Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 14:22

Tabea v Belgii totéž, smrkání a pokašlávání se nepočítá. S teplotou nemají chodit. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 14:23

Tabea DruI  u nás teda ani učitele nedoporučí dětem s rýmou zůstávat doma. S teplotou bych je neposlala, jinak, jen když samé přijdou, že to nedávají. Když to nechytí ve škole, tak určitě v MHD.

Navíc u nás se všechny testy a pisemky musí nahrazovat, takže když se to hezky sejde, dítě, které nebylo týden ve škole, další týden pise dva testy denně, aniž by tam byl nějaký čas hájení. Úkoly ani probranou látku učitel neposílá, vyzískat to od spolužáků je porod.... Sami děti o to dvakrát nestojí. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 14:56

Uvědomila jsem si, že jsem to nenapsala jasně. Nikdy jsem neslyšela RODIČE si stěžovat na cizí nemocný děti. Učitelky/učitele ve školce teda taky ne.
Moje děti by teda ve stavu, ve kterým zvládnou dojít do školy (bolest hlavy, kašel, ..) v životě doma v posteli neležely. Spíš by se tu honily přes gauč a nutily mě hrát v obýváku fotbal.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 15:12

Blbý dotaz. Mám asi těhotenskou kopřivku, takovou vyrážku na hrudníku. Chvílema to trochu svědí, nefunguje na to nějaký mazání?

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 15:15

Tabea nase dite lezi jen kdyz ho zkosí nějaká horečka, a to většinou jen do chvíle, než zabere Nurofen, ona mívá ty ctyricitkovy brutusy, bez nurofenu to nejde, ale bohužel ji to fakt vzdycky postaví zcela na nohy
menší dítě tyhle strasny cisla nema, max k 38 a taky se teda moc nešetři 

do školky ani do školy s teplotou bych je samozřejmě neposlala, ale ve školce prudej fakt kvuli nudli dost casto a prijde mi dost neunosny, aby byly deti doma, kdyz dvakrát po ránu smrknou a pak celej den nic, to je realita od října do března 

S nějakou větší nudli ji taky neposilam, ale někdy to rano nejde poznat, co z toho bude 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 15:19

Aranel na tvůj konkrétní problém nevim, ale na všelijaký dětský (svědivý) vyrážky se mi osvědčilo tohle 

a pak jeste weleda na opruzeniny je skvelej krém, taková ta běloba na zadečky, taky hodně zklidňuje 

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 15:48

Potrefenáhusa 

Právě že v Německu neprudí kvůli nudli a kašli, zatímco my máme ve školce na všech nástěnkách, včetně elektronické, jakýsi obrázkový návod, ve kterém se píše, že je nepřípustná jakákoliv nudle a jakýkoliv kašel.

Kamarádka byla pracovně rok v Německu, konkrétně v Severním Porýní - Vestfálsku, a taky z toho byla překvapená, že jsou tam vůči běžným respiračním potížím takhle benevolentní (měla tam s sebou čtyřletou dceru).

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 15:50

dzizisketa jj, chapu 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 15:53

Tabea No, to s tím honěním přes chauč je asi všude :o) I když teda starší, když má přes 38, tak si dobrovolně lehne. Mladší ne, toho musím odlovit a tu teplotu mu změřit, ale divokej je furt stejně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2024 16:01

DruI moje děti, když si lehnou, tak už je to vážný. Ve stavu, kdy bych je do školky neposlala jsou dřív/častěji. U nás teda mírnou rýmu nebo jedno zakašlání do hodiny neřeší, vlastně se mi stalo jen párkrát, že by něco říkali, a pokaždé jsem pak odpoledne viděla, že mají pravdu, že s tímhle bych je sama neposílala (zhoršili se přes den)

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 17:23

Aranel já to měla taky (stejně jako všechno ostatní), pomáhalo jedině důsledně mazat a zkusit se moc nezpotit, kamkoliv jsem šla do tepla, hned sundat kabát, svetr 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. prosince 2024 17:50

Tabea to rikaji vsichni se zkusenosti ze zahranici...V synove nemocnicni skolce urcita benevolence je, ale taky velmi omezena. Vtipne je, ze jsem nedavno mluvila se studentkou mediciny a tam porad plati, ze dokud nema clovek aspon 41stupnu a nevykaslava krev, tak se ocekava temer 100%dochazka. 
jinak je to tu nakazlive, syn nahle apaticky a ma 39,5, takze to neni k diskuzi. Ale s kaslikem a rymickou ho posilam. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2024 18:22

Jos já v prvních letech nic jako kašlík a rýmičku u dětí neznala, vždycky začaly teplotou až horečkou a následovala šílená rýma a kašel, mimo té teploty jim to vydrželo vždycky 14 dní. Že by byli doma třeba jen dva dny, to máme teď teprve druhou sezónu. Jak to dělají pracující rodiče nevím, ale takhle nemocné děti do školky podle mě nepatří. 

