Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:34

continuity ono je to i o tom, jak ten dospělý ten hovor vede. Od malého dítěte těžko očekávat, že bude klást proaktivně otázky, pokud tam není nějaký hlubší vztah. Na otázky stylem, co jste dneska dělali ve škole, je odpověď "Učili se" nasnadě. Máš ve škole kamaráda? Ano. Jak se jmenuje? X Jakže? X Aha, takový jméno jsem ještě nikdy neslyšela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:36

Karja já myslím, že když si to obhájíš před sebou už nemáš potřebu to obhajovat před nikým jiným. Stojíš za tím dítětem - prostě je to tak, jak to je.

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:39

DruI mně se podařilo seznam sestavit a děti si podle něj samy balily od nějakých 10 let. No tak loni a jen s jedním (už dávno dospělým) přece žádné seznamy nepotřebujeme, že.

Nebylo mi dobře, když jsem ráno na horách zjistila, že jsme se nepochopily a dcera je bez lyžařských kalhot a bundy.

Nakonec to "vyhrála", protože v tátových trekových kalhotách, svých a mých podvlíkačkách a ve své softsellce jí bylo při tom jarním lyžování akorát, zatímco mi se v regulerním lyžařském potili. A dost jí to slušelo.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:40

Evaeva jen teda ještě musíš mít nějakou odpověď pro ty, co to s tebou chtějí řešit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:42

Karja klíšťovku mají děti od loňska, my s mužem asi tři roky. Klíšťata máme velmi výjimečně, já měla jedno po deseti letech, děti měly loni každý jedno asi poprvé za život.

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:42

Makara teď nám říkala známá že cestovala s dětma do Paříže a starší plnoleté si nevzalo občanků ani pas.

Naštěstí to zjistili už na security, protože jim rtg zničil bundu a chtěli to reklamovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:43

Tabea nevím no, prostě řekneš, že volat nechtěli a ty je nechceš nutit. Mně přijde, že ty lidi to vycítí, jestli tady je prostor pro výčitky. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:12

K debatě o chození do divadla dodám. Psala jsem, že mě letos překvapilo, že "naše" nové děti nebyly nikdy v divadle. Ale my jsme divadelní kroužek a většinou děti přivedou rodiče, kteří sami mají o divadlo zájem. Většinou je to takový mix, někdo byl, někdo ne. Děti, které přijdou tak nějak samy, nebo je přivedou kamarádi, protože my jsme zdarma a může chodit úplně každý, tak tam kolikrát ani nepočítáme s povědomím, co divadlo je. Napsala jsem to tady v souvislosti s předochozí debatou, jak kdo vydrží v divadle, která mě donutila se zamyslet, jestli je dobrý nápad brát děti, které ještě moc neznám do divadla. Neměla to být kritika nechodících do divadla. Kromě objektivních důvodů, kdy ač by člověk chtěl, tak to nejde, i úplně chápu, že když někoho divadlo nebaví a nechodí tam, ani ho nenapadne tam brát děti. 

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:19

No ta debata ohledně chození do divadla je velmi zajimava, děkuji za Vaše postřehy, je zajímavé číst jak to každý má jinak. Já jsem to pro sebe uzavřela, že budu odvážná, hecnu se a zkusím asi i s babickou vzít dítko do té KC vozovna, vypadá to pěkně, dobre časy i představení, navíc to mám pár zastávek tram. Já osobně mám divadlo ráda byť nechodim tak casto jak bych chtěla, u nás se doma chodilo hodně, rodiče mají dodnes asi tři předplatné do divadla, a chtěla bych tuhle zvyklost zachovat. Ale když to nepůjde, nenadelam nic.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:27

Muslik Je já jsem puvodně četla, vezmu dítě a babičku do KFC a nepřišlo mi to ani divný, že jako každej zážitek se asi počítá:-D.

notna Ano, tak u tohoto kroužku se zdá být tento fakt docela neobvyklý:D

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:30

Evaeva asi máš okolo seba len racionálne zmýšľajúcich ľudí s pochopením pre city druhých, ktorí sa naviac neurazaju.

U nás to je - MUSÍŠ ho naučiť....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:48

letfenixa jenže, když ty jseš s chováním toho dítěte srovnaná, tak ti nevadí, že se urazí. Jako můj táta by měl řečí, akorát ho vždycky odpalkuju. Když to nedopadne na úrodnou půdu, tak to nepokračuje.

Offline Zuzuli
3778 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:53

letfenixa asi bych se uz dedy zeptala, jestli nahodou neni nejaky drzy, ze mu to beze slova bere... tohle je fakt strasne chovani a je mi Lukaska lito

Offline Zuzuli
3778 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 08:54

Nepujdete dneska nekdo na lapionovy pruvod na Vysehrad?

My mely jit s kamaradkou a jeji dcerou, ale dneska to zrusily. A moje mala je z toho strasne zklamana a mam ji pry sehnat jineho kamarada/kamaradku. Tak to zkousim i tady

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 10:00

Evaeva mne to nevadí. Mamu odpalkujem bez problémov. S otcom je to ťažšie, pretože keď chce, začne sa tváriť, že nerozumie.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 10:00

Zuzuli aj mu to poviem. Veľa naňho berieme ohľad kvôli jeho zdrav.stavu.

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 10:01

Zuzuli my to měli v plánu, ale bohužel to dneska nestihnem 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 10:09
Reakce na Evaeva:

Karja já myslím, že když si to obhájíš před sebou už nemáš potřebu to obhajovat před nikým jiným. Stojíš za tím dítětem - prostě je to tak, jak to je.

​Bohužel, jako stanovisko, je to tak, jak to je...tak to je u hodně jako ožehavé:-D. To je jak rozbuška! Prostě ono, když je někdo jako hodně jinej než ty, že uplně fakt přemýšlí na jinejch bázích než ty, prostě je fakt uplně jinej, tak to je fakt hodně těžký, tam vůbec takové ty poučky, které platí pro běžné vztahy nebo běžnou komunikaci vůbec neplatí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 10:20

Karja já vím, že je to těžký

Ale co se stane, když to tím ukončíš, když prostě nebudeš reagovat? Jako myslet si o tobě asi nebudou nic hezkého, ale to nikdy. Tohle nemáš šanci vyhrát, tak když si to obhájíš před sebou, nemusíš to dělat před nimi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 10:21

letfenixa jo, já vím, že ti rodiče dávají zabrat