Gatita sa teraz kúpal vo vani, veď on sa poriadne ani neumyval.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva no to je sice pravda, ale prakticky na každém dítěti něco, co by se cvičit mohlo, najdeš. A když každého odesles na rehabilitaci, pak ti po úrazech, kteří toho fyzioterapeuti opravdu hodně potřebuji, čekají na termín věčnost. A ruku na srdce, kolik dětí ošetřených Reha lékařem nebo na fyzio reálně denně cvičí? Bez toho to nemá smysl.
Muži btw nenapsali rehabilitaci ani po plastice kolenních vazů.
letfenixa continuity Zrovna aktuálně chodím se synem na fyzioterapii, má ploché nohy, ale rhb mi vysvětlila, že to je vcelku normální, že to může být dědičné a že se to v dospělosti často upraví samo.
Jinak teda mladej vyrostl za rok o 29 centimetrů, doktorka si to musela 2x ověřit.
Má ovšem zřejmě i kvůli tomu dost výraznou skoliozu, Evaeva vypadá to tak, že když se předkloní, úplně jasně vidíš, že má polovinu zad (jako polovinu od páteře) vyšší než tu druhou.
No a co se bot týká, loni o pázdninách odjížděl s ČR s 36, půjčovala jsem si jeho tenisky, minulý týden jsem mu na tábor kupovala 43, asi tak. ![]()
Garfie u mně je to taky takhle vidět
continuity já těch problémů měla víc už od narození, takže jsem chodila prakticky celé dětství.
Evaeva Aha, já jsem si představila, že máš jen nějak lehce zakřivenou páteř...tak těžko říct, možná, jestli se ti to nehorší a nemáš další potíže z toho plynoucí, je to prostě fuk. :-) U těch dětí to jde asi (doufám teda!) ještě snadno upravit cvičením.
Garfie ty kokso, za rok o 29 cm? ![]()
Môj brat bol tiež rekordman čo sa týka veľkosti topánok, ale nie až taký. Keď som mala 15 a on 12 rokov, mali sme rovnakú veľkosť topánok 40, mama nam obom naraz kúpila kožené tenisky, každé inej farby, on z nich hneď vyrástol a ja som tak mala 2 páry
mne odvtedy už noha nerastla, až po tehotenstve mám 40,5 - 41, on má tuším 46.
Garfie ja som si na tie ploché nohy v dospelosti kupovala ortop.vlozky, normálne v lekarni, žiadne na mieru, a posledných pár rokov sa mi zdá, že to mám dobré, už ma nebolievaju. Alebo si kupujem lepšie topánky
pravda je, že človek si už vie lepšie vybrať.
letfenixa Mazec, co? Předrostl mě i starší ségru, to máš fakt pocit, že večer si jde lehnout a ráno je o kus vyšší. :-)
Když jsme byli malí, nějaká ortopedicky vhodná obuv se moc neřešila. Teď už si to člověk víc pohlídá a taky si to pohlídáš u dětí, zvlášť když víš, že máš k plochým nohám sklony...
letfenixa ja jen tise pipnu, ze plocha noha je ortopedicka diagnoza, co se da diagnostikovat jen rentgenem (ani podoskop na to neni dostacujici) a ma ji tak jeden ze sta tisic. To, co se za plochou nohu spatne oznacuje, je jen funkcni oslabeni svalu klenby, ktere vlozky nevyresi. Protoze problem je malokdy v chodidle, ale spis v celkovem drzeni tela, ve slabem brise, core a tak.
Evaeva no to je sice pravda, ale prakticky na každém dítěti něco, co by se cvičit mohlo, najdeš. A když každého odesles na rehabilitaci, pak ti po úrazech, kteří toho fyzioterapeuti opravdu hodně potřebuji, čekají na termín věčnost. A ruku na srdce, kolik dětí ošetřených Reha lékařem nebo na fyzio reálně denně cvičí? Bez toho to nemá smysl.
Muži btw nenapsali rehabilitaci ani po plastice kolenních vazů.
