Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:12

Mám problém a už vážně nevím, co s tím. Dcera se 3 týdny zpět ve školce pokakala a od té doby jenom řešíme záchod. Doktorka to řešila jako průjem a dostala Tasectan. To pomohlo s konzistencí, ale na záchod pořád lítá několikrát denně a často se jen vyčůrá, ale je před tím vypsychovaná, že nutně musí kakat. Dnes jsem jí dala po dlouhé době do školky a vrátili mi jí, že tam s ní takhle nemůžou fungovat a museli se kvůli ní i vracet dřív z vycházky. Řešil jste někdo něco podobného, abych se na doktorku připravila? V pátek jdu na kontrolu s mladší, tak jí

vezmu s sebou... Za pár měsíců se vracím do práce a už nemám ve školce ani předškoláka

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:32

monis Nezávidim ti to. A má objektivně průjem či nějaké zažívací potíže, že chodí vícekrát? nebo myslíš, že je to psychické a chodí tam jakože pro jistotu na ten záchod? Z toho příspěvku tvého si nejsem já uplně stoprocentně jistá, zda to ty potíže byly dlouhotrvající nebo nebyly.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:37

Karja oboje, ráno jde normálně, pak několikrát denně minibobky a několikrát se jen snaží a nic. Chodí často, ale začalo to přesně ode dne, kdy měla ve školce tu nehodu...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:51

monis myslím, že Mohučankařešila vylučování u dcery. Sice opačný problém, ale řekla bych, že to bude podobné (pokud je to psychické).

Syn měl takhle ve školce problém s čůráním. Ve spaní se počůral a přestože to nikdo neřešil, tak pak trajdal celé spaní a i prý pobrekával. My to vyřešili tím, že tam nespal no, protože kvůli spaní hrozně vyváděl i ráno. A já byla doma. 

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:53

monis Tak to bych řekla, že je zcela psychické. Zkušenost s dětma s tím nemám. Ale myslím si, že prostě nepomůže nic jiného, než aby na to uplně zapomněla. Takže já bych asi pokud bych byla na MD zvolila postup, že bych ji nechala doma, prostě v prostředí, kde nemusí mít žádné obavy, chodila s ní někam ven, na výlety atp, ale přesně s člověkem, kterej ji ujistí, hele nic se nestane, s člověkem, se kterým nemusí mít obavy, že se ztrapní, prostě s tou bezpečnou osobou. A moc bych to nerozpitvávala, asi bych i na to, že zustává doma řekla něco, jakože jen tak málo o tom kadění, plus spíš bych to zaobalila, že jsou nějaké virozy, atp. Prostě čim mín se to bude rozebírat a řešit, tím dle mého lépe. I s tou doktorkou bych to neřešila s ní a ani ve školce.Myslim si, že musí prostě uplně zapomenout, že jiné cesty není. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:53

Evaeva to zadržování řešilo pár lidí v našem okolí, to je taky hrozný, ale alespoň ti kvůli tomu nevrací dítě domů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:55

monis jasně, ale myslím, že řešení může být podobné, pokud to není fyzický problém. Každopádně přeju, ať to brzy odejde nejlíp samo.

Offline Zuzuli
3778 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 12:59

monis a nevis, jak to v te skolce probehlo?

Dcera se pokakala vcera, chvili predtim kakala na zachode a o pet minut pozdeji sileny hysterak, ze se pokakala. Byly jsme nastesti uz doma, jen jsem ji svlekla a osprchovala, obleceni rovnou letelo do pracky. Ale videla jsem na ni, ze je tim tak sokovana, co se stalo (od doby, co nema pleny, se ji to nestalo), ze kdybych nebyla tak uplne v klidu, ale mela stres z toho, co budeme delat treba nekde venku, tak by to tu nasi malou citlivku asi dost rozhodilo a nejaky cas by trvalo, nez by se zase srovnala.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 13:00

monis ve všem souhlasím s Karja - je potřeba zapomenout, k doktorce bych ji netahala, utvrdí ji to v tom, že je to problém, nemoc a bude se bát ještě víc. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 13:29

Karja no na MD ještě jsem, ale pomalu končím a slíbila jsem, že začnu pár hodin na dohodu, takže úplně v klidu nejsem...ona je doma tři týdny, z toho týden u babičky na prázdninách a je to pořád stejnýJako aby byla x měsíců doma si nedovedu představit i kvůli tomu, že je předškolák. No uvidíme...

