Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:02

Zuzuli to má z nevychovy, ne?

U těch kojenců to ještě chápu, ale u těch starších ne. Nevěřím, že existuje dítě, co je skvělé ve všem. Když spí celou noc, tak zase řádí přes den, nejí nebo odmítá jezdit na kole. Jako jasně, jsou to pitomci nebo spíš pokrytci 

Offline Suya
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:10

Evaeva To chapu, ten sesup k horsimu musi byt tvrdy, mimino ma latku na zemi a tak jen prijemne prekvapuje

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:15

Tak naše děti chodí spát okolo půl 9 a jsem za to vážně nekonečně vděčná, protože jinam bysme spolu s mužem neměli bez dětí ani minutu. On vstává hodně brzy a s dítětem usínajícím po desáté si to nedovedu představit. Obě holky spaly strašně, tak máme alespoň  teď nějakou kompenzaci za ty roky spaní v jedoucím kočáře a tříhodinová bdělá okna. Ještě vysvětlit staršímu dítěti, aby spalo samo v pokoji a bude to super, obávám se že to neklapne ani s nástupem do první třídy.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:23

monis ten spolecny cas s muzem je vazne problem. Vzdycky, kdyz dcera otravuje, ze chce sourozence (coz je denne), rikam ji, ze nejdriv by musela zacit spat

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:23

Evaeva To bysme museli adoptovat a do toho nejdu! Já už jsem stará a opotřebovaná

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 13:03
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 13:07

Jinak já se u týhle debaty směju jen potichu. Doufám, že prozřetelnost má sice smysl pro humor, ale ví, že všechno taky nepřežiju a podruhý mi nadělí jednodušší model. Mávám Suya u nás je spací laťka někde v pekle, takže níž už znamená vlastně výš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 13:08

Suya

Ale není to nijak hrozný, jen vím, že by to mohlo být lepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 13:14

Zuzuli ona spí aspoň ráno, ne?

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 14:38

Zuzuli Zina My jsme si ohledně spánku taky vyslechli svoje, hlavně od příbuzných, a úplně nejvíc od mé mámy. Tak nějak žila v představě, že přece když dám syna spát několik dní po sobě v sedm večer, tak si na to zvykne a bude tak spát pořád. A až do rána, samozřejmě.
V reálu, pokud usne v sedm, v pět ráno je nabitý energií a vstává. Ne že by teda takhle usínal běžně. 

Pak k nám přijela na týden, muž byl služebně v zahraničí, já rizikově v 8. týdnu, měla představu, jak syna za tu dobu srovná do latě a nastaví mu režim. No tak dva dny se snažila, pak jí začala docházet energie a poslední tři dny už skoro ani nemluvila, jen se snažila přežít. I když syn chodil do školky a já zajišťovala veškerý servis (jídlo, úklid, do a ze školky, veškerou hygienu), jen ta zábava ji stála tolik úsilí, že na převýchovu brzo zapomněla. Pak syna hlídala 2 dny, když jsem byla v porodnici, to už věděla, co ji čeká, tak neplýtvala energii na zbytečnosti, ale snažila se to přežít Dalo jí to trochu jiný náhled na naše fungování, že prostě nějaké věci neřeším, nebo do nich nerýpu, když fungujou, protože to je zbytečně vydaná energie a výsledek tomu neodpovídá.  

Teď teda naše druhé dítě spí líp, tak nějak normálně, řekla bych, ale stejně jsem z toho ze začátku byla ve stresu, jestli žije (spal na monitoru dechu) a jestli dost pije (v 6 týdnech měl skoro 5 kilo), prostě jak to bylo jiný, než na co jsem byla zvyklá, nervovalo mě to. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 14:47

Myrtila neboj, na lepší se rychle zvyká

Ale jestli dýchají, jsem kontrolovala všechny tři děti. Hlavně prostředí spal na balkoně třeba tři čtyři hodiny, když na to přišlo. Taky byl na monitoru.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 14:56