Kamarádka částečně žije v Anglii a ta benevolence jí vadí. Školku zatím neřeší, ale herny a podobná zařízení jsou prý plná dětí s hroznou nudlí a brutálním kašlem. 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 18:33

Evaeva výstava moc hezká, doporučuji. Je to malé, příjemná zastávka, nic závazného na dlouho. 

Venku je dřevěný koník a rybolov, jurta s menší výstavou, hýbací instalace s klikou, jako byly třeba v holešovické tržnici.

Uvnitř v jízdárně jsou malé dílny - dřevěné výřezy na magnet, kolíček nebo na špejli k pomalování nebo velké masky a maňásci k dotvoření. K dispozici jsou barvy, hadříky, kožešinky apod.

Součástí vnitřní části je malá herna, kde je loutkové divadlo k vyzkoušení, šachový stolek a velké dřevěné nástěnné pexeso.

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 19:16

K tym nemocným deťom, tu na dedine hneď volajú zo škôlky ked decko kašle. Vlastne by sa dalo povedať, ze viac sú decka doma ako v škôlke. Školu neviem, dali staršieho do mesta, eovno do športovej školy, tam to asi moc neriešia, chlapci hrali vonku este pred dvomi týždami, tým pádom ale nebýva moc chorý, naposledy to bola hnačka. 

Neviem ako to riešia iní rodičia, u nas sme to pokrývali my, čo teraz by som nebola rada, malinká bola zas doma, lebo ju "bolelo hrdlo" tak musela nabehnúť druhá babka. 

Fakt si nemôže každý brať voľno, ani nemá starých rodičov po ruke alebo si nemôže zavolať opatrovatelku.ten systém v zahraničí mi je sympatický, aj keď už nemám také malé deti, ale z pohladu starého rodiča, ked momentálne nemôžem pomôcť,hlavne ked vlastne decku nič nie je, len musí byť doma, ma to štve 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. prosince 2024 20:05

Janulik03 tohle bych podepsala. Mne mamka taky dost vypomaha, mam zkraceny uvazek, muz je tez dost flexibilni a i tak je to obcas na prostreleni si hlavy. A dalsi vec je, ze to nemocne skolkove dite je druhy den fit (kaslajici a chrchlajici), ale vsichni pecovatele to chyti v horsi mire. Takze ani nechci, aby nasi nebo tchani byli v jejich veku porad nemocni...Obcas si s kolegy povidame o tom, jak to kdo resi. Tak treba kolegyne rikala, ze ze skolky volali v 11 dopoledne at si vyzvednou nemocne dite. Ona byla v periferni nemocnici jako jediny anesteziolog, takze musel manzel kardiolog. Zrusil kvuli tomu odpoledni ambulanci a tim padem vsechny sve pacienty. To je vazne bezvadne. Dite parkrat zakaslalo. 

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 20:28

My dospeli sme od maleho doposiaľ neochoreli, ale keď je moc chorý, ostávam s ním ja na OČR, nejde k našim. Avšak tie choroby zo školy nosím aj ja.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2024 20:59

letfenixa ty jo, tak to my to chytneme skoro vždycky. Ale jsme za chvíli fit, žádné že dítě je nemocné dva dny a rodiče dva týdny. Ale prarodičům bych ho v té akutní fázi nedala, minimálně tchýně se z každé virózy hrabe věčnost.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 03:04

Nevím teda jak je to u úplně malých dětí u nás, protože moje už jsou velké, ale myslím, že nějaký kašel/rýma tu nevadí, ale zase je fakt, že všichni nosí roušku, vidím ji i u fakt malých dětí (naše škola je od školky po maturanty). Ve škole je zdravotní sestra, když je potřeba, dá dítěti i léky. Pokud se šíří nějaká choroba, napíše nám, přidá doporučení jak se bránit a požádá abychom v případě podezření děti neposílali. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 04:38

Tak už se tu do mne propaluje s 39C horečkou i druhy dítě

nakonec jsem neodolala a vytahla i latkovej adventak s ukolama, ale jsem na sebe hodna, takze mam v planu úkoly typu zapalte si františka, nalepte na okna nalepky, dejte do vázy barborku, apod., davam to vzdycky az ráno, než vstanou, podle toho, co se mi hodí