Manuka Super, že jste doma a v plné síle ![]()
![]()
Vše o těhotenství a dětech
Garfieučit se taky moc neumím, hrozně ztrácím pozornost. Ale jednu dobu ve škole jsem se té aj celkem věnovala, ale časy jsem nebyla pořádně schopná určit ani přímo v tom cvičení na dva aktuálně probírané. Na nízkém gymplu jsme měli angličtinu dokonce pětkrát týdně, ale moc mně to nepoznamenalo![]()
Garfie tyjo ruštinu na gymplu? Ale to byl volitelny předmět ne? Žiju v tom, že máme stejný gympl a já právě žiju z angličtiny co jsem se naučila tam... a to jsem starší.
Ruštinu jsem tam měla, ale právě volitelnou.
Keď to tak čítam, tak si vážne myslím, že miera naucenia sa jazyka závisí od nadania.
ANJ som sa učila ako prvý cudzí jazyk, tam som ešte mávala problém s present perfect, potom mi to raz docvaklo a bolo. Nemčina so svojimi pravidlami mi prišla super ľahká. A každý ďalší jazyk mi prišiel ľahší a ľahší.
Môj brat po 2 rokoch v Kodani sa dokázal normálne dánsky dohovoriť, teraz žije v Poľsku, má uplne fluent poľštinu, dokonca má teraz vďaka tomu prácu vo svojom obore (environmentalistika), že má anj, poľštinu aj slovenčinu.
letfenixaJá si to taky myslím. Sambo se určitě nijak zvlášť neučil ani nebyl jako dítě v prostředí Aj, až třeba do 23 a anglicky umí dobre, teď už taky ne. Ale když potřebuju něco do práce přeložit, tak je prostě někde úplně jinde, ačkoliv angličtinu vlastně 15 let nepouziva, jen čte zprávy. A druhý jazyk se naučil v podstatě sám, jen protože chtěl, nechápu a taky ho má na úrovni, že si ty noviny přečte a konverzačně si popovida.
A dcera to má po něm, ale nikam chodit nechce:D, měla by to úplně zadarmo, o tom jsem presvedcena
Myrtila tak my jak máme do 3,5 let nemluvici dite, tak jsem o tom ani nikdy neuvazovala, jsem rada, ze mluví česky
ona teda strašně teď neguje všechny pohádky anglicky, asi fakt potřebuje ze všeho zatím sát ten jeden jazyk, ale tuhle jsem ji pustila nejakej animak o dinosaurech z youtubu po několika dílech v angličtině španělsky a hned to poznala, ze to není angličtina (nechapu)
Potrefenáhusa mladší se dívá na videa v různých jazycích (ne pohádky). Ale momentálně vede slovenština. Myslím, že rozumí líp než muž
Tenhle jazyk teda implementoval snadno, třeba se mně ptá jaká je to farbička. A přes ní se učí i angličtinu.![]()
Podle me je potreba krome jiste davky nadani taky ten jazyk porad pouzivat. Dost me mrzi, ze po skole jsem mela tak dlouhou pauzu, tehdy nebyl nejak duvod (moje chyba, vim) a taky nebyly moc zdroje, ted ta anglictina leze odevsud. Ja teda mam hlavne problem porozumet, musim se strasne moc soustredit a kolikrat se zarazim na jednom slove a utece mi dalsi veta.
Mne učenie jazykov celkom ide, nemám problém pochopiť fungovanie gramatiky, osvojiť si slovíčka, myslím, že nejaký talent na učenie sa jazykov mám. Pasívne (čítanie, počúvanie s porozumením mi ide) ovládam niektoré cudzie jazyky dobre, ale aktívne používanie (rozprávanie, písanie) mi veľmi nejde, najmä rozprávanie, aj keď kontakt s jazykom v podobe sledovania TV, počúvania, čítania kníh mám. Určite to však súvisí s tým, že nemám s kým hovoriť v danom cudzom jazyku. Na strednej som sa učila angličtinu, nemčinu, na vysokej som mala okrem angličtiny aj latinčinu, neskôr som sa učila španielčinu, teraz sa učím poľštinu. Prečítam knihu v španielčine, ale odkedy nechodím do jazykovky a nemám s kým hovoriť po španielsky, mám rozprávanie tak na úrovni A2, hoci kedysi som mala cca B2 a mám dokonca aj štátnicu zo španielčiny v jazykovke.
Garfie Keď sme za nim v Kodani na týždeň boli, tak jednak sa tam človek komplet dohovorí po anj, a druhak vďaka nemčine som si vedela napisy sama prečítať.
Garfie co si tak pamatuju, tak jsme si jako druhý jazyk vybrali ve třídě francouzštinu a španělštinu (půl na půl). A pak jsme všichni dostali němčinu
, ale angličtinářku jsme měli fakt dobrou.
Evaeva No, manžel teď našel nějakou pěknou pohádku ve francouzštině, syn na to kouká, ale podle mě vůbec neregistruje, že je to další jazyk. Já koukám s ním a vždycky si u toho říkám, že kdyby všichni Francouzi mluvili tak pěkně jako ten hlavní hrdina gekon, možná bych se s nima ještě i domluvila
jinak už asi ne.
Manuka super, že je doma!
Myrtila já si to myslím taky. Na cizojazyčná videa se koukají (teď už jen mladší), ale vůbec nejdou po tom jazyku. Třeba peppu, kterou znali česky, vůbec anglicky nechtěli. Výjimku má ta slovenština, tomu rozumí.
Musim souhlasit s tim vrozenym "nadanim" nebo tihnutim k jazykum, ja se anglictinou zivim a nachytala jsem ji jen ze cteni, serialu a pisnicek... A tim padem se mi nechce do niceho cpat deti, rikam si, ze tim stejne budou obklopene tak ci tak. No, mozna si to pak budu vycitat![]()
Evaeva Když nad tím tak přemýšlím, tak slovenštinu syn asi ještě neslyšel, možná by to chtělo ho jí trochu vystavit, aby to pro něj pak nebyl cizí jazyk
Jinak mu střídání jazyků nevadí, spoustu pohádek pouštím na střídačku v čj a aj, co mi najde YouTube dřív. Podle mě to ani česky zas tak moc neposlouchá, jenom kouká na děj.
Myrtilamladší si jí našel sám. A musím říct, že je to pěkný dětský program.
Evaeva Klidně nahoď tip
Kluci jsou tak cca stejně staří, třeba by to zaujalo i toho našeho.
Děcka na výletě, dnes bylo v Židlochovicích Meruňkobraní a při té příležitosti výjimečně otevřený zámek, kam jezdil na prázdniny TGM.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články