Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:09

letfenixa Jj, mám to stejně, nevyhrozuju ničím, co nechci splnit :-))) 

hlavne on má fakt dar to dite vyštengrovat do úplný nepříčetnosti a úplně zbytečně, fakt po těch zkušenostech už by si mohl dat pozor 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2024 10:15

Potrefenáhusa když tě vytočí dítě, tak se přepneš do toho dětského režimu "když ty takhle, tak ti ukážu". Člověk musí fakt myslet na to, aby to neudělal. Taky vyhrožuju jen tím, co jsem ochotná splnit, ale přesně vidím na muži, kdy se dostane do toho dětského překřikování a fakt to nefunguje

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:19

Potrefenáhusa tohle bylo blby v tom, ze jsem fakt nepotrebovala, aby syn povazoval lekci anglictiny za nejaky trest nebo ujmu. Protoze mi dalo praci ho presvedcit, ze to bude fajn a ze neni treba se opevňovat v pokoji. On totiz o zadnou anglictinu nestoji.A taky nebylo uplne snadny tu lektorku sehnat. A pak muz synovi v nejaky vychovne narocny situaci pohrozi anglictinou. To je jak kdyz rodice vyhrozuji detem, ze je vezmou k doktorovi, a ten jim da injekci

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:20

Potrefenáhusa vieš ako, moja mama sa už meniť nebude, ona proste čaká, že dieťa sa podvoli, ale tvoj muž by ešte na sebe mohol zapracovať. 

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:38

Gatita dyt jo, vzdycky je to blby 

Evaeva jo, však já vim, jak ten mechanismus funguje

letfenixa Mno čtyři roky zatím nestačily, jsem dost skeptická 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:50

Gatita Pokud máš možnost, aby se synem někdo mluvil anglicky a on se učil, určitě je to fajn. Ale souhlasím s continuity, že asi to není úplně určující v tomto věku. A pokud by syn tu angličtinu nechtěl, tak to není žádný průšvih. Což teda neznamená, že by tvůj muž neměl trochu koukat, co říká :-)

Kamarád, který je učitel angličtiny mnoho let na gymnáziu a pak na VŠ říká, že pokud není dítě z bilingvního prostředí, tak výuka na prvním stupni zase není úplně důležitá. Že se to na tom gymnáziu a na VŠ úplně ten rozdíl stírá. Že v dnešní době, kdy pak studenti mají angličtinu všude okolo sebe a používají ji, pokud chtějí, jezdí na erasmy apod., tak pak už ten rozdíl tam být nemusí. I když mají na začátku ty děti ze základek, kde se učí v aj větší náskok v jazyce.

Já sama teda nevím. Si říkám, že se to přece musí projevit, kdy na základce mluví jen v aj. Na druhou stranu teď vidím, že třeba dvě dceřiny kamarádky se dostaly na gymnázium s výukou v aj z normální základky. Kdy u jedné stoprocentně vím, že žádnou ang navíc neměla. A to jsem si myslela, že vzhledem k tomu, jak je tu gymnázií v aj málo, že tam nemají děti z normálních základek vůbec šanci.  

Online Karja
44645 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:50

letfenixaProsím te, já už jsem dneska holkám řekla, že děda plácá blbosti, že už jsem mu říkala ať je neplaca,ale furt je stejně plácá. Aktuálně mi říká, že mám jiný příjmení a lidí nevědí, že jsem jejich mamka....a kdy budu mít stejný a podobne

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 12. července 2024 10:57

Karja

Ja mám dnes za sebou už 2 telefony s mamou plné výčitiek. Jediné, čo si uznáva, že má horšiu pamäť. Inak je furt dokonalá a jedine jej názory sú tie správne. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:04

notna ja se prave v tomto veku (no mozna mi bylo o rok vic) naucila docela slusne anglicky. Chodila za mnou slecna z fildy a za 1 hodinu tydne me behem dvou let naucila fakt hodne. Tak, ze jsem se nejak domluvila, cetla knizky a ve 12 me na gymplubzaradili do pokrocile skupiny. Nijak jsem se neucila, slo to uplne samo. Tak bych to chtela i pro syna:)

Online Karja
44645 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:14

letfenixa Jo to u nás pohoda až na podobné excesy A děda to přijme. On jakoby neví, že děti jsou přecitlivělé nebo tak. Když mu to řekněme, tak to uzná, prostě mu to nedochází, on neví, co ty děcka v hlavách nosí a jak s tím dál nakládají,kolikrát je to blbost. Teď třeba několikrát říkali prarodiče o kamarádce velkemale, která moc neprospívá,že je hrozně hubená, jak unese tašku do školy má nohy jako hulky a tak. Tak to taky nepotřebuju, aby opakovala že jo. A jim to pak dojde, ale musí se jim to říct  

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:25

Karja aspoň to uzná. Ale fakt tá komunistická výchova, to bol taký studený odchov, žiadne, že 'deti su tiež ľudia '.

