Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:09

Karjaprostě alkohol se do školy nenosí. Já nosila kafe, to vždy učitelky potěšilo, ale spis na začátku roku. U nás se vybíraly hygienické potřeby, tak do té tašky jsem vždy hodila dvě mleté kafe a jednu nesku a učitelky to vždy docela potesilo. To vždy vypily. Na konci nevím, ve školce jsem to ani moc neřešila a ve škole se vždy složili na větší kytici a nějakou poukázku někam. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:12

continuityJo, já to teda myslím jako dárek pro učitelky domů, ne že si to tam nechají. Káva bývala vděčným dárkem, ale dneska už má každý kávovar nebo nemá, už je to takový neplošný dárek.-D

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:16

Karja nevím, mně to prostě nepřipadá vhodné. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:18

Karja ve skolce většinou kávovar nemají. Alespoň u nás nebýval. Takto to nemusely kupovat, koupila jsem nějaký lepší kafe v plechovce, to se i dobře uchovává. 

Ale teď na konci nevím, klidně by se držela dobré čokolády nebo oříšků pokud nechceš nic vymýšlet. 

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:55

Karja mne by alkohol radosť neurobil, ale ani káva. Za mna kvety a čokoláda. 

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 20. června 2024 11:56

Karja klidne bych koupila to ice bez alkoholu, na osvezeni v lete dobry. A muzes jim rict, ze vis, ze do skolky alkohol neptatri, tak maji free variantu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 12:05

letfenixa mně zase všechny učitelky říkají, že čokoláda ne, že toho mají mraky

Já nosím spíš ty oříšky, čaje, krém na ruce,... Alkohol mi taky přijde nevhodný.

Kávovar u nás nemají, pijí rozpustné. A mají jeden překapávač.

Offline rasaNori
8832 příspěvků moje polička 20. června 2024 12:12

První prázdninový víkend hrozně ráda chodím hrát karty k jedné rodinné známé, co je učitelka, protože miluju to občerstvení, co vždy z darů od dětí nachystá:D

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. června 2024 12:20

Evaevajá si myslím, že to člověk nevyhraje, já dostávám od dodavatelů různé věci, část dost drahé a dost často to posílám dál: víno nepiju, ořechy v medu nejím a to dítě, které má rádo med, zas neji orechy. Prostě tohle je dárek podle Marie Kondo a naplnil svuj účel okamžikem darování a je lepší si tím moc nelámat hlavu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 12:28

continuity mně ty jedlé věci přijdou fajn, že se dají poslat dál třeba někomu v rodině. Ale čokolády prý ségra už nemá komu dávat Lepší než nějaká svíčka nebo keramický slon 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. června 2024 12:32

Karja ja som objednala mixit, maju teraz taku tubu pre ucitelky. 

Inak keeny obuva starsi lahko a mladsiemu to ide velmi ztuha. U nich je to priehlavkom, jeden ho ma velmi nizky a druhy vysoky. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. června 2024 12:36

Jako segra jeden rok vytáhla sadu na přípravu aperolu včetně pomerančů, z toho byla nadšená a jednou dostala i kabelku, to ji velmi pobavilo:-D. Je to prostě individuální 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 20. června 2024 12:54

Karja já bych radši dostala 20 lahví bohemky než 20 čokolád.
Když ve školce odcházel jeden učitel, zástupci rodičů vymysleli, že dostane jako dárek Nádobu na nápoje s kohoutkem.

Mě by z takovýho dárku omylo, ale někdo do toho chatu psal, že to nutně taky potřebuje a vyžádal si odkaz. 
K tomu každý dítě mělo napsat na a5 recept na nějaký nápoj do toho dispenseru. Pak to zalaminovali a udělali z toho knížku. 

Offline Zuzuli
3760 příspěvků moje polička 20. června 2024 13:10

Ja se priznam, ze jako dite z ucitelske rodiny (ucitele jsou oba rodice, vsechny tety, v tatove linii se to povolani dedi uz par generaci, vsichni pratele rodicu jaou ucitele... ) tyhle darky na konec skolniho roku uplne nesnasim. Jako proc by meli dostavat darek? Ze delaji svou praci? Zubari taky nenesu kafe za dobre opraveny zub. Zvlast, kdyz vim, jak se od dubna do prazdnin o vsech zacich v soukromi vyjadruji. Pro ne je "darek" to, ze maj ty letni prazdniny. (jo, ja vim, ze to je jejich zakonna dovolena, ale je to letos devet tydnu pres leto, plus dalsi prazniny behem roku. A oni po tech vic ja triceti letech ve skolstvi, kdy nikdy nedelali nic jineho, ziji v presvedceni, ze tolik volna maji vsichni. Ja ted zoufale resim, co s ctyrletou behem letnich prazdnin, kdyz je skolka zavrena, a jen posloucham kecy na tema, ze rodice snad chteji travit cas se svymi detmi a kdyz to chteji, tak si na ne cas udelaji. O prazdninach do skolky/skoly odkladaj o prazdninach deti jen ti rodice, co o sve deti nestoji. Pardon, ze jsem si odlozila) 

Takze jako matka maleho ditete po prvnim roce ve skolce mam obrovske dilema, jak to pojmu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 13:20

Zuzuli naše učitelky jsou fajn a chci jim dárek dát. Nakonec ani nekupujeme kytky za celou třídu (u toho syna co končí), tak uvažuju, že jí koupím sama. Beru to jako poděkování, že tu práci dělají s láskou, vlastně takovou zpětnou vazbu.

Ten letní provoz, to je jiná věc. Ale spíš o to není úplně zájem. U mladšího se letos přihlásily tři děti. Tady běží některé školky v červenci a dítě pracujících rodičů má nárok tam chodit (z celé MČ). Dřív to bývalo celé léto. I o prázdninách během roku je školka poloprázdná a to u nás se fakt netváří divně, když tam dítě dáváš. Kluci o prázdninách chodí a nikdo neřekl ani popel, i když jsem doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 13:22

Tabea já bych tu nádobu taky potřebovala, ale plastovou Nicméně jako dárek pro učitelky mi to teda přijde zvláštní. I když ta kuchařka tomu dává hezkou nadstavbu 

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 20. června 2024 13:24

Zuzuli Ka jsem si včera dala tu praci a podle skolkovy aplikace jsem červene zakrouzkovala dny, kdy dite ve školce nebylo, myslím, ze kafe a čokoládu zaslouzim hlavně já!!!

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 20. června 2024 13:24

Zuzuli to je trochu jedovatej příspěvek, myslím, že všichni učitelé takoví nejsou. U nás ve školce jsou skvělé učitelky, ráda jim dám nějakou pozornost. My to tedy řešíme společně, složili jsme se na poukazy do celého OC, ať si můžou koupit cokoliv. Předali jsme je už na besídce, poslední den vezmu jen kytku ze zahrady, ty navíc nosím učitelkám průběžně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 13:26

Pinot Noir my taky dáváme poukazy do oc, ale nakonec jsem si říkala, jestli to není trochu škoda. Nevím, kolik z nich si koupí něco pro radost a kolik to utratí za "jídlo a ponožky". Nicméně lepší nápad jsem neměla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2024 13:27

Potrefenáhusa taky neříkej, že si nedáváš 

No ten první rok u nás byl taky takový, příští bude líp.