monis já myslím, že plný budu mít tak od třetí třídy nejmladšího. Jestli vůbec někdy ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Karja jet bez toho dítěte je sice taky ztráta času, ale aspoň si můžeš třeba číst nebo popíjet kafe. Ale táhnout sebou to dítě? ![]()
Karja a znáš Scalu? Ta už se teda nevyrábí, já jip plánuju dceři dát možná už letos k vánocům, máme schovanou po mě... tu jsem milovala a je to tak mezi duplem a legem, ale dost i do barbie...
Jos vidím dost stejných dílů! My máme hrozně moc dupla taky ještě po nás a nebo 20 letém bratránkovi.
Evaevadíly k duplo vlaku z 3d tiskarny? To me zajima!
MPLee já jsem úspěšně objednávala letos díly k Duplo kolejích z 3D tiskárny tady.
Evaeva moje děti s tím byly úplně v pohodě. Orvana jak borůvka jsem byla já.
continuity u nás se bojím, že by buď řádili nebo fňukali. Orvaná bych byla taky.
Pinot Noir paráda, vyzerá tak vyspelejšie, . Ďalší krok ![]()
Potrefenáhusa Ja to vidím jako Evaeva je to takovej čas při tom cestování co sebere hrozně energie, rodicovi i diteti. Ono záleží jestli to bude dvakrát v týdnu, ale pětkrát je podle mě moc, teda beru to podle sebe, byla bych jak ždímačka, vedela bych, že je to pro mě dlouhodobě neúnosné, jediné, že bych v té práci nemusela pracovat:D:D:D
mne ta představa taky úplně nenaplnuje, ale dokud tady není při ruce dětská skupina, dite nevezmou do státní školky a potrebuju se ve 3 letech ditete vrátit do práce, zas tolik jiných řešení asi není? Ale rozhodne by to nebylo 5x v tydnu, to bych fakt nedala. Druhy dite by měl v pácu tatínek.
Ono teda by to bolelo i v Praze, sdílíme s Jimik mestskou část, kde se letos do státních skolek nedostaly ani cerstve čtyřletý děti ![]()
Pinot Noir Moc mu to sluší ❤️
Potrefenáhusa ještě by šla chůva, ale to zase bude raketa. Třeba to půjde dobře a obě si to užijete. A když ne, tak na tebe třeba v práci ještě počkají.
Evaeva jako zaměstnanci ve státní instituci mi varianta s chuvou nepřijde úplně pravděpodobná ![]()
Pinot Noir moc mu to sluší, vypadá jako Tintin
Ono to má ještě jinou konsekvenci. Dnes už jde v podstatě všude v administrativě domluvit nějaký Home-Office a když má člověk školku u práce, tak tam ditko nelze hodit alespoň na půl dne, komplikace jsou i s vyzvedáváním. Babička dítko vybere ze školky 10 minut od domova, ale alespoň ta moje by nejezdila přes půl města.
Potrefenáhusa vždyť to píšu. Ale kdyby to mělo být třeba jeden den. Ono těch teoretických možností je víc, třeba že muž si o 20% zkrátí úvazek a den vykreje, ale jak píšu, to jsou jen teorie, praxe bývá jiná
continuity to je všechno pravda. Když to jde, je určitě lepší mít školku v místě bydliště. Ale když to nejde...
Ja ted cely kveten a cerven vozila kazdy den dceru do skolky na Borislavku ze Stodulek. Vozim ji jeste ted, kazdy treti tyden na prazdninovou skolku. Nechteli jsme ji dva mesice pred koncem skolniho roku menit skolku, kdyz tech zmen se stehovanim bylo tolik. Stridali jsme auto a metro a nemohla jsem se dockat prazdnin. Rano jsem ji musela budit nejpozdeji v pul sedme, v sedm vyrazet, aby byla ve skolce do osmi. Autem to bylo tak na 35 minut, z toho tak tech 15 popojizdeni v zacpe, (vozim ji i ted o prazdninach a prazdninovou skolku a jak neni provoz, je to celkem pohoda, za dvacet minut parkuju u skolky), metrem skoro na hodinu. Plus moje cesta do prace. No nemuzu se dockat, az zase budeme mit skolku deset minut od bytu a dojdeme tam pesky.
Ovsem kdybych u te jeji skolky, kam jsme dojizdely, pracovala a nemusela pak jeste bezet do prace jinam, tak by mi to asi nevadilo. Prijde mi lepsi mit dite ve skolce u prace nez v miste bydliste. Prave proto, ze nezabijis ten cas, kdy uz je dite v instituci, cestou do a z prace, ale taky jsi lip po ruce, kdyz treba dite zvraci a je treba ho rychle vyzvednout.
Evaeva jako visco, ja moc nevim jak jinak by se takova situace mela resit? Kdyz bych to mela resit ja a muj zamestnavatel nabizel detskou skupinu tak ani nemrknu a tahnu tam dite i dve hodiny. A prijde mi to lepsi nez skolka v miste bydliste, protoze pak muzes bejt v praci dyl a ne ze dite je od 6 od rana do zaviracky ve skolce, protoze k tomu musis vmacknout jeste 2h dojizdeni nez ho vyzvednes...
continuity tak já mluvím o případě, kdy si nejsem jista, ze se dite povede do místní školky strčit, nic jinyho tady není, včetně těch vyzvedavacich babiček
ale muž pracuje v místě, má dlouhý dny a kratší dny, já doufám v ty částečný HO, ze to pak vykrejem nějak trochu proti sobě (já v Praze ve dny, kdy on má kratší), jen potrebuju, aby ji vzali do ty školky nebo aby se tu otevřela ta dětská skupina
711990 ja bych taky spis ocenila skolku u prace, nez u bydliste. Prave kvuli tomu casu na cestu do prace. Babicku, co by bydlela vedle nas a vyzvedavala stejne nemame a pro nas dva rodice, co se v tom stridame a pracujeme oba v sirsim centru (kancelare mame od sebe par stanic tramvaji, ale bydlime na okraji Prahy), by to bylo mnohem snazsi na koordinaci. A kdyz ma muz HO, tak stejne vedu do skolky dceru ja a on ji maximalne odpoledne vyzvedne , na to nemusi mit skolku u domu. Mit zamestnavatel detskou skupinu v miste me prace, nevaham ani minutu
711990 mně teda přijde lepší, když si to dítě může hrát ve školce než dvě hodiny cestovat, když už teda nemůže spát
A to nemluvím o tom, že pak odpadá ta klasika jeden rodič má ráno a druhý odpoledne, resp. to třeba přestane dávat smysl. Mně to přijde fajn řešení v situaci, kdy školka v místě bydliště není/není dobrá a já se chci/musím vrátit do práce.
Zuzuli to jsou ty rozdílné situace, muž pracuje na butovicích, těžko by se ráno nebo odpoledne táhl do Karlína. Takhle to je (by bylo) jedno, kdo se ráno projde okolo školky cestou na metro. Obě babičky sice pracují, ale bydlí i pracují tady, takže ve čtyři by mohly vyzvedávat zase tady, ne v Karlíně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články