Moja sestra má nachystanú jednu malú igelitku s liekmi pre deti (podľa potreby ju priebežne dopĺňa), ktorú vždy pribalí, keď idú synovci k starkej či už na víkend (t. j. cca raz za 2 až 3 týždne), alebo na dlhšie počas letných či zimných prázdnin. Robila to tak, keď boli malí, a platí to stále, aj keď už majú 7 a takmer 10 rokov.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Chápu, takhle taky jedu podle seznamu, ale obvykle balím den předem a léky jsem přidávala až před odjezdem, aby mi do tašky nevlezl syn a neloknul si sirupu, nebo si nezobnul prášek, tak jsem na ně zapomínala. (A pak začal ke tchánům jezdit švagr s dítětem, tak tam ty léky sdílíme a hlídáme to společně.)
Myrtila to by museli ještě otevřít i tu lékárnu. Tyhle sklony oni nikdy neměli, ale jiné děti možná ano. Taky balím spíš den předem. Ale to je jedno, mně přišel ten popis kontroly expirace naprosto nad moje síly ![]()
letfenixa Ježišmarjá, chudák kluk. Má to s dědou teda těžký :o(
Myrtila taky jsem u našich měla sirup na teplotu a na kašel s tím, že to bylo i pro ostatní děti.
Evaeva Teda ale seznam v excelu? Asi jsi můj nedostižný vzor. Mně by se hodně líbilo jen jet podle seznamu, ale fakt to neumím (ani sestavit, ani dodržet).
DruI ecxel bych taky nedala, ale seznamy si pisu do nakupni apky v mobilu![]()
viktorka_od splavu sebe zabalím i bez seznamu, ale z těch dětských věcí tu chyběla pláštěnka na kočár, tu boty, tu dudlík...
viktorka_od splavu To jsem zkusila v létě... a pak jsem ráno běhala po bytě a dobalovala věci, na které jsem si v noci vzpomněla a které v tom seznamu, co jsem si měsíc předem pečlivě připravovala, zapomněla napsat ![]()
Ale jinak aplikaci se sdíleným nákupním seznamem si moc chválím!
Evaeva No jídelníček je další věc, kterou bych potřebovala, protože furt nevím, co vařit ![]()
DruI aplikace se sdilenym seznamem? Kde???
DruI Dekuju
letfenixaJá ti rozumím! dceři volala babička, k svátku a ona se s ní prostě nebavila. Já bych podotkla, že babička detem běžné netelefonuje, jakože fakt se s ní za život po telefonu bavila jen dvakrát asi..no a dcera ji neřekla ani slovo, strašně to od samba schytala. A nejhorší je, že pak i muž říkal, že ví, že to udělal a vynadal ji jen kvůli tem rodičům, že mají pořád pindy, jak jsou či nejsou jinak vychované, že sám za sebe by to neřešil, přešel to, že deti ještě úplně moc telefonovat neumí, a chápe, že když se jí nechce, že nemluvi. Bože, mě úplně pijou krev:D:D
Doporučuje se po klíšťovce taky nějaký odpočinkový režim i druhý den? Protože na minulém očkování, co to bylo...no takový to, jak se musí stihnout do 6 let mi říkali, ať ji omluvim i na druhý den do školky, ale to asi po klíšťovce nějaká větší reakce není očekávaná ne? Ať vím, jestli si mám vzít treba nějaké volno nebo tak;-)
Evaeva ja treba ty sirupy po roce proste vyradila. A syn je vlastne nikdy neakceptoval. Cipky a ted tablety uz kvuli expiraci ani nekontroluju. Ono se to za ty tri roky proste spotrebuje. A presne, synovi vychazi presne pulka paralenu (15mg/kg u ditete nad 10kg) a to je lehke kdyztak pulit. Jinak moje lekarnicka je desna. Sice uz mam spoustu veci, ale realne skoro zadne leky nevyuzivame. Ja jen kapky do nosu, neco na kasel, paralen, nejaka nesteroidni antiflogistika a helicid. Muz jeste min a syn akorat ty antipyretika. Na dovolenou jeste beru ten adrenalin ale to uz je jenom moje deformace
.
letfenixa mne je normálne smutno z toho, čo píšeš. Ja viem, su to rodičia, ale nechápem to, ako môžu byť takí.
Karja letfenixa moje mladší s tchýni úplně odmítá komunikovat.
Ale s ní je to fakt řeč jak pohádka. Dnes jsem tam byla a druhá věta: já vím, že si to nebude líbit, ale musím ti říct...
A pak z ní vypadne něco, co člověka spolehlivě vytočí. Takové věci vygeneruje za 15 minut klidně 2-3, tak proč tomu vystavovat děti? Ta starší ji vytroli nebo rovnou pošle do háje, ale mladší to vůbec nedává. A pak si babička stěžuje, že tam za ní nezajde. No já jsem se taky musela dost přemlouvat... ![]()
Doporučuje se po klíšťovce taky nějaký odpočinkový režim i druhý den? Protože na minulém očkování, co to bylo...no takový to, jak se musí stihnout do 6 let mi říkali, ať ji omluvim i na druhý den do školky, ale to asi po klíšťovce nějaká větší reakce není očekávaná ne? Ať vím, jestli si mám vzít treba nějaké volno nebo tak;-)
dcera absolvovala klistovku 1. dávku nyní (3r), můj otec se na klíšťata a související očkování profesně specializuje a nám říkal, že není důvod nějaký specifický režim, samozřejmě nějaká reakce vždy může být, ale není to zrovna takový ten typ očkování kde jsou reakce nějaké zásadní a v zasade klidovejsi režim doporučovany v ten den ockovani ....
...ale samozřejmě zohledni i to, jak ti děti obecně očkování snášejí. Já mám dceru velmi proockovanou, holt profesní deformace z rodiny, a nemůžu víc sloužit, protože u nás se naštěstí nikdy žádné reakce nekonaly (tuk tuk).
DruI jo, to chce tak tři dovolené, pak už je tam všechno ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.