Teraz tá RHB doktorka L. komentovala, že aktovku neunesie.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:41
Reakce na Gatita:

notna ja se prave v tomto veku (no mozna mi bylo o rok vic) naucila docela slusne anglicky. Chodila za mnou slecna z fildy a za 1 hodinu tydne me behem dvou let naucila fakt hodne. Tak, ze jsem se nejak domluvila, cetla knizky a ve 12 me na gymplubzaradili do pokrocile skupiny. Nijak jsem se neucila, slo to uplne samo. Tak bych to chtela i pro syna:)

​Chápu, že to takto děláš pro syna, když sama máš s touhle cestou dobré zkušenosti. Držím palce, ať to vyjde a syna to baví. Jen jsem chtěla napsat, abys z toho v případě neuspěchu nebyla smutná. Kdyby to nevyšlo, syn je chytrý, určitě nějak ang zvládne.

Dcera ang ze začátku úplně bojkotovala. Ona měla ve škole všechno zadarmo, nemusela se učit. Jenže ta angličtina sama do hlavy neskáče, nestačí to pochopit. Sice měla jedničku, ale při rozdělování v 6. třídě ji nechali v horší skupině. Horem dolem jsme jí mohli vysvětlovat, ať aspoň trochu času té ang věnuje. Nezmohli jsme nic. Byla spokojená. Než sama začla na netu číst v ang věci okolo Harryho Pottera, protože v cz mělo už přečtené všechno, a došlo jí, že v ang je toho mnohem víc a taky zjistila, že se v té svojí skupině nudí. Pak si sama na škole domluvila přestup do té lepší skupiny. Přes prázdniny mezi 6.-7. třídou se musela doučit a dělala v září rozdílové zkoušky. Zvládla je a přestoupila. Kdybych tohle dopředu věděla, jsem si mohla ušetřit mnoho nervů a sporů s ní, když jsem ji přesvěčovala, ať tu ang nefláká :-) A to mi právě ten kamarád učitel ang říkal, ať to nehrotím, že z ang na základce se fakt nestřílí a všechno může být ještě jinak.

Online Karja
44645 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:43

letfenixa Jojo, ale já to beru tak, že oni jsou s dětmi málo, takže pak prostě nepoznají, co si řeší nebo jak se chovají se svými vrstevniky. Tak jim to nedojde

Offline continuity
43023 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:50

notna velmi s tebou souhlasím.

Oni to fakt doženou. A chytré dítě zjistí docela brzo, že je to pro něj výhodné. Já doufám, že starší doteče i ta němčina, že by byla fajn. Ale na sobě vidím, že se to dá nějak zvládnout i ve vyšším věku, fakt to není konec světa, aby si člověk musel kazit dětství s nima neustálým natahováním se a zlobenim. To dětství uteče rychle, na angličtinu bude hafo času. 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:52

notna ale to je to, že ja si myslím, že dieťa sa nemá tlačiť do ničoho, ja som teda taká, že akonáhle ma niekto začne tlačiť, tak končím. Ak syna niekto pochváli, tak ho to rozzuri. Teraz výtvarná v zuš, mrzí ma veľmi, že už nechce chodiť, aj keď si myslím, že rozumiem jeho dôvodom. Moja mama - ale to ho MUSÍŠ prinútiť, aby chodil, to je škoda. No nemusím, a nemusí ani on. Myslela som si, že to bude mať taký vedúci, hlavný krúžok, bohužiaľ. Ani vlastne neviem ako by som ho prinútila. 

Ako sa kedysi nútili deri? Napr do klavíra a pod? Ja si to neviem bez priviazania k stoličke predstaviť. 

A to teda ho prinútiť viem do všeličoho, ale jednoducho choose your battle.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2024 11:57

letfenixa tak ono dítě asi přinutíš k lecčemu, záleží ale, jestli ty metody jsou pro tebe akceptovatelné 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 12. července 2024 11:59

Evaeva alebo tak.

Offline continuity
43023 příspěvků moje polička 12. července 2024 12:02

Evaeva hlavně záleží, jaký chceš mít výsledek výchovy a co je pro tebe důležité. Podle toho volis metody. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2024 12:03

continuity to taky. 

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 12. července 2024 12:12

letfenixa tak ta masirka a citový vydíráníčko podle mě začne mnohem driv, než v 7, kdy nutis do kroužku, to už je to dite predzpracovany. Ale není imho o co stát