Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 20:50

Já vůbec nevím, o čem je řeč.

Ty elfy myslím.

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 21:15
Reakce na Pinot Noir:

Já vůbec nevím, o čem je řeč.

Ty elfy myslím.

​Ani ja a teda teraz uz asi ani radšej nechcem 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 21:28

Nemusím do 9. prosince do práce a to pak ještě budu tři dny ve Vídni, takže to půjde přežít s vyhlídkou nějakého punče. Takže reálně do kanclu do Vánoc ještě tak 3x

Akorát děti mají hlídat naši a ony si někde pořídily rýmu. po asi sto letech se sem chystají. doufám, že se z toho vyhrabou alespoň tak, že je nenakazí nebo nevím co budu dělat. asi jim někde zaplatím hotel.  

Online žluťásek
8866 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 22:20

Pinot Noir Janulik03 skřítci s takovým provinilým poťouchlým výrazem, co je každý ráno dětem nachystáte jako překvapení, co kde vyvedli. Spousta těch nápadů je moc milých

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 23:46

Evaeva jasně, já večer stejně dělám milion jiných věcí a právě ani tu mouku nikde nesypu. Ale náročnost žertíků se asi bude muset stupňovat. Loni bylo vrcholem lyžování na roki toaleťáku ( ten se akorát namotal zpátky) a pomalování obličejů dětem (stejně se ráno opláchnou), takže nula úklidu. Spacák z ponožky nebo houpačka z plíny, bunkr z gauče a tak.... a kdyby bylo nejhůř, dá se někde nechat lístek s nápisem "dnes jsem neviditelný"

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 23:50

žluťásek tak to vidím poprvé v životě. Ale konečně chápu, proč jsou v omalovánkách, které dostal Viktor, na každé stránce takoví protivní panáci s blbým výrazem.

I ten obrázek s banány-mimoni tam je.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 00:35

Evaeva Já třeba ty samostatné ukrajinské třídy, hlavně na začátku, docela chápu, prostě doufali, že je to jen dočasné....:-( A pokud se chceš vrátit, je jednodušší ty děti udržovat v ukrajinském prostředí. 

Jinak ale musím říct, že děti se fakt učí rychle a pokud jim dá škola nějakou podporu, je to hned. Tady mezi expaty je to docela oblíbené téma, hodně dětí přijde a anglicky nemluví, od tuším pátého ročníku musí udělat pohovor, ale třeba syn ho dělal, navíc online a anglicky skoro nemluvil, ale učitelka řekla, že je kreativní a má velký potenciál a doporučila ho, navzdory jazyku. Dcera přišla na konci sedmé třídy, o plynném jazyku nemohla být řeč, první rok si všechno pro jistotu překládala, dokonce i eseje psala česky a proháněla google překladačem. Dnes spolu mluví jen anglicky. Mám pocit že až na high school už musí mít angličtinu na nějaké úrovni, jinak je nepřijmou. 

U Číňanů často nemluví ani rodiče, u Japonců a Korejců často jen mizerně. Trvá to podle učitelů tak půl roku až rok než dítě úplně 100% zapadne, to se mi zdá dobrý poměr. A to tady není anglické prostředí, jako myslím mimo školu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 06:56

MPLee my už právě večer neděláme ideálně nic, maximálně doděláme svačinu a naložíme myčku, ale snažíme se všechno mít než jdou spát.

Mně přijde, že celkově je toho o vánocích moc, teď myslím i zážitků/činností pro děti. Že už by to ani nezvládli pojmout. Asi by měl přijít spíš v únoru, to má stejně u Santy volno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 06:57

Garfie půl roku? To mi přijde hodně dobrý!

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 07:08

Evaeva mne takhle nase přišla loni uplne přehlcená tím adventním kalendářem 

ja se priznam, ze jak je tu neustalej bordel, kzerej se marně snažím neustále zpracovat a hluk, tak je pro mne představa, jak tu k tomu jeste cokoliv pridavam, uplne neúnosná

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 07:09

No a sice tři měsíce ve školce v kuse bez ztráty kytičky, zato včera vyfasovala antibiotika, výsledky odběru a rentgenu plic budou dneska, doma minimálně 14 dni

Offline Suya
příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 07:42

Potrefenáhusa Ajaj, chudak, ted jede ta mycoplasma, co? 

A tebe lituju taky, tohle jsme meli loni, tri tydny doma pred Vanocema, lehky ptsd mam... No ale zas jsem mela napeceny cukrovi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 07:48

Potrefenáhusa možná by ho u nás ani nenašli

Ty atb, to je mi líto. Těch zápalů plic a podobných chuťovek teď řádí hodně, se mi zdá.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 08:26

Evaeva Jo, ale zase je třeba připomenout, že ty děti jsou ve škole od osmi do půl čtvrté každý den, to už je slušně intenzivní kurz. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 08:32

Suya jo, mycoplasma do každé rodiny. Doktorka říkala, že je toho teď hrůza. Už to máme doufám za sebou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 08:37

Garfie to teda!

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 09:15

Potrefenáhusa No já bych možná angažovala elfa škodiče, co by každý den odnesl alespoň jednu hračku! Ale to by asi u dětí neprošlo ;o)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 11:19

DruI jeste by mohl pres noc luxovat krámy na zemi 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 11:28

Potrefenáhusa No tak takovýho elfa bych si objednala taky! (Taky by mohl třeba třídit výkresy a ořezávat pastelky ;o)

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 12:37

žluťásek toho prvního měli v Tesku tak po různu v regálech s potravinama. Nakecaly jsme  dcerou dětem, že skřítkové dávají pozor na zlobivé děti a pak to meldujou Ježíškovi!