Suya Starší přestala být polovinu času doma, když jela čtvrtý rok v instituci (a začali jsme ji nalívat imunoglukany ;o) Ale je teda fakt, že mladší se asi fakt promořil zároveň se sestrou, protože zatím byl od září kvůli rýmičce doma maximálně týden :o)
Vše o těhotenství a dětech
Dcera taky zatim nebyla tenhle skolni rok nemocna, ale ma naskok, posledni dva tydny v srpnu mela antibiotika na impetigo. A loni taky byla celkem zdrava, prvni virozka pred vanoci, druha v unoru... ale kveten a cerven byla doma snad polovinu casu, treba tri tydny se zanetem kycle. Takze trnu, co na nas ceka letos. Ale treba uz je promorena a bude to dobry ![]()
DruI kluci byli vždycky nemocní spolu, resp. posun o ty tři dny. Takže tam to sdílení bacilů bylo evidentní ![]()
Karja ja sem si to taky mela.odpustit, hadej co sem Tondovi nasla ve vlasech ted pri fenovani vlasu. ..

711990 no tvl!!! Neeee!
711990 prosimtě, už sem radši chvilku nechoď
najednou mi náš (ano, plurál) zápal plic se zalehlýma ušima přijde celkem fajn![]()
711990 no, s tvojema vlasama musí bejt česání všiváčkem pěknej pocuc. ![]()
Do statistiky uvádím, ze vši jsme měli naposledy před dvěma lety. ![]()
Ale mám dotaz, co proboha dělají ve škole děti rodičů, kteří neumí matiku?! Mladší dítě nebylo minulý týden 2x(!) ve škole a odmocniny ji teď doucovalo dítě starší, protože já jsem to naposledy bez kalkulačky počítala někdy na té základní škole. Druhé dítě přišlo s rovnoměrným pohybem po kružnici ![]()
Minulý tyden jsem taky řešila kvadratické rovnice a neekvivalentni úpravy. U nás matiku uměl táta, tak jsem to vždy považovala za normální, že mi to vysvětlil, ale tomu bylo o deset let min a občas ji v práci na rozdíl ode mě použil. Já jsem stárnoucí matka a fakt se bojím, že to brzy přestanu zvládat a teď se ptám: co pak?
monisnež zápal plic, radši beru vsi všemi deseti.
Jak jsem to řešila už nejmíň desetkrát, nakonec naberes ten správný grif a zjistíš, co funguje a jakým postupem. Máme to už doma celkem nacvičený, pokud je najdeme před sedmou večer, je to společným úsilím zvládnutelné.
continuity no hlavně má učit učitel, že jo
continuity Buď si zaplatí doučování, nebo ten rodič, no. U nás mělo děcko rýsování na zš a potom až v předposledním ročníku na vš, to mám i fotku, jak s manželem v kuchyni za stolem oba pilně rýsují. Pane jo, jak já sem ráda, že je už z těch ústavů venku! Vůbec mi nedává smysl, v jeho oboru rýsování.
continuity za sebe mám zkušenost, že jsem musela chodit o přestávkách na gymplu za matikářem, abych projevila aktivitu a pak si to většinou nechala vysvětlit starším spolužákem. Já to od něj vůbec nechápala a takhle jsem přežila do maturity.
continuity No, podobně jsem docela zvědavá, kdo se bude u nás za čas učit s dětma druhý cizí jazyk na ZŠ, pokud zůstane na výběr jenom němčina. Asi bych měla začít, ať mám do té doby aspoň základy.
A teda docela koukám, že počítají odmocniny ručně? Chodila jsem na matematickou ZŠ a tohle jsme se vůbec neučili, teď jsem si googlila, jak se to vlastně dělá.
Myrtila u nás bude úplně jedno, co bude mít dítě za druhý jazyk. Leda, že by ho francouzštinu učila moje ségra
Ale to bych jim nepřála, zrovna tenhle jazyk![]()
A teda docela koukám, že počítají odmocniny ručně? Chodila jsem na matematickou ZŠ a tohle jsme se vůbec neučili, teď jsem si googlila, jak se to vlastně dělá.
Taky si nepamatuji, že bychom to počítali ručně, kromě těch zcela zjevných a jednoduchých příkladů. Hlavně nechápu, proč počítat ručně odmocninu z 0.004235, tam nepomůže to ani zaokrouhlit, aby se to rozložilo. No peklo. Starší to teda dávala s tabulkami z hlavy, ale ta je fakt šikovná a už teď za dva roky to nepotřebuje, protože počítají buď výrazy nebo může mít kalkulačku.
Něčím těch devět let základky vyplnit musí, ale hlavně, že neumí pořádně rovnice.
continuity to jsme ručně taky nedělali, ani na gymplu.
Kanjá jsem z technického kreslení málem rupla. Složitější zadání mi rysovali starší spolužáci nebo ti z průmky. Jedinou šanci jsem měla v CADu a to zrovna klekli na škole počítače, takže zas nedostatečná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.