Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:22

Kokoska díky! To by se určitě líbilo staršímu 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:22

Evaeva moje mama nabídku místního kulturního střediska bedlivě sleduje a vnoučata z venkova na divadýlko vodí. Podle fotek, co tam někdy po představení dělají s účinkujícími, to teda ale pro dospělýho člověka extra kulturní zážitek nebude.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:24

Tabea jo, to věřím, že na menších městech bude nabídka horší. Tam bych to s klidem nechala na té školce

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:27

Evaeva Oni do těch menších měst jezdí ty soubory z měst větších, i z Prahy:D  Naše školka si třeba zve divadlo pořád stejné a jednou jsem na tom byla a je to takový, no prostě pro nejmenší prcky, sama lidová písnička a tak...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:35

Karja no právě, minor tam asi nepřijede. Ty divadla, která navštěvují kluci s institucemi tady v Praze, taky nejsou ta nejlepší a nejkrásnější představení. Ve školce mají divadýlko každý měsíc, ale to jsou přesně ty taškařice. A předpokládám, že ty jezdí po školkách i po regionech. Ale při návštěvě divadla jako přímo v budově divadla jde o tu atmosféru, a tu, myslím, přinese i horší divadlo se školkou, nemusí to být zrovna hned Louskáček s rodiči.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:36

Karjaněktera dětská představení jsou šílená. Upištěne, ujecene. To už mi přijde lepší je vzít jednou 2x za rok na něco rozumného. 

Já s tím taky valcim, do divadla chodím ráda, ale nejsem v naší rodině to schopna naplánovat půl roku předem. Pak najednou zjistím, že o vikendu, na ktery máme lístky do národního za dva litry, zároveň kamarád slaví 50 v jižních Čechách. Tak se holčičky převlékaly do šatiček někde v lese v neděli po kalbe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:40

continuity to mi připomnělo - ségra má v neděli taneční. Ona jezdí třeba z chalupy, to nic není, ale jedna kamarádka má prý občas skautskou výpravu, jezdí rovnou, akorát jí brácha někde po cestě vymění batoh za šaty

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:53

Evaeva no to je taky plán v neděli taneční. My jsme nedali ani přípravu na přijímačky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:54

continuity jo, je to blbý termín. Ale oni šli celá třída na jeden kurz a takhle si to odhlasovali. A je to až večer.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 20:56

Evaeva Jo, já jsem to myslela tak,že i v menších městech se dá jít na pěkné představení, protože tam jezdí ty soubory z ostatních vetsich měst. My jsme třeba byly na pěkném dětském divadle Libereckého souboru a tak, ale výběr je samozrejme omezený, hlavně terminove a je to s dojížďkou nějakou, to je jasný. Pak někteří ochotnici s predstavenimi pro dospelé jsou dobrý, ale to je pokus omyl, to fakt nezjistis predem:D, nám to tu docela upadá, ale jeden rok tu byla často různá ochotnicka divadla, tak jsme to se ségrou obrazily ty akce a poměrně mě to překvapilo, navíc máš první řadu jak prd. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 21:00

To hostování mi připomnělo, jak jsme sehnali na poslední chvíli levné lístky na Radošinské naivne divadlo - v Braníku. Můj první rok v Praze. Na Slovensku jsem na nich nikdy nebyla, protože představení byla vždy beznadějně vyprodaná.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 21:03

continuity No to je přesně můj problém, to plánování. Já jsem schopná jít s dcerou do kina, protože se můžu rozhodnout ze dne na den, ale ta divadelní představení pro děti se musí kupovat s předstihem a to je na mě teda už moc organizačně náročný

I když na tu prohlídku národního bych s ní šla moc ráda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 21:04

continuity to mám takovou představu, že na menších městech na ta vyprodaná představení spíš seženeš lístky. (Na Slováky teda asi v Praze )

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 21:23

Me nasi do divadla ani kina nikdy nevzali, do kina az nekdy na gymplu. A lito mi to bylo dost a dodnes je. Samozrejme jsem to vnimala az na tom gymplu, kdy clovek videl, co vsechno treba podnikaji s rodici spoluzaci. Vylety na hrady zamky, muzea, pouti...Sama jsem to pak dohnala, vsechny ty ruzne kluby mladeho divaka nebo studentske listky do ND. Muz mel kamarada ve Svandove divadle a ten nam po zacatku predstaveni prisouval extra zidle a zadarmo .

A syn s prarodici taky nikdy nikam nepujde, ani s jednemi. Moji rodice nekam jdou, jen kdyz koupim listky (presne aby se to krylo se dny kdy muzou), poslu jim je a jeste jim to pripomenu. Pritom takovou dovolenou v Omanu nebo lazne si zaridi jako nic. Tchanovci nevezmou kluka ani na lokalni jarmark. Nebo na jizdu historickou masinkou. Ja jim i reknu, ze to je a oni ze se jim nechtelo...obe dvojice proste travi cas doma maximalne na chate, sekanim zahrady...Divadlo u syna asi zatim nemelo smysl, ale jinak byl v zoo a ruznych muzeich uz asi vic nez ja za prvnich cca 15 let zivota. 

A priznavam, ze me to taky unavuje byt v sirokem okoli jediny clovek, co neco zkousi naplanovat. Muz me vetsinou uzemni tim, ze v praci si planovani uzije dost anebo ma v sobotu zase nejaky debilni hon. Takze kdyz kchci, musim vymyslet ja. Pardon za elaborat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 21:29

Jos u nás vymýšlím taky jen já(a teda mamka párkrát za rok kluky někam vezme, abych jí nekřivdila)

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 21:44

Moje prvni kino byla zfilmovana Rusalka, ten stary film z sedesatych let. Bylo mi asi 6 a pamatuju si to jako krasnou pohadku a dodnes mam tu operu moc rada.

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 22:14
Reakce na Kokoska:

Moje prvni kino byla zfilmovana Rusalka, ten stary film z sedesatych let. Bylo mi asi 6 a pamatuju si to jako krasnou pohadku a dodnes mam tu operu moc rada.

​Tu milujem doteraz a presne tu zfilmovanu. Si mi to krásne pripomenula 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 22:23

Tady se občas diskutuje ta bilingvální výchova. Tady je k tomu nějaké povídání. http://www.vedakolemnas.cz/co-to-je/20241108-VKN135

Plyne mi z toho, že děti to zvládnou jakkoliv to budete dělat. 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 23:08

Janulik03 ze jo? Ta dalsi verze nebyla tak krasna.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 23:13

Jos To je přesně jak od nás, ale nějak mi to líto není, možná naopak si myslím, že jsem kvuli tomu takový asi skromný člověk. My jsme se motali celé moje dětství tady na 10km kolem baráku, jednou za rok výlet typu zoo nebo zámek, dovolená žádná. Tak možná to s holkama dohánim i za sebe, ale já spíš jsem asi s nima nerada doma, furt si tak říkám, co ještě musim a nemusim a ani z jejich strany není taková harmonie jak někde na výletě nebo nějaké zábavě venku.... Že by je vzali prarodiče někam jinam než do lesa, to je jasný, že ne, ale nevadí mi to, už jsem ráda, že je pohlídají, že si s nimi povídají, nic mi nevyčítají, jak jsou a nejsou vychovaný, to mám z tý druhý strany až až:D.