Tyjo, já mám štěstí na spící děti. Od začátku jsem snima hodně sama a nikdy to nebyl problém. Syn se od narození přizpůsobil a spí oba od 8-9 do 6-půl 8. 
Jinak bych si to šla asi hodit, ty volné večery mi dost pomáhaji zvládat pak celé dny s nima.
Nikdy jsem ale neuměla nic nedělat a užívat si volno, takže mám na každý den XY plánů a úkolů a vlastně se mi asi ještě nestalo, že bych to měla hotové a neměla co dělat. 
Evaevajá si jeden čas taky říkala, jak ze super je kít doma oba. Ale už to dávno přešlo Odsunout povinnosti u nás nelze, dřevo se samo nenanosí, uvařit nikdo jiný nemůže a sníh se neodhrne... Nejradši teď mám, když se na povinnosti vykašlu, malou odvedu do školky, syna strčím do krosny a vyšlápnem si někam na kopec. Jen to pak s vyplazenylm jazykem přiběhnu po o ke školce, vyzvednu dceru a odpoledne se snažím stihnout všechny úkoly z dopoledne 

No a v Praze na nás vždycky taky čeká spousta restů, rodinných návštěv a tak. Vlastně bych někdy ocenila, kdybych už v 9 měla hotovo a čekala co dál. Já většinou kolem 11 večer zoufale koukám, kolik toho ještě chci dodělat a co už musím vypustit...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:04

MPLee až na to dřevo je to jen o nastavení té laťkyTy toho stihneš za normální den tolik, co já za hektický týden já.bych.zase.nekdy.chtela.tolik.energie.co.mas.ty

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:20

Objednala jsem dětem batůžky, jedné 10l, druhé 16l. Primárně na výlety se školou a školkou. CHtěla jsem hlavně aby to mělo takový ten pásek přes břicho, ony si to docela zapínají. Má to i vyztužená záda, ale ty batohy jsou tak těžké...takže nevim. Chtělo by to nějakou střední cestu, koukala jsem na ty Deutery a myslím Boll batohy a ty se mi moc nelíbí. Tohle je Unoo, jsou fakt velice hezké jako vzhledově, že to je dívčí ale není to přehnaně dětinské, ale je to těžký jako blázen! Přemejšlim jestli s nějakou lehkou adidaskou bez těch zádových výztuží neudělám líp. Sama nosím v 95% batoh, kabelku vyjímečně, tak přemejšlim, co mi nejvíc va a neva, protože žádné speciální na ty běžné výlety a nákupy taky nemám...

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:23

To, ako je človek vyspaty, je dosť kľúčové pre ostatné fungovanie. Lukáško občas (napr v piatok) ponocuje, čiže ide do sprchy až po 8 a kým zaspí je pred 9. Ale na rannom vstávani to nič nemení. Cez prac.tyzden vstávame na budík o 5.50 a cez viken na živý budík o 6

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:26

letfenixa A tobě to přijde málo? Mně to přijde na druháka akorát a pro dospělého uplně jakože super. A to je to ponocovací stav:D

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:28

Karja mne ten deuter prijde super batoh, akorat jsem koupila jen 10l (uz pred nejakou dobou ve vyprodeji) a nez se sama naučí rozepínat přezky, bude to spis na 14 

Ve skautu ma hodne deti ty bolly na zip 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:33

Potrefenáhusa

No, já právě tyhlety přeskový moc neumim, i když starší by to uměla, ale je to takový moc kroků, nechápu,proč se to vlastně tak vůbec dělá:D. Ale jo, je prej o 200g lehčí, ale to asi ani nemůžu poznat jestli má něco 400g nebo 600:D, je to asi jen nezvyk no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:41

Karja no tak ale to je o třetinu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:42

Karja mně přijde těžký i ten Deuter, ale dělá to to sedátko. Kluci ho mají radši než svůj starší lehčí Topgal