Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 03:01

Gatita Něco podobného mi kdysi říkala moje zubařka, že si musela hlídat, aby ty svoje děti někde nezapomněla, protože když byli malí, pořád jenom spali, no to mi tehdy s ubrečeným nespavcem přišlo jak z jiného vesmíru

Ale musím přiznat, že to druhé dítě je jiné, tak doufám, že mu to vydrží. Mnohem lépe spí, první spal přes den mnoho krátkých spánků (20-40 min) a přes noc max 1,5 h v kuse, tenhle druhý dává v noci i ve dne kolem 3 hodin, to si i já zvládnu odpočinout a to fungování je pak celkově mnohem snazší. 

Karja No, člověk to zvládne, a ještě k tomu to milosrdně zapomene, jak děsný to bylo, a s nadšením si pořídí další dítě Ale u tohohle kousku končím tím zapomenutím, další kolo už nebude

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 03:06
Reakce na Gatita:

​ja jeste chtela upustit moudro, ze i kdyby to bylo znovu narocne, tak je to jen prechodne obdobi:) 15 let nebo tak nejak:) 

​No, u toho prvního jsem si říkala, ještě tak 12 let a zase se vyspím Je to fakt náročný, když má člověk nespavce, že vlastně může spát, jenom když spí to dítě, ale když já sama potřebuju spát za den minimálně tolik hodin, co spí to dítě? V kolika jeho letech ho tu doma už nechám svému osudu a půjdu si klidně lehnout dřív než on, nebo si ráno přispím? Zatím nevím...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 06:41

Myrtila my je ráno o víkendu nechávali svému osudu, když si hráli, když jim bylo tak 2 a 4, ale samozřejmě to byl spíš polospánek. Máme ložnici vedle obýváku, takže nějaká kontrola byla. Od 3 let mladšího už jsme spali normálně. Mladšímu byly 4, když se narodilo mimino, a tohle těhotenství jsem si přes den občas lehnout šla úplně v klidu. Ale dva jsou smečka, nevím, jestli by to šlo i s jedním. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 06:43

Myrtila ty nespavé děti musí být hrozně náročné. (Mimino dneska vstávalo v šest, tak doufám, že se tu nenakazil )

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 07:16

Evaeva u nás to zatím nejde ani se dvěma, do dvou minut nejpozdějc se většinou ozve šílenej řev, asi to chce málo krvežíznivýho staršího sourozence 

Myrtila to spaní je zásadní, naše děti spěj docela dobře (starší celou noc asi od 3 let, u mladší si ještě budu muset počkat), ale jsou to fakt děsný připínačci, já jak jsem ted nemocna, tak skoro nemůžu mluvit a jen sípu, mladší z toho byla včera úplně vykolejena a držela se mě jako klíště skoro celej den, a to fakt znamená, že si pomalu neudělám ani čaj, nevypláchnu nos konvičkou, nedojdu si bez ní na záchod, jinak zoufale pláče a vzpíná ke mně ruce... dva ji budou pozejtri  jinak má ted moc rozkošný období a je fakt skvělá, ale setřást se teda nedá 

včera to byla zoufala nekonečná šichta 7-22, i jsem se s nima vyvlekla ven, no tady nastalo nekonečny období bláta a ani jsem na ne nemohla křičet obvyklý Obejdi louži okolo, nemáš holinky, takže jsem pak ještě nesla domu za krkem mokry dítě s botama od blata...(ale dneska a zejtra má tatínek dovolenou, tak už dobrý)

A nase děti by se jako mimina teda zapomenout nikde nedaly, ne nadarmo mi moje máma vždycky říká, když je vidí, že vychovat je od slova chovat :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 07:23

Potrefenáhusa ono to taky nebylo každý víkend, ale když chytli slinu, fakt si hráli třeba hodinu. My teda oba spíme dobře, takže když bylo třeba někoho utěšit, tak to proběhlo a spalo se dál. Ale u nás to byl fakt zlatý věk hraní, teď už to není takové.

