Karja chudinka
Ty gumový masky by ve škole fakt být neměly
Vše o těhotenství a dětech
Tabea ani ja neviem dieťa vychovávať, neboj sa, nie si v tom sama.
Zuzuli Mám tu dieťa v rauši aj bez cukru, lebo zajtra sú tie vianočné trhy a je z toho strašne vzrušený.
Ale dnes som bola počas veľkej prestávky na 1.stupni a nenápadne som sa naňho bola pozrieť ako hrá naháňačku so spolužiakmi a vyzeral šťastný.
Evaeva ona se s certem krom skolky zatim potkala jen loni v mikulasskem metru, kde bylo tak narvano, ze mikulas s andelem nezvladli prochazet vagonem a jen stali u prostrednich dveri, ze tam behal mezi lidmi jeden cert, ktery nosil detem cokoladu, protoze mu bylo lito, ze by ji nedostali. Takze ji letos ani nenapadlo, ze by cert nebyl hodny a nerozdaval sladkosti ![]()
U nas ve skolce to probehlo v pohode, ani jedno dite ze tri nemelo problem. Mela jsem strach o Adelku, ta mela letos premieru. Tak jsem rikala jejimu braskovi, at se o ni kdyztak trochu postara, kdyby brecela. Odpoved "Nojó, on s ni bude Kuba, ona ho miluje". Tak vysledek je, ze Adelka to zvladla v pohode a predskolak Kuba to probrecel ![]()
Zuzuli no ona tam byla celkem atmosféra, ne děsivá, ale spíš tajemno, ani s Mikulášem nemluvil, včera u muže v práci s tím neměl problém. Ale respekt z čerta má skoro pokaždé. I když ho jako zlého nepopisujeme, natož abysme ho nějak strašili, dokonce sám říká, že neexistují.
Tabea to je docela vtipný, že tchýně má problém s tím, jak vychováváš děti, když její syn se moc nezapojuje. Nezkoušela si to někdy nějak otočit, ve smyslu, že bez něj to prostě nemůžeš zvládnout dobře ![]()
Zuzuli s tím spaním, neříkala si, že je dcera letos už v předškolácích? U nás už od dubna nespí vůbec, před tím tomu teda taky moc nedají kvůli kroužkům, u švagrové nespí předškoláci vůbec. Tak se třeba brzy dočkáte nějakého zlepšení. To musí být náročné pro všechny včetně malé tenhle začarovaný kruh![]()
Zuzuli Já jsem na tyhle poznámky taky háklivá, hlavně když to často vyzní tak, že to, že ti dítě v osm nespí, je jenom tvoje nedůslednost a neschopnost.
asi tak:). Ja jsem z těch dlouhých večeru vycerpana (ale zase pravda, kompenzuji si to dostatečně - my se po tech vecerech doma dost stridame a ja mam po vecerech casto i jine vyziti, coz mi osobně dost pomaha, ale partnersky to ideal není) a ty prupovidky, jak si za ty dlouhé vecery muzu sama raději vlastne ani nekomentuji. Jako takhle, taky vyzvedávam ze skolky až v 5, výčitky z toho vážně nemám (a to zatím neřešíme kroužky, protože ty ma ve skolce odpoledne), ale taky bych jinak nic vecer s ní nestihla, kdyby chodila spat uz třeba v 8. A vyzvedávat po obede jaksi vážně nemuzu (a ani omylem teda nechci). Ale třeba se 9. večerní někdy taky doziju, že bude spát. Zatím to dite prostě není unavené nikdy ničím. Ona ani nemá takové ty stavy pretazenosti. Stejně jak vtipne jak jsou ty dětičky odmala tak rozdílné.
(Edit: nám doma nespi přes den od 1 roku. Nikdy. Jako nikdy. Ve skolce někdy spi, vlivem kolektivu, ale jen někdy. Vliv na večerní usinani to nemá žádný.)
Evaeva tady na schuzce s rodici jen vysvetlili, proc musi povinne spat i predskolaci. Ze jim prece nebudou vymyslet nejaky program. A deti dostavaji za to, ze spi nebo klidne lezi, kazdy den bonbon... zlepseni neocekavam ![]()
Zuzuli
no tvl. Jako jaký program, u nás taky odpočívají. Čtou jim, pouští audio, děti si potichu povídají... Navíc od toho dubna chodí odpoledne na zahradu, tak je prostě vypakují dřív.
Evaeva ona to nesměruje přímo na mě, ale oba řeší proč dítě/děti tohle nebo támhleto.
Já jsem toho názoru, že cizí lidi se nemají vměšovat. (Neříkám to jim.) Což se teda nelíbí muži, že nejsou cizí. Ale když je kontakt tak jednou za rok nebo míň, tak ten člověk pro mě cizí je.
Tabea já si myslím, že se nemají moc vměšovat ani prarodiče, co vidí dítě třikrát týdně ![]()
Makara jo, já vůbec nemám nic proti tomu, když slušně vyjádří svůj názor (u těch, co s těmi dětmi vážně tráví nějaký čas). Ale hodně záleží na té formě. Zároveň si teda myslím, že pokud to hlídání z nějakého důvodu nezvládají, tak ať to řeknou. Ty prarodiče, co vidí děti jednou za rok, mají hodně zkreslený obrázek. Mimochodem tchýně hlídá/vidí děti i několikrát do týdne, ale o naší výchově neřekla nikdy nic.
Makara Může, zajiste. K nám teda chodí kazdej porad jenom na návštěvu, ale hlídat sam nikdo nechce. Poznámky, jak to dělám blbě, ty by se nasly, ale že by někdo přidal něco konstruktivniho, to se ještě nestalo.
Na kotě v botě mají slevu 40% na všechno. My zrovna nic nepotřebujeme, ale třeba to někomu pomůže.
Karja Lepší batoh je lepší. Ten popruh přes břicho/bedra hrozně moc pomůže, takže jestli s tím mají někam chodit, na "dívčí" barvičky bych se neohlížela.
Aranel Jojo, ještě budu hledat, Ani nejde o ty dívčí barvičky, ale některé batůžky s tím menším objemem jsou hodně dětinské a to ony už za chvíli vyhejtuji:D
Karja a ty bolly se ti nelibej? Ty mi tak dětinsky nepřijdou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.