Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. července 2024 15:25

Ja svoje deti nutim . Na Aj chodit musi, ony nastesti 90% chteji. Uz mluvi plynne. Dost jim pomahaji i videa. Obe chtely nastroj, tak ho maji. Ja trvam i na sportu. Kdyz byly nladsi, tak zkousely vsechno mozne. Ale pravidlo bylo vydrzet rok. 

I ted obcas zkusi, ze nejdou na trening. V tom pripade teda jdou, pokud to neni vyjimecna situace. 

Do nastroju je teda musim nutit vic. Ale dohoda je- nemusi mit za jedna ani z hry ani z teorie, ale proste toho nenechaji, dokud nedojdou po nejaky zlom. Napr.zmenu skolniho stupne.

Protoze se musi naucit, ze pokazde se nechce ale nemuzou kvuli tomu vseho nechat. Protoze ony by fakt vsechno driv nebo pozdeji nechaly.

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 14. července 2024 15:44

Candance U nás je to stejné, když už si něco vyberou, musí vydržet aspoň pololetí.

Jinak na skaut se už vykašlal i mladší, tak jim zůstane jen ten basket. Angličtinu jim nějak nenutím, očividně s ní nemají žádný problém (domluví se a nemají strach ji používat). Starší teď bude mít druhý jazyk, jsem zvědavá, jestli mu půjde taky tak lehce.

Jinak my máme oproti zdejšímu osazenstvu mnohem laxnější přístup ke koníčkům, mají jich minimum. Ale vůbec netuším, jak bychom je nutili. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2024 16:04

brrr já musím kroužky spíš brzdit, protože starší by chtěl všude Akorát že pak mu nezbývá volný čas, který taky potřebuje. Tak leda nechat školky a školy

Mladší toho zatím moc nechtěl, ale já chci aspoň ten pohybový. Ale kdyby se vzpouzel hodně, tak ho nutit nebudu. Ty máš kluky už velké, to je taky o něčem jiném. Ale taky bych nechtěla, aby po škole akorát seděli na mobilu. 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 14. července 2024 16:28

My sme už odovzdali prihlášku do CVČ- lego a vedecký. Akurát že oba tie krúžky sú vždy na hrane, či ich otvoria alebo nie.

Práve sme na záhradke a L. vyrába zábradlie to je najlepší krúžok. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 14. července 2024 20:09

U nas tedy hudebni ani vytvarne krouzky nehrozi, to ani nezkousime. Rikam si, ze kdyby dite chtelo, reklo by si (vidi ty moznosti u nekterych kamaradu). Taky to nejsou cinnosti, kterym by se nase deti nejak prirozene venovaly, nikdy jsem je neslysela si broukat pisnicku nebo si nejak hudbu uzivat. To same s kreslenim a vyrabenim. Je teda fakt, ze to moc nemaji od koho doma odkoukat, ale tak nic jim nebrani pustit si radio nebo vytahnout pastelky, tak verim, ze kdyby to kluci delat chteli, najdou si cestu. U toho sportu to vnimam trochu jinak, protoze maji mega moc energie a doma lezou po strope (aspon ten starsi). Navic je docela sikovny, tak ten sportovni krouzek pro nej neni zadne utrpeni. Ale radsi by sedel doma u YT, no.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 14. července 2024 20:21

Voila, zabradlie

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 14. července 2024 20:24

Evaeva Jo, sezení u mobilu/kompu mi taky vadí. Naštěstí mají tréninky třikrát týdně a v mezičase lítají po vesnici, takže pokud při tom lítání nepijou a nekouří, ať v tom pokračujou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2024 20:44

brrr tak jsem to myslela. Navíc třikrát týdně je celkem dost.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 15. července 2024 06:58

ked sa tu riesia kruzky ja by som synovi velmi rada nejaky zaobstarala. problem je ale v tom ze on chodil po jednom jedinom kruzku v tyzdni ten dany den domov uplne zniceny a akurat sa najedol a zaspal uz v podvecer. ziaden cas na ulohy.

minuly tyzden bol na vedeckom dennom tabore a ked mali naplanovane fyzicky narocne aktivity poobede tak bol tiez slusne vyflusnuty. dnes mu zacina plavecky denny tabor kde maju aj obrovsku preliezkovu hernu takze cakam ze bude uz podvecer zase bez energie

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 15. července 2024 07:06

eless Já bych ho v tomto případě nenutila, když to má navíc vynahrazené takto o prázdninách. Nebo u nás jsou třeba kurzy plavání v sobotu, takže třeba něco spíš víkendového. Ted vám navíc přibude to cestování do školy, ve škole taky snad budou nějaké formy hry, takže ano, nedělěla bych to také  přes tu velkou unavu. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 15. července 2024 07:17

Karja nutit ho urcite nebudem. este to nezvladne. co sa tyka kruzkov priamo v skole, tak to sa dozviem az v septembri, ci sa nieco vobec bude organizovat v ramci druziny. asi by mu miesto pohybu prospela anglictina alebo matematika lebo to ho bavi velmi. po ihrisku vonku lieta viac nez dost takze o nedostatok pohybu sa nebojim. za zleho pocesia robi na gauci akrobaticke kusky

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 15. července 2024 08:04

eless veď treba to dieťaťu prispôsobiť. L. vôbec nemá toľko energie, ako tu citavam, uvidím teraz po výbere mandli, či sa to nezlepší. 

A mimochodom, už nestáva pred 6

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 15. července 2024 21:43

Rosťa si tady u našich hrává se sousedovic klukem, který mu řekl, že musí chodit domů při zvonění klekání, aby ho nesebrala Klekánice. A Rosťa teď vždycky, když zvoní a my jsme ještě venku, hlásí, že za chvíli bude chodit KLOKÁNICE

Šárka moc ještě nemluví, ale její slovník obsahuje kupodivu slovo oko. Naši mají na dvorku kocourka Modroočka, na kterého Šárka volá právě Oko! Oko!

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 15. července 2024 22:05

Dnešná RHB prebehla na výbornú

Offline Kokoska
34881 příspěvků moje polička 15. července 2024 22:18

dzizisketa OKO bylo jedno z prvních slov nejstarší vnučky z manželovy strany. Máme tu pro děti takovou deku s obrázkem Bořka stavitele, dáváme jim to na hraní na zem, a ona vždycky dloubala prstíčkem do toho místa a volala nadšeně Oko :)

Offline Kokoska
34881 příspěvků moje polička 15. července 2024 22:19

letfenixa to je dobře! A už se Lukášek trochu rozhýbal? Psalas, že se mu moc nechtělo.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 15. července 2024 22:26

Kokoska pomaly to išlo, každý deň som vymyslela nejakú trasu, v nedeľu sme boli v kukuričnom bludisku, tam aj pobehoval, na záhradke kope, hrabe, rube, len to tak lieta.

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 15. července 2024 22:48

letfenixa skvely

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 16. července 2024 08:10

Neporadily byste mi, jak řešíte chrániče matrací kvůli dětskému pocurani? My na matracich chrániče máme, ale takové ty opravdu silné, vysoké, které rozhodně nejsou na to, že stáhneš, vyperes a večer zase na tom spíš, protože to hned uschne. Existuje něco tenkého, co se snadno suší, ale neprotece ale zároveň to není jen jako igelit, který nedycha a šustí?

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 16. července 2024 08:12

Muslik ikea ma prosteradlo se zaterem, co neprotece. Nesusti, dobre drzi, zvlada pracku i susicku

Grusnarv