Líbí se mi různá míra na dobrý spánek. Já bych řekla, že starší spala celou noc až od tří Mimino má teda taky náběh na toto, teď se budí klidně 4x za noc, když je to 2x, beru to jako fajn noc. Kluci se budili jednou v tomhle věku.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 07:39

Evaeva jo, to spaní je hodně o úhlu pohledu. Dvakrát za noc v roce mi přijde krásný, starší se přestala budit castejc, když jsem přestala kojit, ale zase mívala pak noční bděly okna, aspon jednou za tejden, to bylo hodně strašný, zvlášť když jsem už byla těhotná a bejvalo mi v noci pěkně šoufl  

ona se teda budí často i ted, když se ji chce na záchod, ale hned pak se zase v polospánku zapotácí do postele a spí dál, tak to ani nepočítám (ale s ni vstává muž, ne ja)

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 07:52

Potrefenáhusa bdely okna

To bylo fakt strasny. Dite mi uslo po desate, v jednu budicek, vzhuru do tri a pak spanek do pul sedme. Takhle to tahla nekolik mesicu. Pres den pak spala dvacet minut nalepena na me. Celkove ten spanek byl fakt strasny, ale zase mame treba fotky ze silvestra s nekolikamesicnim bdelym ditetem, ktere rozhodne tu pulnoc nezaspalo

Myrtila ja bych ji ted ve ctyrech klidne nechala samotnou a sla spat, nebo si pospala po ranu... ale slecna ma uplne jiny nazor a stale ke vsemu nutne potrebuje moji spolecnost. Ale s tim, ze ja bych potrebovala spat vic jak moje dite, mam taky problem. U uspavani vecer casto usinam jeste driv nez ona. Vcera v pul jedenacte.  Kdyz se me dcera ptala, co bych si uplne nejvic ze vseho na svete prala od Jeziska, rekla jsem ji, ze dite,  co usina v osm

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:05

Potrefenáhusa kdyby to dvakrát za noc bylo pravidlo a ne malá oslava, tak to beru Kluci taky spali ráno dýl, ta hodina by mi hodně pomohla. (I jemu, do jedné ho držím vzhůru kolikrát na sílu.) Já zatím kojit přestávat nechci, u něj by to znamenalo přechod na Sunar a to nechci, ale na jaře už to chci začít nějak víc omezovat, akorát zatím nevím, jestli začnu dnem nebo nocí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:07

Zuzuli já vůbec nechápu, na co takové děti jedou. Jestli udělají tolik pohybů, jako ti moji, jakože udělají, plus ten mentální vývoj a zpracování nových informací taky něco stojí... Čím jí jako krmíte?

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:18

Potrefenáhusa mně už se to postupně milosrdně zamlžuje, ale je fakt, že moje pohoda s hrajícími si, na mně nevisícími dětmi byla vykoupená strašnými nocemi od Ríšových pravidelných nervy drásajících večerních řevů, přes jeho spaní po desetiminutovkách a dvacet nočních vzbuzení, přes jeho i Viktorova hodinová, až dvouhodinová bdělá okna mezi jednou a třetí ráno, až po Viktorovo několikaleté vstávání ve 4:30. Začalo to v porodnici a řekla bych, že normální to začalo být až letos o prázdninách. Takže 8 let!

(Normální teda z našeho pohledu, kluci usínají kolem 22:30, leckterý rodič by z toho byl na prášky.)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:24

Pinot Noir mne fakt nadějný přijde to milosrdný zapomnění, tyhle noci musely bejt náročný moc

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:25

Pinot Noir tak jestli si do té doby sami v klidu hrají

Ne, mně by to asi fakt zabilo. Nebo by to prostě chtělo totálně překopat režim. My se třeba s nimi ani nemůžeme koukat na televizi, protože oni se zastaví a čumí taky. Ale je fakt, že jediná chvíle, kdy si syn hraje opravdu v klidu, je večer, když uspávám mladšího a on si může něco dělat vedle, pokud ještě nechce spát

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:37

Včera v sedm jsem přijela z Litomyšle a hned jsem se jala dělat berli z bambusové tyče, kterou šťouráme hračky zpod gauče, a z drátu ze staré papírové lampičky, a samozřejmě i vousy. Plášť a čepice jsou naštěstí koupené, to už by nad mé síly.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:38