V tom s tebou souhlasim. Ja kdyz byla pred dvema lety ma operaci, po ktere mi na hrudniku zbyly tri velke jizvy, ptala jsem se v nemocnici, jestli na to budou nejake rehabilitace. Tak pry ne, prece za mnou fyzioterapeutka byla a to je dostacujici. Prisla za mnou den po operaci, dala mi papir s par obrazky a ani se mnou nezkusila cvicit, protoze jsem ani nedala ruce k sobe... Pry az me zacnou bolet zada nebo ramena, tak mi na to ty rehabilitace pak napisou
ttak jsem chodila mesice jako samoplatce a nelituju, dostala jsem se tak na puvodni pohyblivost a na bolava zada mi nikdo nic psat nemusi.
Zuzuli vidíš, to som sa chcela spytat, čo sú vlastne ploché nohy. On má teraz oslabené všetko svalstvo, niekoľkokrát som to dnes RHB doktorke povedala, akoby ma nepocuvala. Správa je plná informácií o nespolupraci a nehovoreni ![]()
To dieťa zvládlo kanyly, uspanie, prebratie z anestezie tak, že len ležal s hlavou nabok, niekoľkokrát RTG, CT, MR a teraz sa nepredklonil, lebo na ORL povedali nepredklanat. Koľko detí by vydržalo ležať 8 týždňov, aj v spánku.
Mňa to prejde, ale naštvaná som odtiaľ išla.
Dnes jsme byli na výletě na Hostýně, sedíme ve stínu u baziliky, já lepím do deníčku nálepky, Rosťa zahlédne nálepku z dovolené a velmi nahlas zvolá: Babi, to je ĎÁBLOVA PRDEL!
Jedna nečakaná vec súvisiaca s koncom šk.roka - nutnosť na 2 mesiace uskladniť vrecko s telesnou, vrecko s prezuvkami, aktovku, lab.plast s vedeckého krúžku, 2-x podsedak. Krabicu na vytvarnu som nechala v škole v kabinete. Krabicu zo zuš som už zrušila.
letfenixa ja to celkem nedavno resila s fyzioterapeutem. Smali jsme se spolu tomu, ze mi pedikerka tvrdila, ze mam ploche nohy a ze bez vlozek snad ani nemuzu chodit. Soudila tak pri pohledu na me nohy vsede, vypodlozene, kdyz mi upravovala nehty
tak mi prave fyzioterapeut tohle vysvetloval k te ploche noze a ja si pak jeste i neco dohledavala. Treba Edita Proskova o tom psala i mluvila v podcastu,co jsem slysela.
Jinak obdivuju, ze to zvladl. Ja pri zanetu kycli neudrzela dceru v klidu ani osm dni.

letfenixa rehabka oslabené svalstvo musí vidět od dveří. To není nic, co bys ji měla říkat. Oni i vidí, kde je oslabené, když člověka pořádně vyšetří.
Zuzuli no muž si to nakonec vydyndal, když do toho kolena chytnul ještě zánět (hlavně ležel měsíc ve špitále a měl na to čas). Ale blbý bylo i to, že ti běžní fyzio, co nedělají na pojišťovnu, ty pooperační stavy moc neumí, takže to, se mu tam rozjel zánět vůbec nepoznal a řešili 14 dní brutální otok.
Zuzuli ďakujem za ten článok.
letfenixa já bych dodala, že vložky jsou fajn na řešení nějakého akutního problému typu bolí mně koleno nebo paty atd od špatného postavení nohy, kotníků, kolen, kyčlí,... Můžou pomoci to postavení zlepšit a tím tě to přestane bolet. Ale problém neřeší, jakmile ty boty zuješ, vše se zase vrátí. Je potřeba i cvičit, jak píše Zuzuli
Garfie je to lehce vidět na páteři, když se předkloním. Hodně pozorný pozorovatel si všimne i jiné výšky ramen a stran pánve, nic hrozného. Pak mám k tomu takové ty klasiky jako slabé břicho atd. Občas mi to problém dělá, chtělo by to pravidelně cvičit, ale to může říct prakticky každý ![]()
Mam hroznou radost, ze se mi podarilo sehnat nekoho na anglictinu pro syna, kdo by byl ochotny jezdit k nam domu na vystrkov. Sympaticka holka, umi to s detmi, ma super anglictinu. Syn neni uplne staveny na chozeni do krouzku, tak tohle by mohlo fungovat. Polehoucku na to syna pripravuju, uz s tim byl smireny, ale pohrbil to muz, ktery pri nejakem synove amoku zasahoval a jako ultimatni vychovne opatreni pohrozil, ze jestli toho okamzite nenecha, prijde na nej pani na anglictinu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články