Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 10. července 2024 22:10

žluťásek já to tam minuly tyden hledala a marne, nasla jsem náramky proti klistatum,takze místo bylo asi správný, ale neměli to tam

mne naopak kulička vůbec nevyhovovala, měla jsem dvě různý a z ani jedny nic neteklo, kupovala jsem gel

deti máme teď zestipany taky dost  

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 10. července 2024 22:15
Reakce na Karja:

PotrefenáhusaProsímte, s čím jste jedli ty cuketové špagety aby to bylo jedle i pro děti? Nemám nápady, boloňskou omáčku moc nemusí. 

​já to jen osolim, dávala jsem do toho i trochu parmezan občas a sobě cesnek, jim to i na chlebu, když zbyde 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 10. července 2024 22:31

Karja já to úplně miluju, na mě jdou komáři hrozně moc, muž se synem mají třeba jeden štípanec nebo nic, já jeden velký rudý flek vedle druhýho. Tuhle jsem měla v lese lněný kalhoty a zeštípali mě i přes ně všude na zadku, na stehnech. Blbý teda že zatímco kotník namažeš hned, zadek musí počkat do soukromí

Akorát teda abys nebyla zítra zklamaná, nejlíp to působí když se to natře hned. Druhý den se bojím, že už to nebude mít takový účinek. Ale aspoň to chladí a moc hezky voní. 

Pro mě je to záchrana, máme jich doma nejmíň pět, mám je po všech taškách, kapsách, mažu se tím furt

Offline Pinot Noir
29860 příspěvků moje polička 10. července 2024 23:50

Karja mně se zdá OK toto, ale my nejsme moc asi moc dobrej vzorek, děti mají hysterii z jakéhokoliv mazání větší, než z bodnutí hmyzem, a já jsem odchovanec rodičů s názorem, že člověk se má zocelovat, takže o existenci desinfekce a podobných mazání jsem se dozvěděla až v dospělosti. 

Koupila jsem loni něco takového poprvé v životě, protože jsme jeli do Třeboně na dovolenou. Příjemně to chladí. Ale máme tu tubu pořád úplně plnou.

Online Karja
44635 příspěvků moje polička 10. července 2024 23:54

Pinot Noir Díky, no já právě taky nevím, jestli na to zbytečně neupozorňovat tím mazáním. Hlavní je nezačít to skrabat

Online Tabea
8094 příspěvků moje polička 11. července 2024 02:23

Karja a co místo gelu zkusit aplikaci tepla? Třeba tohle..

Ale měla by stačit i třeba lžička nahřátá teplou (ne vařicí) vodou. Já se to chystám zkusit, jen co bude někdo pokousanej. Byli jsme teď na takový akci o včelách a tam to ten včelař radil hned jako druhý krok po vyškrábnutí žihadla. 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 11. července 2024 03:25

Tabea Karja To teplo fakt funguje, vzpomněla jsem si na to před pár dny, když manžel šlápnul na včelu, pustil si na to tak teplou vodu, jakou zvládnul, po chvilce začal chladit, a nebolelo to, ani vůbec neotekl. Akorát myslím, že je potřeba to udělat co nejdřív po štípnutí, ona se tím teplem má poškodit struktura sloučenin toho jedu, aby v tom těle nepůsobil, po nějaké době to už asi nebude mít efekt. 

Online Tabea
8094 příspěvků moje polička 11. července 2024 06:07

Myrtila super . U tý včely je úplně nejdůležitější nevytahovat to žihadlo prstama nebo pinzetou. Spolu se žihadlem se včele vytrhne jedový váček a sval a ten sval pumpuje ten jed dovnitř a zároveň se to žihadlo zavrtává hloub. 

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 11. července 2024 06:17

Tabea akože sa to žihadlo nemá vôbec vyťahovať?

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 11. července 2024 06:40

letfenixa Má se vytahnout, nejlíp co nejdřív, jenom je potřeba při tom ideálně nezmáčknout ten "konec prdelky včely", co se utrhnul a zůstal nad kůží, v něm je jedový váček a při zmáčknutí se tak vymáčkne zbytek jedu žihadlem do rány. 

Online Tabea
8094 příspěvků moje polička 11. července 2024 06:42

letfenixa ne, rozhodně žihadlo odstranit co nejdřív. Ale nestisknout (prstama, pinzetou), protože tím se do rány vymáčkne ten jed. Místo toho seškrábnout po kůži prstem nebo oblečením. 

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 11. července 2024 07:13

Čiže zoškrabať žihadlo, bleskovo oteplit a potom chladiť?

Online Tabea
8094 příspěvků moje polička 11. července 2024 07:15
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2024 07:40

Pinot Noir to z dm je právě malinké, že to mám v batohu pořád. Ale my nejsme moc lákavý pro hmyz asi, nepamatuju si, že by děti měly kdy nějaký větší štípanec. Starší ségra vždycky přiláká snad všechny komáry z okolí a štípance má jak pětikorunu.

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 11. července 2024 07:50
Reakce na Karja:

Pinot Noir Díky, no já právě taky nevím, jestli na to zbytečně neupozorňovat tím mazáním. Hlavní je nezačít to skrabat

​my máme tenhle od Alpy a dite včera řvalo pálí, pálí, tak asi to nebude neupozornovaci.

to teplo zní zajimave, nikdy jsem to neslysela 

Offline Kokoska
34875 příspěvků moje polička 11. července 2024 07:51

Prespaval u nas na vcerejsek mladsi vnoucek a dopoledne jsme vyrazili na Petrin. Nutne potreboval na vylet celenku (nacelnik ulovil geparda) a stare detske hodinky s vybitou baterii (nacelnik urcuje podle kompasu smer pochodu)

Offline Pinot Noir
29860 příspěvků moje polička 11. července 2024 08:01

Evaeva tohle je taky malinké, je to miniaturní tubička.

Potrefenáhusa to bude spíš jako u našich dětí, ti budou řvát, cokoliv je napadne, aby dali najevo, že je tím hodláš zabít. Rozhodně to nepálí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. července 2024 08:11

Myrtila to je dobre vediet, diky. Najvacsia vyzva u mna bude si na to v potrebnej chvili spomenut

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 11. července 2024 08:18

Pinot Noir to pali mohlo klidne znamenat i studi

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 11. července 2024 08:20

Pinot Noir když jsem byla malá, tak babička na ty stipance vyráběla nějakou tinkturu z řebříčku, ale vyrobit se mi to ani podle návodu z netu nepovedlo, asi jsem měla hnusnej alkohol, ale nevim, do čeho to dávala