Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 08. července 2024 23:59
Reakce na Tabea:

Pinot Noir dokud to kolo do toho křoví nehodil, tak pořád dobrý

​Ale nebyl od toho daleko. Už jsem přemýšlela, co s tím jeho kolem budu dělat. Muž už byl daleko, nezastavoval, protože měl Viktora na sedátku a už by se do toho kopce nerozjeli. A na kopci degustační stánek tří vinařství! To se mi nechtělo vzdát!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. července 2024 00:24

Manuka tortu spravite novu, hlavne nech je v poriadku . Ako to znasa? 

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 09. července 2024 02:37

Pinot Noir v nouzi největší se dají tlačit i dvě kola naráz. S vidinou stánku by to šlo určitě.

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 09. července 2024 08:25

Mrakoplas jasně, dort je ta poslední věc co řešíme. Malý to snáší docela dobře. Jenže má pravidelně infuze a jiné léky na bolest. Tak je mu lépe. Myslím že si i trochu užívá tu pozornost doktorů a sestřiček.  Jsou všichni moc milí a včera za ním přišli i nemocniční klauni Uvidíme co bude až mu vysadí léky. 

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 09. července 2024 08:27

Jak jste ti zmiňovaly návštěvu dětí u zubare, neměly byste nějaký tip pro mě, kde by vzali v praze dítě jako nového pacienta? Nejsem s naší doktorkou spokojena, poctivě tam s dcerou 2 a tri ctvrte chodíme od mala a její přístup je takový necitlivy, stále mluvi o nevysetritelnych dětech (ano, to ona je) a celkově z toho nemám dobrý pocit. Jenže já prostě trauma mám u každého zubare a nechci aby dcera tak dopadla taky...

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. července 2024 08:29

Muslik MyDent Brevnov. Maji tam velkou televizi, plysakovi cisti zuby. Na me je to az moc mozna, ale muj zubar deti nedela....

jako televizi u kresla, kde pousti pohadku o cisteni. Syn se nenecha vysetrit i tak, ale snazi se. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 09. července 2024 08:42

Karja tak mne to vadi i od mamky ale ona ma i jine zajmy nez domacnost, takze tez nema vzdy uklizeno

To tchyne obcas tez nema ale ta to poda, ze je to nase vina protoze jsme ji vyhodili od nas a tvari se, ze to bez ni nedame. 

Online Karja
44633 příspěvků moje polička 09. července 2024 09:29

Candance Jež, ale tak to je významný posun u vás! Gratuluji! Vylepšilo to situaci u vás doma?

jako mně by to ani nevadilo, mám toho přes školní rok fakt dost, takže bych nějakou pomoc uvítala, já nevím pracuje v obchodě, jako nebráním se tomu at mi třeba cestou z práce koupí pečivo nebo něco, at nemusím na nákup nebo at vyzvedne na dvě hodinky holky nebo se zeptá po žehlení...ale at to má nějakou jako jak to říct, rámcovou domluvu a ne že se sem přiřítí neplánovaně a s výkřiky "musim tady uklidit" se do toho pustí:-D. Ale jako ted se to stalo vyjímečně, takže si nemám na co stěžovat.-D

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:17

Sice půl roku starý, ale myslím zajímavý článek z Respektu:

Děti: ochraňovat, nebo zocelit? Rodiče pátrají po tom, jak u svých dětí posilovat psychickou odolnost

Link je na odemčený článek. Jestli už to tu bylo, tak se omlouvám za opakování.

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:19

Karja to bych teda nechtela, aby mi matka takhle vtrhla do bytu. U moji mamy to nehrozilo, ta nenavidela domaci prace jeste vic nez ja

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:42

Mne teda mama neupratuje, len má reči,  kde všade mám bordel a že ona ma tak nevychovala.

Online Karja
44633 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:43

Kokoska Jako mně nevadí, že chodí takhle bez pozvání, já k nim taky...ani mi vlastně nevadí, kdybych tady nebyla snad:-D Ale to že pracuju, jsem ráda, že konečně jsou aspon děti pryč a mám chvíli fakt klid, a někdo mi tady lomozí vedle a ještě má nějaké průpovídky u toho pro sebe "proč máme a jak máme" no tak to ne:-D. 

Online Karja
44633 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:44

Anema Je děkuju, já bych potřebovala poradit, jak posílit psychickou odolnost u sebe. Já jím mám bych řekla docela nízkou, sambo taky, tak to se potom těžko dětem nějak zvyšuje!

