Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 09:45

Zuzuli já třeba vůbec nevím, jak bychom všechno stíhali, kdyby kluci chodili spát v osm. Dvakrát týdně se vracíme s Ríšou pár minut po sedmé z jeho parkouru, na který jede rovnou ze školy, ostatní všední dny se vrací ze školy o půl šesté. Vždyť já bych to svý dítě pět dní skoro neviděla a s mužem by se potkal jen ráno. O psaní úkolů a čtení česky a anglicky nemluvím. A kde je čas na autíčka, Roblox, Lego, kreslení...? V osm u nás teprve opadá takový ten největší shon, kdy se všichni scházíme doma, zjišťujeme, kdo kde zapomněl mikinu a čepici, kluci chrlí informace z celého dne a požadavky, co chtějí po tatínkovi (hry, něco vytisknout, něco nainstalovat)... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 09:46

letfenixa tak kluci v devět spí, to je na nás opravdu brzy. Ale zase si myslím, že Lukášek si hraje přecejen klidněji. Když píšu, že si kluci spolu hezky hrají, každý si představí, že jezdí s autíčky a staví z Lega. No oni tu lítají, ječí, skákají na gauči, různě se perou, přestavují nábytek a hází věcmi. Oni i u čtení dělají stojky Přitom starší byl tak klidné batole. Ale od tchýně vím, že v deseti to přejde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 09:51

Pinot Noir no proto je beru po obědě. Jinak by to bylo fakt akorát úkoly, logopedie, večeře, umýt a na půl hodiny na tablet. Takhle jsme do dvou doma, máme siestu, uděláme úkoly a jdeme ven/na kroužek. On teda starší už nechodí do postele v osm, takže nějakou tu půlhodinu na lego by měl, ale taky mi to přijde blbý. Zároveň je fakt unavený, takže když nám ty nutné činnosti zbydou na večer, třeba ten jeden den, kdy má kroužek v družině do půl páté, tak je to fakt porod. Nesoustředí se, nechce se mu do toho,...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 09:53

Zuzuli DruI holky, dejte si pozor na to, co si přejete. Aby vám život nenadělil další, i když spící, děti

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:11

Evaeva horsi by bylo dostat jako dalsi dite ten model, co sice s osm vecer spi, ale vstava pred patou to by teprve byla kombinace

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:12
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:19

Velky dite ma v pondeli do pul 6 skolu, keramiku a klavir, v utery maj obe lezeni, starsi do 6 a maly dite 6:15, takze velky dite si behem tech 5 minut co sleze ze steny naskrabe ukoly, svagrova uz to taky komentovala ze jsme blazni, ale tak co, ona se synem dela to co ma starsi za 5 minut skoro hodinustredy jsou volnejsi, ale to zase jezdime po babickach dokud je mame, protoze to vypada na dalsi pohreb, ctvrtek maji atletiku do pul 7, a patky mizime jeste pred obedem:D Pakarna a vecne v poklusu...

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:19
Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:33

Pinot Noir Jo přesně tak, moje děti chodí spát včas, normálně jakože o pul 9, ale myslím, že právě proto nechce ta starší na ty kroužky, že si to chce užít doma, ona je jakoby ráda doma mezi těmi svými věcmi a s náma a takhle prostě ještě dvě hodinky minimálně má na ten domácí zevling a hraní bez popohánění k večeři a hygieně.... Vůbec netouží, že by třeba ve 4 odpoledne říkala, že chce jít za nějakou kamarádkou nebo někam za dětma. Kdyby chodila spát jako vaši kluci asi by to mohlo být jiný, přesně, že by to jakoby "stihla" ty svoje potřeby. 

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:35

Karja malá ho myslím má, ale asi ho nenajdem dnes u nich aby som ti ho vyskúšala 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:38

Janulik03 no spíš jakože žádnej problém s tím neměli/nemají ne? On ten pán říkal, že by to nedoporučoval uplně nejmenším, že je to opravdu vysoká hlasitost

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:45

Karja niee ona sa teda hra sama, ale ved to skusis a nemal by byť problém. Hlavne aby ta nevideli ako ty po tom klopes aby si vyskusala zvuk, to by asi opakovali

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:57

Karja mam, Tonda si ho odmits davat do usi, je mu to neprijemny. Myslim ze si staci zkusit to zaklepani jednou a poucej se.

Offline Suya
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:05

Se spanim lituju vsechny aktualne trpici, vcetne obcas (dneska) sebe. Velky dite byl ten odstrasujici pripad mimina, a ted ve 4 je uplne skvelej, zacina se to dost podobat lidskymu spani a ja vidim svetlo na konci tunelu s miminem. Nemit treti dite je ale klicovy Evaeva

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:14

Suya moje třetí dítě spí sice nejhůř ze všech, ale objektivně je to hodně dobrý spáčJá si stěžuju, že nespí od osmi do osmi, ale jen do sedmi a v noci se vzbudí, nakojí a usne Laťka.byla.prilis.vysoko.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:15

711990 Jojo, ono možná zaučinkuje nejvíc - nenavádět k tomu tím, že na to upozorním. Jim se rozbil dětskej, možná jsem měla koupit zase ten plastovej;-)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:38

Zuzuli Já jsem na tyhle poznámky taky háklivá, hlavně když to často vyzní tak, že to, že ti dítě v osm nespí, je jenom tvoje nedůslednost a neschopnost.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:42

Zina No tak samozřejmě, buď je dáváte moc brzo a nebo naopak jsou přetažený. Jednoduchý ne:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:48

Zina já nevím, to může vyslovit jen někdo, kdo nemá děti. I se skvěle spícíma dětma přece nežije v nějaké bublině. Minimálně ty svoje zase nedonutí k něčemu jinému.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 11:57

Evaeva ja se obavam, ze to muze vyslovil kdokoliv, kdo mel stesti na model ditete, ale to, ze dite spi / ji / mluvi srozumitelne v roce / cokoliv, povazuje ciste za dusledek sve skvele vychovy. Bohuzel par takovych rodicu jedinacku kolem sebe mame a je to nekdy o nervy. Kdyz treba kamarad zcela vazne vykladal, ze jejich trimesicni dite spi celou noc proto, ze mu to vysvetlili