Zuzulico se dělo právě nevím. Já ty učitelky letos vůbec neznám. Odpoledne je tam pokaždé jiná, zástupy, ani nevím s kým se tam o tom pobavit...

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 13:33

monis chápu tvoje obavy, sama bych nad tím dumala furt a nevěděla, byla nervozní, co mám sakra dělat.... Ale takhle s odstupem mi to přijde jako nejrozumější řešení. Neřešit prostě. X měsíců z toho být nemusí, třeba se to spraví už do prosince a když ne do prosince tak přes Vánoce určitě. To je dlouhý čas a plus takový výrazný mezník, co jí zaměstná hlavičku....Dcera jak měla ty výstupy ve školce vůči učitelkám atp. tak nám taky říkaly (a věděly, co říkají ty moudré paní), neřešte to, budou prázdniny, ona na to zapomene, začne se znova. A fakt jo! Jako to je prostě jediné řešění, co napadá mě, třeba ještě na něco se přijde no, ale ta psychika, to je hrozně těžký...

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:31

monis tiež súhlasím s Karja , už som párkrát riešila zadržiavanie, bohužiaľ aj cikania , a jediné, čo pomohlo, bol čas, a v prípade, že to malý riešil, tak len uisťovanie, že je to v poriadku, a inak to neriešit.

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:33

letfenixa To je pravda, vy jste si taky užili svoje...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:52

Karja já myslím, že máš pravdu, že je potřeba zapomenout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:53

monis kdyby bylo nejhůř, tak předškolák může být úplně v klidu na individuálním vzdělávání. Ale to, myslím, není na pořadu dne. Oni nějakou absenci mít můžou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:54

Prosím nějaký tip na alergologii v Praze nemáte?

Offline Karja
44727 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 15:11

Otázka blbá:-D. Má smysl takhle s malýma dětma jít do divadla (menšího - 12 řad to má) - na balkon? Vůbec nemám odhad, zatím jsme vždycky seděly vepředu, max tak sedmá řada a bylo to vloni, takže ted se nějak neumím zorientovat, zda z toho něco budou mít, z toho balkonu, tam vezmu hned druhou řadu třeba...). Ale zase si říkám, že můžou mít zážitek, že uvidí na celý ten prostor, ale nějaký vztekání a otázky "proč a kdo to je..." to se mi taky nechce řešit teda.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 15:31

monis ano, já to řešila, ale naopak, dcera nechtěla kakat vůbec nikdy, zadržovala i několik dní. Taky mi ji kvůli tomu vrátili ze školky, strašně vyváděla, že tam kakat nebude, ani do plínky, ale strašně se jí chtělo...Vykakala se až když jsem přišla, dala jí plínku a vyšly jsme před školku. Bylo to martyrium a trvalo to strašně dlouho, nakonec jsem to řešila - sama, bez dcery - s psycholožkou (škoda, že ne dřív).

Psycholožka poradila to, co už zaznělo - neptat se, nedělat z toho téma, a navíc podplácet. Najít něco, co je silnou motivací a odměnit. Takže jsme měli v koupelně vystavenou obří krabici dupla, které si dcera vybrala, a z něj dostala jeden z pytlíčků nebo postavičku, podle svého výběru, pokud nezadržovala. Takhle se to naučila do plíny pár měsíců před pátými narozeninami, pak chtěla na nočník, a nakonec na záchod, a pak jsme museli odbourat to podplácení...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 15:35

monis jo a praktická mi nepomohla vůbec, jen doporučila změnu stravy, například hodit hrst ovesných vloček do zeleninové polévky

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 15:40

Mohučanka áno, podplacanie. Keď to robil prvýkrát, mal 3 a trištvrte roka, dostal vždy 3D nálepku, ktorú si mohol na záchode nalepiť. Keď to robil vlani na začiatku školskej dochádzky, tak som s ním na tom záchode, držala ho za ruky a utierala. V 7 rokoch. Takže potom sme sa zas pracovali na tom, že sám.