Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 19:40

Už to zase začíná: ve škole tři akce - třídní schůzky, vánoční tvoření a setkání rodičů a školy u kávy, ve školce dvě akce - vánoční tvoření a besídka, do toho pravidelná logopedie, speciální poradna kvůli odkladu, každoroční firemní vánoční akce "Prahou grog za grogem" a dnes se mi ozvala klientka, že by mě ráda poznala a zve mě na oběd (bojím, bojím, mám radši roli anonymního stroje na účetní výstupy). A někam ještě musím vmáčknout ty papírové hvězdy a aspoň jednu korálkovou ozdobu!

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 19:48

Pinot Noir Dneska mi volala kolegyně něco jako jestli mám dárek na firemni vánoční večírek, v té změti nákupů dárků do školy, věci je na adventní vyrábění, lampionů, dárků na troje narozeniny v prosinci v nejbližší rodině mi to teda fakt neutkvelo a víno z Kauflandu ji nepřišlo jako dobrý nápad:D.tak jsem ní jen chtěla říct, víš mám toho trochu víc 

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 19:48

Kúpila som L. v unuo ich oteplovacky snow. Nepochopila som, ako sa má stiahnuť dolný okraj pripravenou gumučkou a po 1 dnešnom oblečení má tie spodky úplne zošúchane do dier. Tak vám to píšem ako odporúčanie - nekupujte ich

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 19:54

Pinot Noir já nechodím do práce a stejně mi přijde, že by se tu užil ještě jeden pracovník na osm hodin Přesně, to je logopedie, rehabilitace, několik očkování (ani pomalu nevím na co, ale všechna povinná), tripartity, pak začnou Mikulášské, besídky,...

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 20:14

letfenixa unuo koupil Babiš, já už to nekupuju

Offline Muslik
567 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 20:32
Reakce na Evaeva:

MPLee teď mně napadá dotaz, ty máš určitě zkušenosti. Kdy jste malého postavili na lyže? Já si v půjčovně dělala srandu, že když už chodí, tak bereme i pro něj Ale doma mně napadlo, jestli mu nepořídit ty kluzky na boty, jen tak pro srandu samozřejmě.

​dotaz nebyl na mě. Já se to chci kazdopadne pokusit teď v čerstvých trech, asi to je brzo ,ale já to chci aspoň zkusit. Jak je netvarna , očekávání nula. Ale chci to zkusit  abych si mohla říct první pokus odskrtnut, já to zkusila, a mohla se těšit že se priblizuji dobe, kdy někdy zase budeme jezdit do Alp jako rodina , teď poslední roky sice tak hruba čtyřikrát za sezonu vzdy na 4 dny jedu , ale s jinými lidmi a mě to štve, ale se zbytkem rodiny to zatim nemá smysl, nikdo by si to neužil. A ne, opravdu neužil. Jsem sobec a musela bych se velmi omezit, tak to zatím odkladam

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 20:41

Muslik zkus to, třeba budeš překvapená. My postavili dceru na lyže v necelých 3 letech, čekali jsme ledacos, ale ne řev "eště! Sama!" a neboj, uteče to, v necelých šesti už jsem si s ní skoro normálně zalyžovala.

Letos nás ty začátky čekají s mladší. V tomto ohledu musím smeknout před manželem, kterému nebylo zatěžko udělat před dcerou tisíce dlouhých pomalých obloučků, zatímco já jsem řekla "volná jízda" a nechala jí jet napřed

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 21:00

Muslik jo, my kluky vždycky poprvé postavili ve 2,25, což ale bylo o rok později, zimu před tím narozdíl od něj ještě nechodili. To už měli normální lyže, ale samozřejmě se jen nechali párkrát poslat z kopce a tahat na hůlce. O rok později už byl náznak obloučků, starší byl dokonce ve školičce. Loni jim bylo 4 a 6 a v Alpách se rozjezdil i mladší, modrou sjel, i když na začátku to tak vůbec nevypadlo, to je naděje pro tebe Ale miminu bude asi 15m až budeme na horách, bude to vážně prcek, nicméně chodut bude půl roku tou dobou. Ale mplee má taky rychlíka, tak mně zajímalo, jestli to vůbec zkoušeli v tomhle věku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 21:05

Mohučanka nám se u staršího osvědčila školička, nás vůbec neposlouchá. Mladší teda taky ne, ale ten to odkoukal. Tři dny se ve třech letech vyloženě pouštěl šusem na tom vodítku. Pak si ho nechal sundat, vyšvihl tři obloučky a krásně zastavil Bohužel to byla poslední jízda sezóny a za rok to zapomněl Ale pak už to šlo líp.

Kluci za námi jezdit nechtějí, ale jinak jezdí dost rychle a trochu za hranou svých možností. Někdy se nám hledá balanc trochu hůř Vlastně nás letos čeká malá zkouška, budeme se u nich střídat a vždycky na ně bude jen jeden dospělý.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 21:33

Některý lidi umějí rýsovat, některý zase pravopis. Proto je správně, jak to udělala Karja a mnoho dalších, dávat svoje texty ke korektuře. Jestli je něco ostuda, tak dopisovat na poslední chviličku (samozřejmě jsem taky potrefená husa) a říkat si, že tam přece žádný překlepy nevidím.

