Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:03

Karja já myslím, že klasicky ten den bez sportu. Po žádném očkování jsme neměli režim nijak specifický, ani po klíšťovce

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:04

continuityBože, no to bude u nás. Já jsem sambovi říkala, že to bude jen horší a horsi (jako ze strany děti ty reakce), ať se na to připraví, ale ne na to, jak bude reagovat na děti, ale jak si to obhájí sám před sebou a hlavně těma rodičema. Já to teda nedám určitě. Musím si přečíst něco s tou komunikaci s komplikovanýma osobama:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:05

Jos oni by ty sirupy jedli klidně furt, ale staršímu to množství nedělá dobře na žaludek. Tabletu by nespokl ani jeden, ale u paralenu to nevadí.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:06

MuslikDěkuji, mně by to osobně ani nenapadlo, ale nějak jsem si vzpomněla na to doporučení při jiné vakcine, tak kdyby náhodou;-). 

Tak jsem ráda, že to vím i od odborníka? Ty asi jsi taky očkovaná, že? Já nemam právě klíšťovku, mám teď tak dvě klíšťata ročně, komáry kousnutí sporadicky, ale asi bych měla co? Vy to máte všichni dospělí?

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:08

Karjajá ji mám a dítě jen jedno. Druhé mělo jiné potřebnější očkování. Dám to snad příští sezonu. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:13

Karja

Tohle fakt bude horší. Když byly mensi tak to nějak šlo vymyslet s příslibem nějaké aktivity, ale teď už ne. Muž si racionálně uvědomuje, proč se to děje, ale reálně ho to mrzí, takže občas děti premluvi, obcas je tam nažene befelem, občas tam starší zajede dobrovolně, a pak zas vyfuci a nechá to bejt. A takto to jedeme tak už pět let. 

Navíc, tchýně má starší objektivně radši. Tvl, kdyby měla těch vnoučat deset, tak to asi pochopím, ale má přesně tyhle dvě a žádné další už nebudou. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:13

Karja my se na klíšťovku letos chystáme celá rodina (konečně!), manžel má v práci nějaký bonusový program a dá se to z něj zaplatit, jestli nás tohle nedožene do očkovacího centra, tak už nic

(Měli jsme v rodině encefalitidu a bylo to hrozný, všichni jsme se pak nechali hned očkovat, ale časem vyvanuly vzpomínky stejně jako to očkování )

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:13
Reakce na Karja:

letfenixaJá ti rozumím! dceři volala babička, k svátku a ona se s ní prostě nebavila. Já bych podotkla, že babička detem běžné netelefonuje, jakože fakt se s ní za život po telefonu bavila jen dvakrát asi..no a dcera ji neřekla ani slovo, strašně to od samba schytala. A nejhorší je, že pak i muž říkal, že ví, že to udělal a vynadal ji jen kvůli tem rodičům, že mají pořád pindy, jak jsou či nejsou jinak vychované, že sám za sebe by to neřešil, přešel to, že deti ještě úplně moc telefonovat neumí, a chápe, že když se jí nechce, že nemluvi. Bože, mě úplně pijou krev:D:D

​to zní jak můj příběh. Až na ten konec ( od "Nejhorší  je" po "nemluví"). U nás babička volá jen jednou do roka oslavenci, druhého si k telefonu nevyžádá. Dceři teda letos jen poslala sms, že někam jedou autem a signál je nestálej. Zajímalo by mě, jestli by je děti třeba poznaly na ulici. A taky je problém, že se děti po telefonu málo baví. 

Offline Muslik
565 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:13
Reakce na Karja:

MuslikDěkuji, mně by to osobně ani nenapadlo, ale nějak jsem si vzpomněla na to doporučení při jiné vakcine, tak kdyby náhodou;-). 

Tak jsem ráda, že to vím i od odborníka? Ty asi jsi taky očkovaná, že? Já nemam právě klíšťovku, mám teď tak dvě klíšťata ročně, komáry kousnutí sporadicky, ale asi bych měla co? Vy to máte všichni dospělí?

​no jo, všichni jsme komplet naockovani. Ale je to opravdu hodně ovlivněné tím, že se tomu v rodině profesne dva clenove velmi věnují. Já bych do toho šla, a to na mě klíšťata nejsou vůbec...

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:16

Karja tyjo, v životě mi u doktora neřekli, ať druhý den po očování dítě nejde do jeslí nebo do školky. Očkování bylo vždycky odpoledne po práci. Ani aby nešli na sport nebo tak.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:17

Tabea Jo to je zase jinej smutnej příběh. My se s prarodiči vídáme, jen děti nejsou zvyklé na ten telefonicky kontakt (ale jako ony netelefonuji s nikým, nemáme nikoho vzdáleného). Takže nejsou zvyklé si volat a s babičkou prostě už vůbec no

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:20

Ale připomíná mi, to že minulý týden v neděli jsme měli skupinový rodinný hovor. Tvl. Já, moje dvě ségry, a dva synovci, a neteř a babička. Někdo to udělal na WhatsApp, teď ti co bydlej spolu se ještě slyšeli i doma. Jako přidána hodnota toho hovoru byla nula, ale jako přijde mi to legracni, mám je za skrvanata, a vždycky když vidím, že mi volají ti desetiletí synovci svýma cislama, tak mě to rozesměje, stačí se tam zobrazít to jméno;-)

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:20

Karja a nepomohla by jim nějaká apka, kde by ji viděli? Třeba ten WhatsApp?

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:23

Karja mužovu mamu vidí malý 2x za rok plus jeho povaha, nepovie jej nič, ale ona je dobrá duša a nerieši to. A volava mu na meniny aj narodeniny. 

Keď si spomeniem, ako môjho otca mama si s nami vnúčatami nebudovala žiadny vzťah a potom v dospelosti ma otec nútil, nech jej aspoň raz za mesiac zavolam, brat nemusel , ale už nemám tam žiadny vzťah. Ale ja sa o tom s otcom porozprávam, aj keď viem, že sa urazi. Pre to malé dieťa je ťažké komunikovať s človekom po porážke. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:24

continuity

Myslím, že ne. A jako kdyby to byly pravidelne hovory, tak to zkusím, ale tohle bylo výjimečné.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:25

Karja jo, u nás děti pořád hledají, kde si zapnout kameru, aby volajícího viděly.

Fsme očkování mám taky. 

Offline continuity
43141 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:25

Tabea moje děti mají lepší vztah s mojí mámou, která je 500km. Když jim to připomenu nebo dám telefon, tak ji i celkem ochotně zavolají. Vidí ji 2x do roka, celkem tak 18 dní,  když hodně. 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:28

A ďakujem za účasť, je mi trochu lepšie. 

Ešte mi do tých myšlienok skočilo, že sme s malým absolvovali filialnu terapiu, nech je sebavedomejsi, ja son šťastná, že je v škole ako ryba vo vode, dokáže si v škole aj na krúžku vybaviť veci a dedo mu proste zoberie to lietadlo a preraba, lebo nie je dosť dobré. 

Offline Potrefenáhusa
38877 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:28

Karja naše dite má po očkováni pravidelně 40 horečky, po klistovce neměla ani po jedny vůbec nic, teď v létě byla na třetí. Taky o žádným setricim rezimu druhej den nerikal nikdo nic

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 20:34

Sbírám tipy na knížku pro 10letou slečnu, něco klasicky holčičího, prosím poraďte.