Zuzuli ja je delam z hladke mouky, syra na jemno a masla v pomeru 1:1:1, vyvalim, vykrajim, potru vajickem a trosku posolim. A na zaver posypu syrem. Je to jednodussi nez linecke, to z duse nenavidim. Ale dobry napad je i to kupovane listove testo.
Vše o těhotenství a dětech
Jos tohle "slanoví" vždycky dělala babička a je to hodně jedlé!
Evaeva presne, mam to od babicky. Ta delala myslim i jen Hery a mela ho fantasticke. Ona teda pect umela, ja adoptovala jen tenhle recept. Zbytek mam dost pochybne kvality ![]()
Evaeva tohle vůbec neznám, mně dny utíkají strašně rychle, ať jsou děti v ústavech, nebo doma, jeden, nebo oba, ať je zima, nebo léto, zdraví, nebo nemocní. Že bych něco udělala a řekla si, ježiš, to je teprve 9, to se mi asi nikdy nestalo. Něco dokončím a řeknu si, ježiš, to už je sakradoprdelehergot zase 9? To už nestihnu tohle, toto a tamto, na co se chystám už dva týdny!
Evaeva ja jim vubec nestacim, vetsinou casu řvou, o neco se strkaj, výsledkem čehož je, ze mi malý dítě s řevem visí na noze skoro 24/7, nechavaj po sobe uplne prisernou spoust, kterou vubec nestíhám zpracovávat a kdyz je blbě mne, tak jeste pridaj, nase deti maj fakt radar nenechat me nekde tiše zemřít v koute
uklizim jedno, mezi tim udelaj prisernej bordel nekde jinde....
oproti tomu jedno 4,5lety dite je vylozene za odměnu, vydrzi u pohádky, hodinu si kresli, daj se s ji hrát deskovky nebo si číst
Potrefenáhusa jo, starší se taky relativně zabaví, ale ty další dva ne. Zejména mladší pak poptává bráchu každých pár minut, se mnou si hrát nechce. Ale když tu jsou všichni, je to nejlepší. (Teda nejlepší by to bylo bez mimina, ale to jaksi nikam nechodí
)
Pinot Noir tak ono s minibatoletem za zadkem toho moc dělat nemůžeš. Hry s ním jsou trošku o ničem. Uklízet ty porůznu poházené věci nemá vůbec smysl, jednu zandám, čtyři vyndá, to je lepší ho na ně vůbec neupozorňovat. Mýt okna, tak ho lovím z kýble. Číst tě nenechá, vařit taky moc ne.
Se staršími by to šlo, ale zase ne vždycky to chceš dělat s nimi. Jakože u všech větších akcí než je ta myčka vždycky jsou. A hlavně vůbec nejsem dobrý parťák na jejich hry. Například včera byl nejlepší zážitek mladšího ten, když mu mimino sedalo na hlavu, to prostě nejsou hry pro mě ![]()
Pinot Noir tuhle se mi povedlo asi poprvé za život s dětmi, že jsem v devět třicet měla kromě výše uvedeného i umytou hlavu, připravený oběd a dítě bylo po svačině. Z toho jsem byla per plex jako nikdy
A to jsme ani nevstávali nijak brzy.
Evaeva podle toho co si pamatuju, se mi to ale nedělo v žádném období, ani když byli mimina/batolata, já prostě posledních 8 let permanentně nestíhám.
Pinot Noir no já si totiž plánuju jen to, co se s tím batoletem za zády dá v pohodě dělat. Takže téměř neuklízím, nevařím, o koníčících nemluvě. Protože prostě nevytřená podlaha nebo ohřívaný oběd mně stresuje o mnoho méně než dítě cákající se v kýblu nebo řvoucí u mojí nohy
Mám na sebe malé nároky, můžu být maximálně příjemně překvapená
Muzete mi prosim doporucit nejakou detskou hernu v centru Prahy pro rocni nechodici ditko? Pojedeme zitra odpoledne autem, chceme se podivat na Staromak na stromecek a potrebujeme nekde nechat ditko tak hodinku nebo dele vyblaznit, aby nam pak spalo v nositku. Idealne nekde, kde bude min lidi, ale to je asi nerealny pozadavek.
Evaeva no a kdo to dela? ![]()
Pinot Noir mne se to stalo v opačným gradu, než ze bych něco nestihala - kdy po (pocitově) pěti hodinách obstarávání batolete zjistíš, že je teprv půl 9 ráno :-) někdy se to fakt vleče, ale s těma většíma už tolik ne
Potrefenáhusa nikdo ![]()
Večeře dělám rychlé, obvykle když je muž doma, víkendový oběd taky vařím, když je doma, a vystačí mi do středy a kolikrát jde něco i do mrazáku, takže zbývá akorát to miminí jídlo. Koupelny myje muž o víkendu, když už to fakt nelze jinak. Víc se tu neděje, mimo myčky, rychlého přeluxování a občasného puštění robota.
Potrefenáhusa hele ono si ty naroky delame dost samy. Ja ted uklizim hodne, ale treba pred peti lety se u nas vysavalo maximalne jednou tydne. O vytirani nemluve. Uklidilo se proste az ve chvili, kdy to bylo neunosne. Ted uz mi to vadi hodne, ale v dobach krize (vsichni nemocni) na to kasleme taky. Proste se vypere az za deset dni a ne obden. A varit muze vecer i chlap, kdyz mu na noze nikdo vecne nevisi. Vcera jsem delala gulas, a muz udelal vyvar. Takze minimalne dneska se varit nemusi.
Pinot Noir mne se to takhle tahlo na prvni materske. Vstavali jsme v pet rano a v devet uz jsme byli doma z prochazky a meli jsme za sebou ctyri hodiny kriku. To jsem taky cumela, jak to, ze je teprv devet rano![]()
Gatita
my vstáváme v sedm. Právě pak jdeme ven a odpoledne už je jasný, ale když nemůžeš ven, tak se to vleče hrozně.
Jos když vytřu jednou týdně, je to super![]()
Gatita tie dni, ktoré začínali o 4 ráno, nemali konca.
Gatita hehe, já se tuhle musela fakt smát, roztahovala jsem o půl osmé ráno závěsy a kolem šel chlapeček s tatínkem, nebo možná i dědečkem, zjevně na velkou výpravu ke kontejnerům na konci ulice
úplně jsem si představila tu zoufalou matku, co je od pěti vzhůru a před osmou vypakuje potomka ven.
Mně se při prvním batoleti strašně táhly ty dlouhé zimní večery, než se muž vrátil domů z práce. 1000x postavená a shozená věž z dupla mě velmi deprimovala.
Jos hele ja žádný extra nároky nemam, ale tady se po půl dni proste brodíš skládkou (zijem prakticky jen v kuchyni a obejvaku a neunosny je to hodne rychle)
uklizeno tu poslední 4,5 let nebylo snad nikdy
Sice se na to neptáš, ale musím, tak mě kdyžtak omluv: na Mikuláše bych se Staromáku a centru Prahy vůbec vyhnula velkým obloukem, zvlášť s malým dítětem.
Jinak malý koutek vhodný pro nechodící má restaurace Vapiano na Národní v Quadriu, moje holky to tam měly a mají moc rády.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.