Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. července 2024 07:41

Marielle ve 3, driv si to neumim predstsvit. Dodelavala jsem predtim 2 roky dalkove skolu a to mi bohate stacilo. 

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 30. července 2024 07:45

711990 ono k tomu stačí, když člověk nemá žádný hlídání a nevydelava tolik, aby to nebyla finanční sebevražda, já si to taky zatím neumim moc představit, po nocích se mi do toho úplně nechce 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 07:50

Potrefenáhusa no jasně, když je dítě u toho, tak to bylo dole, ale pak jsme to dali na skříň, protože hlídat dvě děti někde a stavbu úplně někde jinde se nedá. Já jsem bývala hodně u toho hraní, skoro jsem se nemohla vzdálit, jinak mladší řval, tak jsem třeba seděla mezi nimi, hlídala mladšího,... Ale pak už ne, když chodil, ale to už to celkem šlo. A taky starší kdyžtak křičel, tak jsem přiběhla. Mimino je zatím samostatnější, ale křik, že jde bořit je pořád. A mladší se naučil bránit koleje vlastním tělem. Starší se občas zavřel v pokoji sám, to teď nechtějí, ale občas si udělají z postele mladšího zábranu do dveří Pořídila bych jim ohrádku, ale nemáme místo.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. července 2024 07:59

Potrefenáhusa presne, i ten zacatek kdy jsem se vratila na 0.75 uvazek me moc netesil, protoze to bylo hodne prace a zadny penize a do toho ten souboj s nemocnym ditetem a prace z domova.

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:01

711990 no toho se já bojim hodně 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:06

Potrefenáhusa ale zlepsi se to nebo si zvyknes nebo co:D 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:18

Marielle u prvního v 15 měsících, u druhého o něco později, ale byly to jen symbolické úvazky a vrátit se na plný si neumím představit doteď.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 08:19

Potrefenáhusa já myslím, že si ty nemoci odbudeš se starší. U nás to tak je. Ale na návrat se taky moc netěším, na ten kolotoč a žádné prázdniny.

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:20

Marielle měla jsem luxusní podmínky u zaměstnavatele a hlídací babičky (a muže pracovně na cestách), takže u prvního v 6. měsících na 12 hod./týdně, od roka 24 hod./týdně, u druhého v roce asi 16, u třetího v roce a půl asi taky tak. Postupně jsem navyšovala na 4 dny v týdnu. Na plný jsem nastoupila ve 4 nejmladšího.

Jsem za to hlavně babičkám vděčná, ale nevím, zda budu moci oplatit svým dětem, protože můj odchod do důchodu je v nedohlednu.

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:25

Evaeva školní rok s 60 nebo kolika volnejma dnama si radši nepredstavuju vůbec 

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:34

Marielle tri roky a ctyri mesice, kdy v zari nastoupila dcera do skolky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 08:39

Potrefenáhusa tím, že nejsem zaměstnanec, tak počítám s nějakými volnějšími podmínkami, doufám. Akorát se s tím pojí "horší" práce. Je teda pravda, že díky poslednímu odloženému dítěti, bude minimálně jedna babička nejspíš v důchodu. Ale budou mi chybět ty dny, kdy se nic nemusí, to je taková odměna za školní rok.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2024 08:46

Marielle Ja jsem nastupovala na maly uvazek v roce a ctvrt, cca ve dvou az dvou a pul letech jsem navysila a zacala brat dve 24h sluzby mesicne. Od 3 let mam uvazek 0,6 (realne to je tak 140 hodin), s druhou obcasnou praci to hodi plny uvazek. Ale ve zdravotnictvi je plny jeste nekde uplne jinde a to si neumim predstavit. Mam velmi fajn zamestnavatele ale absolutne neflexibilni pracovni dobu. A hlavne mam hlidaci babicky a flexibilnejsiho manzela. 

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 30. července 2024 08:53

Evaeva já to budu muset hlavně nějak nakombinovat s hodinovým dojizdenim, je tam zatím dost proměnných, malýmu diteti budou 3 v prosinci, ale zase v praci je firemní dětská skupina, tak zvazuju, ze by třeba jezdila se mnou, starší pak bude cekat škola, tam je otázka, co stane tady, zatím jedina zakladka proniká i na zasedání rady města s neresenou sikanou a chybejicimi aprobovanymi učiteli na základní předměty, tak bych ji taky nejradši posunula někam jinam

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 09:08

Potrefenáhusa já si neumím představit vozit dítě někam hodinu. Už jen to vstávání. Pak to otrávené dítě ve vlaku,... A vůbec představa plného úvazku a školy. Jako určitě to všechno jde, otázka je jestli (mi) to stojí za to.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 30. července 2024 09:09

Marielle mezi šestým a osmým měsícem děti na půl úvazku. Děti do jeslí. Půl úvazek jsem měla velmi dlouho a ještě pořád nedělám na plný (nejmladší má 9). A popravdě se moc na plný ani nehodlám vracet, dokud nebudu muset. 

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 30. července 2024 09:11

Evaeva tak vozit někam hodinu je něco jiného než jet spolu do práce, ne? Ale teda Potrefenáhusa nezávidím, složitá logistika všechno komplikuje. Přeju, ať to vyřešíte nějak schůdně.

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 30. července 2024 09:17

Evaeva plnej úvazek ani v plánu nemám a doufám, ze by něco mohly pokryt HO. Ale podle me ji tady do školky od toho prosince nevezmou. Nebylo by to 5 dni v tydnu, ale třeba 2

ale prave, radši si to zatím moc nepredstavuju 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 09:53

Pinot Noirmyslela jsem tím jet hodinu spolu. My mladšího každý den budíme a to má školku deset minut odsud a chodí prakticky na zavíračku. Kdyby měl vstávat ještě o hodinu dřív a trávit čas ve vlaku, což mu skoro nic nedává, nechtěla bych to, no. Jako jednou dvakrát týdně možná, ale každý den bych to dělat nechtěla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2024 09:57

Potrefenáhusa já bych se ráda příští rok vrátila na jeden den, což ale znamená nějak pokrýt odpoledne (doufám, že část vykryje muž, aspoň přes spánek). K tomu něco na HO. S kluky jsem měla jen HO, ale vidím, že to má velký vliv na zadávání práce, myslím, že den v kanclu tomu hodně pomůže. Do státní školky půjde asi zase až od skoro čtyr, zatím plánuju, do té doby ten režim bude takový všelijaký.