Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 15:14

Myrtila me to nijak netejra, ale par takovych momentu si proste pamatuju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 15:15

letfenixa jo, to chápu. Ale to není kovidem.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 15:20

letfenixa Já si myslim, že to spíš ty rodiče moc nenapadne nebo se jim nechce. Já jsem  bych řekla v sociální bublině rodin, kde jsou všichni jako v pohodě a čtou dětem před spaním a vozí je na kroužky a tohleto, ale že by mi někdy říkali, že byli v divadle, to jsem normálně neslyšela. Nechávají to na té škole a školce. Podle mě to musí bavit ty rodiče no a musí být i zajem ze strany dětí. My jsme vloni v brzkém jaře měli tady představení, ve vedlejší vesnici v kulturáku, takovej lokální, ale dlouholetej divadelní soubor, stálo to 50 Kč a skoro nikdo tam nebyl...to už jsem si jako říkala, co ty lidi jako s těma děckama dělaj, nebo co jako chtěj, když tohle nikoho neosloví.

Tim chci taky říct, že covidem už to není, prostě jsou to ty jiné preference jak dětí, tak rodičů. my jsme zas s dětmi byli asi jen jednou ve vnitřním bazeně, třeba. A neučíme je lyžovat:D, to zas dělaj oni. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 17:06

Moje dcera (ta starší) taky ještě s námi nebyla v divadle. Důvod je zejména ten, že já mám k dětským představením odpor a nejsem s to učinit takovou oběť. Myslím si, že začneme zostra příští rok na jaře Labutím jezerem v Národním. To už i říkala, že by chtěla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 17:18

Mohučanka ono se dají vybrat i fajn představení, třeba v tom Minoru se líbí i mně. Ale jako chápu, co myslíš. Tchýně občas bere kluky na divadlo do místního oc. Vydělal jsem akorát video z jednoho a stačiloBylo to nějaké divadlo Evy Hruškové a ta písnička mně v hlavě strašila ještě dlouho.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 17:34

Mohučanka No, my teda navštěvujeme jen venkovní představení, ale fakt je, že u některých těch představeních se mi trapností kroutí prsty u nohou. Ale tak, když se to dětem líbí ;o)

A teda, přiznávám, že dcera taky ještě nebyla přímo v divadle. Samé vnější okolnosti za to můžou. Ale čteme teda každý den ;o)

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 18:42

My s dětmi taky do divadla nechodíme. I bez dětí jsme chodili tak max 4 x do roka, a na dětské představení se mi vůbec nechce. Ve školce mají divadlo jednou za měsíc, v první třídě byli dvakrát za rok. Každý na to není, no. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 18:57

Já s dětma na různý představení chodím, ale dětinská šaškaráda to nebyla asi nikdy. Před Vánoci pravidelně chodíme do sálu vedle kostela na pohádku nastudovanou ochotníky. Buď nějakou klasickou, nebo něco sepíše vedoucí toho souboru. Je tam spousta důchodkyň a prodávají tam doma dělaný dorty a čaj. Dřív jsme chodili na klasický pohádky do místního loutkového divadla, které znají všichni v DE. Dělají i představení pro dospělé. Na ty pro děti je těžký se dostat, jsou během minut vyprodaný, jezdí sem dospělí zájezdovýma autobusama. Pak jsme byli párkrát na pohádce vyprávěný vypravěčem v týpí kolem ohně. Děti můžou přikládat na oheň a na konec se opíká těsto na klacku. A letos v létě jsme byli na baletoopeře, odpolední představení pro rodiny. Adaptace Snu noci svatojánské. Tam jsem teda dost valila oči, když královna strhla korzet a předváděla kopulaci s oslem napřed ona na něm, pak on na ní. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 18:58