Evaeva myslim, ze jede na moji zivotni energii, kterou ze me vysava

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:40

Teda, rozumně spící a bez problémů usínající dítě je fakt výhra. Taky bych si ho k Vánocům přála, dvakrát ale místo toho jedu osmý rok spánkového deficitu, protože mladší, když si přes den zdřímne, tak neusne před půlnocí. A přes den vydrží nespat, pokud spí alespoň do devíti, to pak usne už v devět, ale to se zase vzbudí v šest, tudíž si musí přes den zdřímnout a neusne před půlnocí. A celý tenhle cirkus není úplně kompatibilní s ranním vstáváním do školky. A tak to s ním vypadalo nadějně, když byl mimino a spal těch předpisových sedmnáct hodin denně!

Offline Muslik
567 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:42
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa bdely okna

To bylo fakt strasny. Dite mi uslo po desate, v jednu budicek, vzhuru do tri a pak spanek do pul sedme. Takhle to tahla nekolik mesicu. Pres den pak spala dvacet minut nalepena na me. Celkove ten spanek byl fakt strasny, ale zase mame treba fotky ze silvestra s nekolikamesicnim bdelym ditetem, ktere rozhodne tu pulnoc nezaspalo

Myrtila ja bych ji ted ve ctyrech klidne nechala samotnou a sla spat, nebo si pospala po ranu... ale slecna ma uplne jiny nazor a stale ke vsemu nutne potrebuje moji spolecnost. Ale s tim, ze ja bych potrebovala spat vic jak moje dite, mam taky problem. U uspavani vecer casto usinam jeste driv nez ona. Vcera v pul jedenacte.  Kdyz se me dcera ptala, co bych si uplne nejvic ze vseho na svete prala od Jeziska, rekla jsem ji, ze dite,  co usina v osm

​ani nevíš jak tě vždy na dálku objímám, kdyz toto píšeš. U nás zoufalý (ne)spaci stav trva. Ano, teď ve 3 jsem konečně zažila poprvé jeden spánek celou noc. Haleluja. Tedy kdyby ta jeji noc nezačínala v jedenáct, v půl dvanácté v noci grrrr

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 08:49

Máte někdo pro děti fonendoskop dětský, co je funkční? Já ho objednala, ale dostala jsem od prodejce varování, at jako si s tím hrají opatrně, at jim do toho nikdo neklepe, že je to velice hlasité ten zvuk, když se s tím nějak vyvádí, že to není uplně pro malé děti. Tak nevim, asi si s tím budu hrát já:D

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 09:06

Evaeva tak my tv v kľude nepozerame stále. Večer zaspíme s malým. 

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 09:24

Muslik

Ona byva obcas unavena treba okolo seste odpoledne, ale to se behem chvilky nejak zrestartuje, nabere novou energii a v deset tu jeste poskakuje. Ja ji vzdycky plna optimismu pri tomhle propadu energie navliknu do pyzama a vycisitm ji zuby... a vetsinou uplne zbytecne

Treba kdyz jsem si myslela, ze po tech peti hodinach venku odpoledne, kdy usla sedm kilometru a stravila hodinu a pul behanim po hristi, by mohla byt unavena a usnout driv vydrzela do pul jedenacte,  nez konecne odpadla.

Ma to i vyhody, ze vecer neusina po vecernicku. Nemam takove vycitky, ze ji beru ze skolky az v pet, i tak mame pred sebou dost hodin bdeleho casu, nebezime hned domu na veceri, koupani a spani.

Ale zacinam byt fakt alergicka na vsechny, kdo maji pripominky k tomu, ze nezvladame dite vcas ulozit a dat driv spat. Zvlast muj kolega je na to expert, komentuje kazde rano, kdyz se jako matoha dopotacim do prace, po tom, co jsem tahla polospici dite do skolky. Jeho dcera usina v osm a v sedm vstava. U prarodicu to nastesti vyresilo, kdyz u nich byla dcera vic dni v lete. Po vlastni zkusenosti uz cas jeji vecerky nekomentuji, naopak si muzu s klidem postezovat a oni zucastnene souciti