Vodění dětí každého jinam má tu výhodu, že rodič s dítkem získají nějaký čas o samotě, ne? Nevadí, že se během toho času neděje nic vzrušujícího (i když tedy cesta hromadnou dopravou může být pěkné drama). Prostě má třeba i ten mladší mámu nebo tátu chvíli jenom pro sebe, což doma moc nehrozí.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva tak ono to ani není, jestli bych to pro ni chtěla nebo nechtěla, spis o hledání nějaký pro všechny pokud možno schudny varianty. Ještě teda prý město zvažuje zřízení dětský skupiny, tak třeba pohnou a půjde to vyřešit tak, ještě mám rok a půl
Jitka77 mne by to tak taky teoreticky přišlo, ale hodina tam a druhá zpět mi přijde taky skoro dost u těch nejmenších (ono je to teda členitý -auto-vlak-metro)
jinak já mám spis potřebu času o samotě se starší, ale teď už je půjde lip prohazovat, jak mimino už není mimino
Potrefenáhusa no jasně, proto píšu, že mně! to za to nestojí.
Jitka77 když on by radši spal
Už takhle naspává o víkendu.
Potrefenáhusa u nás je těžké kluky nějak dělit, aby měli rodiče sami pro sebe, protože obvykle chtějí všude oba. A říct tomu jednomu, že zůstává doma, mi přijde trochu jako trest
Mně teda přijde, že jim to ani nevadí, jsou rádi spolu. Teď jsme se na jeden výlet rozdělili a staršího poslali s prarodiči a mladší se po něm ptal už za hodinu.
Evaeva tak tohle já neznám, naše děti ráno dvě hodiny čekají, kdy už se půjde. Blbé podle mě je, když za tu hlídací instituci platíš, dát tam dítě a pak hodinu sama jet do práce, to mě ty nekřesťanské prachy úplně bolely. To je z mého pohledu lepší jet spolu mimo ten hlídaný čas, pak odložit dítě a pokud možno hned začít pracovat.
Pinot Noir s tím souhlasim
Ad hry, u nás se za posledního půl roku změnilo úplně všechno, teď si právě Elsa s panenkama zahrála s chutí Moji první hru, co je pro dvouletý mimina, hrála i za ně ![]()

Pinot Noir jakoby sice jo, ale pro dítě je to celkem ztracený čas, takže to si nevybereš
Pokud se bavíme o té hodině, dvacet minut bych tak černě neviděla.
Evaeva proč ztracenej čas? Můžeš si s nim povídat, číst knížku, něco zahrat?
Potrefenáhusa pokud dítě chce. Mladší tohle moc dělat nechce, to je vždycky na pár minut. Takže úplně nevím, co bych s ním dělala deset hodin týdně
Jako fajn strávený čas to byla tak dvakrát půlhodina, to si umím představit.
Edit: nejvíc by mi vadila ta nutnost tahat ho z postele o hodinu dřív, plus snaha vypravit unavené nedospalé dítě (z toho cítím dost scén).
Každé dítě a každý rodič má jiné potřeby a jiné podmínky.
Potrefenáhusa já jsem teď vysvětlovala šéfovi, že bych si sice moc ráda přes léto přivydělala, ale vážně nemíním pracovat výradně po 9 večer. Nemáme hlídání, sambo má v práci top sezónu a platit za hlídání tak jsem v minusu a stres k tomu...
Marielle ve třech letech.
Potrefenáhusa Ja to vidím jako Evaeva je to takovej čas při tom cestování co sebere hrozně energie, rodicovi i diteti. Ono záleží jestli to bude dvakrát v týdnu, ale pětkrát je podle mě moc, teda beru to podle sebe, byla bych jak ždímačka, vedela bych, že je to pro mě dlouhodobě neúnosné, jediné, že bych v té práci nemusela pracovat:D:D:D
Marielle Ve třech letech, a klidně bych šla až později,pokud by to šlo a dávala bych děti jen na dopoledne. Zvlášť třeba kdybych měla takové to kombi, nástup do školky a nástup do školky najednou. Ale v tom je strašne moc ALE:D. Každej si to musí zhodnotit dle svých možností.
Jj, tady se furt řeší nebohé dítě, ale co matka?!
já jsem takto děti vozila rok, každá do jiné školky. Jedna 800m od baráku, druhá autobusem a taky celkem asi 1km pěšky a ještě to byla pro mě zajizdka. No přijela jsem vždy do práce úplně vyřízena.
Ten společný čas jsme měly s mladší, v tom autobusu, nebylo to úplně spatny, ale i tak se mi dost ulevilo, když jsme to přehodili do stavu, že jsme si povídali cestou do blízké školky. Možná vozit jedno dítě, cestou do práce ho nekde vykopnout je jiné, ale tohle fakt nemůžu doporučit.
Karja souběh nástuou do školy a státní školky bude u nás za rok a už teď se toho děsím. Já to na plný úvazek nevidím další tři roky minimálně![]()
continuity nebohá matka je nebohá, protože je nebohé to dítě ![]()
Ríša poprvé v Barber Shopu. Doteď na sebe nenechal sáhnout strojkem, ale před tím "hustým potetovaným týpkem" nechtěl být za sraba, a teď je úplně nadšenej. Myslím, že údržba jeho hlavy bude teď z celé rodiny suverénně nejdražší. ![]()

continuityNo já to beru tak, že bych byla úplně vorvana, tak natož pak to dítě. Jako lidi jsou různý, někdo zvládá dojíždění v pohodě, já ne:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články