My parkrat v divadylku byli, ale jen z nouze. Jakoze prselo a zrovna neco hrali. Kdyby neprselo, deti divadlo neznaji. Ac ta predstaveni nebyla spatna, dnesni deti proste nejake manaskove predstaveni neuchvati. Ale teda klasickej balet Louskacek se libil moc, nejen ze jsme vydrzeli az do konce (zatimco z "manasku" jsme pravidelne odchazeli o prestavce), ale dite chce i letos. 
Me by 8lete dite, ktere nikdy nebylo s rodici v divadle, nijak zvlastni neprislo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:31

Tabea jo, ty klasické taškařice to taky nevyhledáváme. Chodíme párkrát do roka, tak vybírám něco kvalitnějšího. Kluci to teda mají rádi, jinak bych se nijak neexponovala. Pak každoročně chodíme na vystoupení folklorního souboru, kde účinkuje ségra na tu Choreu. To vyloženě poptávají, přitom bych řekla, že to bude spíš nuda. I když mladší tuhle říkal, že tam chce, protože tam dávají svačinu (rozdávají preclíky). Tak možná se na ně musí přes žvanec

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:40

Evaeva ak býva človek na dedine ďalej od väčšieho mesta, tak sa do divadla veľmi nedostane. Ja som napríklad s rodičmi ani starými rodičmi nikdy v živote v divadle nebola, naši do divadla nechodili. Bola som myslím ako dieťa v bábkovom divadle zo škôlky a potom som bola na nejakých školských divadelných predstaveniach, v klasickom divadle na činohre som bola asi až počas štúdia na VŠ, na balete som nebola ešte nikdy.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:45

dorota u nas ve meste taky divadlo nebylo, obcas se jelo na zakladce se skolou do krajskeho mesta, nekdy byl zajezd od nasich z prace. Z gymplu jsme jezdili do Prahy, hlavne takhle pred Vanocema, kdyz si ucitelky chtely probehnout obchody :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:48

Ale přijde mi, že dneska je těch kvalitních představení pro děti spousta (asi teda ve velkých městech). Teď chci vzít kluky na Franc a kafka a taky jsem zjistila, že před některými operami v ND je dílna, kdy se dá podívat do kulis.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:49

Nezapomenutelny je balet Z pohadky do pohadky, kdy jsme sedeli nekde az pod stropem Narodniho a videli za kulisy. Nebo do studny, ze ktere vylezali certi po zebricku.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:50

Evaeva koukala jsem, ze jsou v ND prohlidky pro deti, az na strechu k trigam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:52

dorota dobře, já to všechno samozřejmě chápu, ale když se notna podivovala, tak asi nebydlí na vesnici. A i ty píšeš, že si byla se školkou i školou. Takže mně teda osmileté dítě, které nikdy nebylo v divadle, přijde překvapující. Právě proto, že i škola a školka do divadla chodí. Tak mi právě přijde, že tomu neunikne ani ten, co to úplně nevyhledává.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 19:52

Kokoska ty jo, fakt? A to organizuje přímo ND?

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:00

Evaeva chce to teda koupit vcas listky, ted jsem prosvihla nedeli, chtela jsem vzit kluky vnuky.

O te strese jsem to cetla teda nekde jinde, tam odtud jsem se pak na ty stranky ND proklikla, ale uz nevim, kde to bylo. Nejaky to Kudy z nudy asi?

https://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/prohlidka-narodniho-divadla-pro-deti-191358271?t=2024-11-10-10-00

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:06

Nwvim jestli je to úplně o vzdálenosti.

Ségra moji mámy si klidně do divadla zajela i 200kilometru, když si myslela, že představení bude stát za to. Ke kulatinam jsem jim dala lístky do národního (pražského) jeli jsem  6 hodin vlakem a půl hodiny autobusem, aby se k tomu vlaku z bydliště dostali. její muž dodneška hraje v ochotnickém divadle a je mu přes 70. 

Naši maximálně, když je někdo pozval. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:14

Mohučanka Některá dětská představení jsou hrozně hezká, blbý je, že dopředu to moc nezjistiš.  Ta trapná vím přesně o čem mluvíš:D:D

Starší dceři se teda libi úplně všechno, ta je maximálně divadelní typ:D