Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 19. června 2024 15:06

DruI kosile už mě taky napadla, ale třeba lehký letní dlouhý kalhoty nosit nechce, tak musím kouknout na vinted, aby těch penez za oblečení vylitlo komínem kdyžtak co nejmíň 

Offline Myrtila
5318 příspěvků moje polička 19. června 2024 15:18

Evaeva Takže vaše mimino je trendy Tady jsem už u těch kalhot zasáhla, buď kraťasy, nebo nejdem ven, syn je dost otužilý a v dlouhých by se uvařil. A samozřejmě nejvíc chtěl tepláky s počesem

edit: jo aha, mimino mělo dlouhe kalhoty, ne ponožky! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 15:26

Myrtila mimino má kalhoty a ponožky nosí až od dvaceti dolů. Kluci naopak mají ponožky a kraťasy, ty jsou trendy celý život

Já si myslím, že v tomhle věku už jim z dlouhých kalhoty nic nehrozí, resp. jim to bude akorát nepříjemné. Mladší je někdy celkem urputný, resp. na všechno říká ne, tak některé boje holt nechám být.

Offline Myrtila
5318 příspěvků moje polička 19. června 2024 16:41

Evaeva No, to chápu, taky jdu kolikrát cestou nejmenšího odporu, nebo teda nechám ho, aby si to vyzkoušel sám, že maminka měla pravdu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 16:43

Myrtila přesně. Hlavně ráno je mladší kolikrát proti protože chce být proti, to je fakt lepší ho před školkou moc naštvat

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 19. června 2024 17:52

A co se stane hrozného když budou mít teď kalhoty nebo tepláky mebo mikinu? Bude jim teplo a příště si, je nevezmou, ne? Já dětem už nic nenutím, max jim dám do aktovky kraťasy na převlečení. Sandály taky zatím nemají ani koupené, nosí tenisky. 

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 19. června 2024 17:56

JankaM naše dite to nosi furt, ať je 30 nebo 5, jsou ji čtyři, no, rada bych, aby se neupekla zaziva, tam to oblikani jde po úplně jiných kanálech než horko-zima 

Offline Karja
44629 příspěvků moje polička 19. června 2024 17:59

JankaM

Moje teda takhle přemýšlet neumí, budou spařený a druhej den se z toho taky nepouci. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 18:00

JankaM já s tebou souhlasím. Moji už jsou dost velcí, tak ať si to rozhodnou sami. Kdyby jim byly dva nebo trpěli na nějaké kožní potíže, bylo by to jiné.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. června 2024 19:04

Evaeva no, právě, mimino s vlastním názorem ten první rok to byla pohoda, v kočárku sem, v kočárku tam, pásla koně za plotem u oválu, druhý rok jsem jí utáhla ne na vařené nudli, ale na křupce, taky pohoda...Letos je to "ťapyťapy!", což znamená běh sem, běh tam, hop skok pod auto, šplh na okap...

Kdyby aspoň v tom kočárku spala, ale to ona dá tak půl hodiny a probudí se protivná obluda. U nás jsou časy kroužků pevné, jeden byl od půl 3!! A máš pravdu, fakt se těším na prázdniny

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 19. června 2024 19:19

JankaM tak podle mě je fajn už odmala učit, že existuje různé oblečení na různé příležitosti i do různého počasí. U nás byl vždycky boj s délkou rukávů, ale trvala jsem na tom, nebo vymyslela fintu, jak je přimět akceptovat změnu. A to se myslím potýkám s dost svérázným materiálem. Když to pochopí, nemusíš pak řešit v osmi letech, že nechtějí košili nebo šaty do divadla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 19:32

Pinot Noir to je zase trochu něco jiného tyhle typy těžce snášející změny. Když si postaví hlavu mladší, že chce tepláky, i když včera měl kraťasy, tak to beru jako jeho boj. Do divadla si bere košili, ale kdyby to zrovna bylo neprůchozí, tak vymyslíme kompromis. Přijde mi to jiné než když chce zrovna dneska tenisky, i když já si beru pantofle. No prostě některé věci radši pustím než to zdlouhavě řešit (nebo říct bude to tak a basta a snášet ten řev)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 19:35

Mohučanka jo, spaní v kočárku je u nás stejné. Resp. protivný není, ale jen v rámci jednorázové akce, určitě by to nešlo pořád. Kluci zase nejsou tak vyhranění, co se týče kroužků, resp. většina tu začíná fakt až v ty tři, čtyři odpoledne, takže se dá v pohodě vybrat. 

Online Pinot Noir
29854 příspěvků moje polička 19. června 2024 19:43

Evaeva jo, tenisky a sandály jsou podle mě ekvivalent, kterej taky neřeším. Ale triko s krátkým versus triko s dlouhým a na něj mikina v 30 stupních, už je něco, co podle mě stojí za rozmluvu. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 20:09

Pinot Noir jo, záleží na situaci. Já bych se uvařila i v těch teniskách. Mikinu bych taky rozmlouvala, ale zase se dá kdyžtak sundat. V dlouhém rukávu bych ho jít nechala, nic by se mu nestalo , ale u nás většinou stačí vyměnit triko za triko, asi si chce aspoň o něčem rozhodovat. 

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 19. června 2024 20:24

U nás je to s oblékáním asi takhle. Přijdu, řeknu malýmu, jdeme ven, je tam vedro, dáme kraťasy, triko a namažeme opalovacím krémem. Mimino zamrká, podívá se na matku, ta řekne, to víš, babizna je hraničářka (rozuměj, stále ohraničuje) oblečeme, namažeme a jdeme :-).

Offline letfenixa
10862 příspěvků moje polička 19. června 2024 20:35

Chcem Vám odporučiť aplikáciu Readmio. Sú tam stovky rozprávok na čítanie aj počúvanie.  Týždeň zadarmo a potom 25 eur na rok.

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 19. června 2024 20:51

999 jo, tak naše dite do 3,5 roku neřeklo na oblečení ani popel. A pak šlus, od ty doby velkou část šatníku odmita 

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 19. června 2024 21:15

Potrefenáhusa Tak se možná máme na co těšit .

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 20. června 2024 06:58
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa fakt? To byly první boty, které mladší zvládl. (Musí se za to poutko vzadu)

​no podle mě to závisí na velikosti touhy si ty boty obout já jsem se trefila do cernyho zvejkackove růžovýma teniskama Koel, ty si obuje razdva a nejradši by je nosila i doma