Myslím, že u Evaeva a Zuzuli to třeba neviděli ani ti pedagogové, protože i ty pánbu stvořil ke stavění domů a ne k hledání hrubek pár ateliérů jsem navštívila, pár hrubek viděla na první pohled, ale na úrovni studentských prací to nikdo moc neřešil.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 21:34

... ostatně já dělám korektury často a stejně se často dívám do Příručky ÚJČ, na některý slova opakovaně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 21:51

Aranel no upřímně, člověk byl rád, když zadal plakát včas do tiskárny

Ale taky si myslím, že velké chyby v tom nebyly, to by si někdo všimnul, bylo to pár odstavců, ty ostatní možná neviděla ani komise. Já si pamatuju, že jsem nechávala kontrolovat angličtinu.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 22:29

Evaeva ja dopisovala uvod k diplomce ve ctyri rano ten den, co jsem mela rezervovany tisk. Poslala jsem to v sedm rano memu muzi, at si to rychle precte, jestli tam nemam nejaky preklep nebo chybu. A on si to podle me vubec neprecetl, ale odpovedel mi, ze mam spatne nakreslene jedno parkovaci misto v bocni ulici a mela bych ten vykres jeste predelat. Jsem se ho po te noci, kdy jsem vubec nespala, jak jsem vsechno kompletovala, zeptala, jestli si fakt mysli, ze se vratim na zacatek, prekreslim jedno parkovaci misto, vyexportuju nove pdf ve trech meritkach a vymenim ten vykres na plachtach, v portfoliu a v dokumentaci... a poslala jsem to na ten tisk bez upravy a sla spat

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 22:41

Evaeva dcera vůbec myšlenku školičky neakceptovala. My bychom jí tam byli rádi dali, ale prostě přes to nejel vlak. Kupodivu nás na lyžích poslouchala,  hlavně muž se dokáže chovat tak, že vůbec na nic netlačí, zatímco já se koušu do jazyka, abych nezačala ječet pokyny. Na tu jízdu v "hadovi" bylo potřeba jet na prudší sjezdovku, na modré si to taky raději pustila až k vleku s tím vodítkem jsme neučili, někde jsem o tom četla nepěkné věci, zato jsem použila několikrát výhružku, že když nebude poslouchat, půjdu lyžovat sama, a to fungovalo 100%.

Malá je ale z naprosto jiného těsta, ta si dělá úplně co chce, ale zas je u ní naděje, že by mohla třeba za rok za dva v nějaké té školce pár hodin vydržet. Starší by to nedala ani teď...cizí lidi, fuj

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 23:22

Mohučanka na staršího vodítko potřeba nebylo, ale mladší nejevil žádné snahy zatáčet nebo brzdit, zato jevil značné snahy jet šusem Takže jsme mohli buď rok počkat nebo se jen tak klouzat z kopce na vodítku. (Neberu to jako výukovou pomůcku.)

Na normální sjezdovce jsem jela jen se starším a věř mi, že si to k vleku pustí i na červené, akorát pak ječí Taky jsem mu jednou už stropila pěknou scénu pod tou sjezdovkou. Nevím, jestli to tak mají všichni kluci, ale ti moji jo a muž byl prý taky takový. Zato já jezdila ještě v deseti jak připosraná

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 23:25

Zuzuli ten má odvahu

Já si akorát pamatuju, jak jsem jela z té tiskárny po třetí nebo kolikáté noci, kdy jsem spala max čtyři hodiny. Přesně si vybavím, jak mizerně jsem se cítila.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 08:06

Pinot Noirvid, cely rok nic a v prosinci nevis, kam driv. Jeste byva vyzivny cerven, taky mraky skolnich a skolkovych akci, do toho vsichni vsechno finisujou v praci pred dovolenyma.

Poucena z lonska (s detmi ve skole jarmark s rodici, viti vencu s rodici, divadelni vystoupeni pro rodice, rodicak, ve skolce besidka s rodici, pak jsme meli nejakou mikulasskou akci, zubare a ctyrletou prohlidku) uz si nedomlouvam na prosinec pro sebe zadne divadlo nebo koncert, i kdyz je sezona. Loni jsem mela neco domluveno a vubec si to neuzila, mela jsem chut strcit hlavu pod perinu a nejit ani na pracovni vecirek (ktery pritom byva fajn). 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 08:15

MuslikSlysela jsem samou chvalu na vikendove lyzarske skolicky na Moninci nebo tady nekde u Prahy. To mi prijde, ze na seznameni s lyzemi staci. Ja si lyzarske dovolene prave moc neuzivam. Umim jen na bezkach, coz je s detmi nepruchodne, takze moje uloha na horach se svrkne na poskytovani podpory, vareni v apartmanu a oblikani deti do puncochacu. Muz se snazi neco naucit starsi dite a ja nekde v zime pretloukam cas s mladsim. No uz se tesim na jarnaky. Musime nejak zmenit koncept. Fajn jsou ty ski schools, koukala jsem na jednu a ti instruktori to umi s detmi lip nez my. Jenze nase deti bychom tam nedostali, no.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 08:27

A mam vsechny darky na Vanoce! Ale pro deti jsou to same hruzy, snazila jsem se trefit jim do vkusu a toto je vysledek. Ovsem myslim, ze sada kovovych klicenek ve tvaru samopalů z nejake PC hry ma potencial oslovit. Nebo plastovy panak Spiderman.

To byly casy, kdy jsem vybirala vkusne hracky, drevene stavebnice a mile knizky...

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 08:29

Gatita Myslis Chotouň?