Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 07. července 2024 21:56

Malým školákům moc doporučuju výstavu Lovci znaků v Holešovické tržnici. Dneska jsme tam dali dvě hodinky, půlku uvnitř a druhou půlku venku na šifrovací hře.

Výstava je super interaktivní, o historii písma, znaků, šifer a všeho s tím souvisejícího. Můžete si vyzkoušet psaní klínovým písmem do hlíny, skládání vět pomocí hieroglyfů, vysílat zprávy morseovkou, je tam písmenkový stolní fotbálek, psaní do písku, hádanky zašifrované pomocí emotikonů. Dá se vyzkoušet sázení liter obráceně jako do knihtisku, vtipná je hra promítaná na zeď, kde se snažíte odstranit graffiti ve městě. Úplně totálně super je tam připravená hra šibenice, v kulisách hřbitova. 

Místo vstupenek dostanou návštěvníci u pokladny kus nápisu v runách a během výstavy u jednotlivých stanovišť můžou sbírat indicie, aby svůj nápis rozluštili.

Venku v areálu tržnice je pak ještě venkovní šifrovačka, kde na 14 stanovištích luštíte fajn rébusy. Obtížnost celkem v pohodě i pro prvňáky. Syn rád hraje různé únikovky v knížkách, takže u všech šifer hned věděl jak na to a rozluštil si je sám, pro nezkušené myslím bude potřeba malinká pomoc rodičů, je tam docela hodně textu. V cíli malá, ale efektní odměna, takže to stojí za námahu :-))

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 07. července 2024 22:03

Evaeva nie, nie, keď to pozerá na youtube, to odtienim, ale keď o tom on rozpráva, to nie 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. července 2024 22:30

letfenixa jo takhle, no to taky znám

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 07. července 2024 23:00

letfenixa 

Děkuji, od tebe mne to zvlášť těší, že ti to nepije krev

Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 07. července 2024 23:05

letfenixa zrovna nedávno říkala dcera , že mladej hrál po dlouhé době minecraft se spolužákem a to je mu 18. Že ji to úplně překvapilo. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 07. července 2024 23:44

letfenixa viac, ako by si čakala:)))

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 07. července 2024 23:49

Musím se zase pochlubit, obzvlášť Siren Head kulturista se mi líbí.

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 07. července 2024 23:53

letfenixa vydržet se toho dá hodně - povídání o Minecraftu, povídání, co říkal Bouchal (o Minecraftu), teorie, jestli je silnější Siren Head, nebo Cartoon Cat, případně jestli je lepší Bugatti, nebo McLaren, stokrát za den, furt dokola.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 08. července 2024 07:08

Pinot Noir ty jo, R. je neuveritelne vykresleny.

letfenixa Minecraft jako hra je docela dobry, ale taky nezvladam na toto tema sahodlouze konverzovat. Nastesti ma od toho kamarady. Na Minecraftu je nejhorsi ten balast kolem na Youtube, syn by vydrzel hodiny koukat, jak Minecraft hraje nekdo jiny. A zpravidla si vybere opravdu priblble komentatory. To byly casy, kdyz jsem si myslela, ze videa od SirYakari jsou blbost. Muz mu je v jednu dobu blokoval, ale jediny efekt byl, ze si syn vybral jiny kanal, mnohem mnohem horsi. No nechci videt, co bude syn dnes cely den delat.  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 08. července 2024 07:50

žluťásek to zní super, to by se mi líbilo. Škoda, že nemám dítě co bych tam vzala.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 08. července 2024 07:52

Pinot Noir je šikovnej! Líbí se mi dům na stromě. Ten by šel dát do omalovánek.

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 08. července 2024 07:55

Gatita jo, u nás bude program tento týden hrozný. Dvě dopoledne máme lékaře, ale jinak to budou tablety nalačno a potom po celý den.

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:26

Pinot Noir ono se to nepo... Ja tu mela minuly tyden na cely den deti a nejak jsme to dali bez tabletu, ale usnula jsem vecer v 9, uplne me oddelali. A to jsem nemusela pracovat a delat nic kolem domacnosti, obed jsem teda varila, ale zabavili se obalovanim rizku a pak plechem s nasypanou moukou. Musela jsem teda dat kazdymu jeden, aby se neporvali

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:43

Pinot Noir ja nez pochopila tablety nalacno

Drzim palce na vsechna ta vysetreni. A s mrzkym programem bych se nestresovala, vsak jsou prazdniny. Mladsi syn ma tento tyden jeste skolku, ale starsi je doma a stravi den na youtubu. Beru to tak, ze ma proste prazdniny. Jen  je teda hrozne, ze ta videa vedou k uplnym zkratum a vecer se muzem tesit na meltdown.

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 08. července 2024 08:48

Gatita my máme právě tento týden bez programu, já teda normálně pracovní, a další dva je tu otevřená školka a starší má zároveň dva příměšťáky. V srpnu máme dva týdny dovolené a dva musíme zase nějak přežít na tabletech.

Offline Allysa
896 příspěvků moje polička 08. července 2024 09:57

Nevíte někdo, jak to aktuálně vypadá na biotopu v Radotíně? Naposledy pred pár lety tam v teplem počasí byly příšerný fronty už na vstup, jak to vypadá ve všední den dopoledne? Je to snesitelné z hlediska davu?

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 08. července 2024 10:03

Já mám HO, děti doma se sambem. Zatím mi nechávají klid, ale samozřejmě vím o všem, co se tu šustne, plus hodně mě teď pobavila dcera, přišla za mnou do pracovny a říká mi "mami, dneska je tady děda Kája, bude dělat plot, vidíš to, jo"...Prostě aby byla fakt jistota, že vim:-D

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 08. července 2024 10:10

Ach jo, včera měla být oslava narozenin a místo toho malého oslavence vezla rychlá do nemocnice. Zatím to vypadá na zablokovanou krční páteř. V noci se probudil s velkou bolestí hlavy. Propínal se, nechtěl otevřít oči ani se posadit. Od včerejška dostává infuze a podstupuje další vyšetření. Úplně se klepu aby to nebylo něco horšího

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 08. července 2024 10:14

Manuka nech je čím skôr lepšie!

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 08. července 2024 10:16

Gatita áno, ten Yakari je ešte najznesiteľnejši.

Už to nepozeral hádam od jesene, a v nemocnici s tým začal.