Online viktorka_od splavu
49279 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:52

Karja ja si naopak myslim, ze tu psychickou odolnost mas neuveritelne vysokou! kdekdo se zhrouti a pak to kolem nej chodi po spickach, ty sneses vsechno, tak to do tebe perou;-)

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 09. července 2024 12:56

Karja jestli je ten zdroj psychického rozvratu jako u nás, tak trochu pomáhají mantry: "je to jen období" a hlavně: "nakonec přecejen dospějí a půjdou"

Ale tohle by možná mohlo fungovat i u dospělých?

... Jednou z nejvýraznějších takových postav byl profesor Pensylvánské univerzity Martin Seligman, který tvrdil, že klíčem k úspěšnému zvládání překážek je schopnost zaujmout k nim správný postoj. Věří, že když to děti naučíme, nebudou tolik propadat zoufalství a s životem se budou vypořádávat snáz. Ve své knize The Optimistic Child (Optimistické dítě) z roku 1996 popisuje koncept tzv. naučeného optimismu, jehož jádrem je předpoklad, že zdrojem negativního pocitu ve většině případů není naše špatná životní zkušenost, ale to, jak si ji vysvětlujeme.

V knize dává rodičům řadu praktických rad, jak děti učit vykládat si situace od neúspěchu ve škole až po konflikt s kamarádem tak, aby z nich nevyšly jako bezmocné a zoufalé, ale naopak plné optimismu. Jednou z nich je zásada tří P (personalizace, pervazivita, permanence), která rodičům radí učit děti, aby svá selhání nikdy neoznačovaly za osobní, všeobjímající a trvalá. Například po nepovedené písemce je možné si říkat, že příčina je v naší hlouposti (personalizace), že celý náš život nestojí za nic (pervazivita) a už to tak bude navždycky (permanence). Anebo je možné se na věc podívat jinak: písemku jsme nezvládli, protože jsme se dost neučili nebo jsme propadli stresu. Ale v jiných oblastech života se nám daří, takže není důvod k panice. Příště to může být rozhodně lepší. Aby však tento optimismus fungoval, musí být spojen s rozhodnutím, co udělat pro řešení problematické situace.

Online Karja
44633 příspěvků moje polička 09. července 2024 13:01

viktorka_od splavu Hele asi potřebuju víc:-D Jako já si objektivně třeba od ostatních lidí taky připadám v pohodě, když se nad tím zamyslím, co ostatní zvládnou/nezvládnou/co řeší/čím se stresujou...ale jako cejtim, že některý věci mě třeba znepokojují a nechci, chci bejt ještě odolnější, na něco si připadám hrozně přecitlivělá a pak to určitě přenáším na děti. Takže chci víc!

Anema No vidíš to, tuhle zminovanou pasáž, mám asi přirozeně, ale určitě by to mohla být zajímavá kniha, jdu jí hledat.-D

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 09. července 2024 13:03

Karja nejde o to pozvani / nepozvani, ale nemam rada, kdyz mi nekdo podobnym zpusobem rusi moje kruhy. 

Online Karja
44633 příspěvků moje polička 09. července 2024 13:07

Kokoska Jo chápu, mně to taky není příjemné, ale spíš tak od té mámy asi. Když by tady byla segra na návštěvě a u toho zametla, tak by mi to nevadilo, ale myslím, že jí to napadlo tak asi třikrát za celej dospělej život:-D. Myslím, že mi jednou myla koupelnu, když jsem byla těhotná asi, a nevím od ní mi to nevadí, prostě je ticho a normálně uklízí:D

Online viktorka_od splavu
49279 příspěvků moje polička 09. července 2024 13:11

Karja tak asi zalezi, z ceho ta tva odolnost prameni. pokud ma zdravy zaklady, tak jen posilovat a mas to jednoduchy:-) ja si treba 30 let vystacila s tim, ze se na nikoho nebudu zlobit, pac nikdo mi nedela schvalne zle a kazdy se da pochopit.. no ty zaklady nebyly dobry.  takze znovu a lepe:-)) 

Offline Aranel
6599 příspěvků moje polička 09. července 2024 13:27
Reakce na Evaeva:

Karja prosím tě a co jí k takovým činům motivovalo?

Mně takhle občas pouklidí obě babičky. Přijdu po hlídání tchýně a je otřená linka, mamka si na večerní hlídání vyžádá žehlení nebo aspoň něco poskládá...Okna nikdo mi teda nikdo nemeje, spíš tyhle drobnosti. Vždycky mně to tak jako pobaví (a potěší), že by si klidně mohly hodit nohy na stůl, když děti spí, ale nedá jim to.

​Vlastně jo, babička taky docela žehlila. Asi že to je taková práce, u který se do ničeho vyloženě nepleteš (myslím do nějakejch šuplíků a tak) a je čistá. 

Koupelnu teď častěji myju já u rodičů, ale nestěžujou si, kdepak