. Chvíli jsem nosila ortézu, pak už to bylo dobré. Musí to být hrozně nepříjemný, vždyť s dětmi člověk ty ruce používá furt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2024 12:14

Syn si takhle před prázdninami pořídil sádru na ruku, takže mi vaření obědů začalo nečekaně brzy. Naštěstí to má jen naštíplý a je to levá.

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 13. června 2024 12:16

Evaeva chudak! A ty taky. Na jak dlouho to ma?

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 13. června 2024 12:20

Evaeva ježiš, kterej?

Já jsem si pořídila nějakou gastroenteritidu, tak moc doufám že to nelapne i dítě a odjede v pondělí na ŠVP. Včera mi bylo na umření, dnes už jen tak normálně snesitelně blbě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2024 12:20

Kokoska manželovi nějak nic neřekli, když tam byl, kontrolu má za týden. Já jsem v dětství měla podobné zranění a sádra byla jen na 14 dní, tak doufám, že do prázdnin to má dole. Otázka je, jestli se ještě podívá do školky. Na pohotovosti říkali, že tam může, ale ve školce na to chtějí papír.

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 13. června 2024 12:21

Evaeva je to nepříjemný, pro mne nejhorší jsou ty drobný manuální práce, čištění dětských zubu napr. 
jako fakt kocar, pokud nemusím, tak netlacim, to je snad úplně nejhorší 

a my máme ty děti ještě fakt obě fortelny 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2024 12:22

žluťásek velkej.

Ty gastro záležitosti jsou rychlé. Dala bych mu probiotika, ať má když tak lehký průběh. Věřím, že v pondělí bude v pořádku tak jako tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2024 12:24

Potrefenáhusa jako kočár je celkem těžký sám o sobě. Když tam ještě člověk naloží nákup, plus to dítě a má to třeba do kopce Já jsem pak ráda přešla na Valco, které váží půlku (a to jsem měla ruce v pořádku)

Offline Potrefenáhusa
38809 příspěvků moje polička 13. června 2024 12:29

Evaeva jo, taky máme lehkej sportak, ale na ty zápěstí je to rána i tak 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2024 12:41

Potrefenáhusa to určitě, ona jsou ta zápěstí při tom v blbé pozici.