Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:01

Tak já napíšu, co mám pro kluky, třeba to bude pro někoho tip.

mladší: klasické domino s puntíky, dřevěné pexeso Detoa dopravní značky, Násobilka ze série Chytré kvízy od Dino, tabulka s manetickými kuličkami Magpad, minecraftová fleecová deka, vodovky + velké omalovánky, nálepková knížka Doprava, hledací knížka o Peppě v zoo.

Ještě bych chtěla puzzle Souvislosti z logopedických důvodů.

starší:

1) věci, co jsem koupila z vlastního rozhodnutí: minecraftové povlečení, kovová láhev Minecraft, Minecraft Magnetic Travel Puzzle (logická hra pro jednoho hráče, s MNC vlastně nemá moc společného, jen svým vzhledem může přilákat hráče)

2) co si moc přál: Lego Speed Champions, kovový model Toyota Supra (vybrala jsem v designu z Rychle a zběsile), merch mikina youtubera Hejlovce, olejové pastely (plus terpentýn), knížky: Minecraftová příručka, Otíkova čítanka, Deník malého poseroutky

Ještě si přeje tenké akrylové fixy, ty už asi pořídit nestihnu.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:02

Evaeva Naše dítě má rádo obojí, teď teda víc jedeme v tý dřevěný, protože je tam větší variabilita. A protože to pořád ještě musím stavět já a zároveň se aktivně podílet na hraní,  tak jsem si na vintedu objednala 7 kilo dalších kolejí a výhybek, abych nemusela pořád stavět ten jeden okruh.
Takovej ten bordel okolo jako domkyy stromky a značky ještě ani nevytáhnul z pytlíku, ale závory a tunely jsou absolutní top.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:06

Zina ten bordel okolo ()nejradši stavěla ségra jako malá. Syn to postavil párkrát a jsem ráda, protože on to chce vždycky mít nějakou dobu postavené a tohle pořád někdo bourá (nejen mimino, prostě to zabírá celý pokoj a když jdeš okolo, tak to spadne). Kluci to měli pěkně rozdělené, starší rád stavěl a mladší pak chvíli jezdil

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:17

Zina proto jsem přihodila ten copán. Ale ona má asi dva, co?

Online dzizisketa
8969 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:17

Minulý týden líčil kolega, jak to je s dárky pro děti u nich doma. Má tedy patnáctiletou dceru a dvanáctiletého syna, kteří pořád píšou dopisy Ježíškovi. Na úvod dopisu si přejí zdraví, štěstí, lásku, světový mír a aby se všichni zase za rok sešli

Syn pak má na seznamu dvě tři věci, zatímco dcera má číselný seznam, řazený sestupně od dárků s největší finanční i emoční hodnotou. Letos vévodí nějaká prý drahá značková kabelka. Kolega povídal, že vygooglil nějakou skoro stejnou za třetinu, tak jsem mu řekla, ať to ani nezkouší, že to tu holku leda naštve. Buď tu jednu, nebo radši nic

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:20

Potrefenáhusa rozumím, taky nejsem zastánce toho mít všechny věci dvakrát, ale tohle mi přišlo všechno jako relativní drobnosti, co by se 2x klidně snesly. A hlavně by se tím elegantně vyřešil problém s počtem dárků . Aspoň u nás by z toho měla malá taky radost, i když si to sama nepřála, protože ségra je velkej vzor.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:23

dzizisketa taky jsem dárkům dávala priority

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:24

Lukasko denne vyšetruje ako to teda je s Mikulášom, s Ježiškom, denne to tu riešime,  lebo chce vedieť pravdu a zároveň chce, aby to tak nebolo.

Dostane podvodnu kameru a podvodnu baterku a zimné lego Minecraft, to chce. Potom pyžamo (Minecraft, vianočné), všelijaké knihy (pre zahradkara, kucharska, k hovoriacemu peru) a ešte všeličo do adv.kalendára. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:32

dzizisketa To jsi chytrá holka a dobrá kolegyně:-)

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:36
Reakce na Makara:

Karja

​Jo nejhorší je, že mě to vzalo strašně moc kapacity ráno, jakože fakt 45 minut jsem strávila přemýšlením, proč  a kam jeli autem,  zda přijde druhá včas do školy, jestli si jí na tom výletě nechají, jestli jsem to nezblbla já....No hotovo, zlatě fakt chodit do práce, zabouchneš dveře a vypneš mobil. 

Ale zítra jedou na výlet obě dvě holky, každá v jiný čas, z toho jde jedna i do školy nejdřív. Já doma nebudu, takže jim asi popřeju hodně uspěchů, at dorazí kam mají. 

Online Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:37

dzizisketa doufám, že si to kolega vzal k srdci

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 10:53

Makara no když ona ty lyže napsala ježíškovi, chce totiž růžové, jinak by od nás dostala nějaké obyčejné. Na čem jezdit má, má svoje kratší a další asi 3 páry co máme A na horách v podstatě bydlíme. Takže když je dostane pod stromeček, nic se nestane a nepřijde o jedinou možnost si zalyžovat. Ona pak zase nemá skoro nic jiného, co by ježíšek donesl podle dopisu. Kostým kazizuba, který nedostane, kombinézu a pak si tam psala kraviny do počtu a ty taky nedostane

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 11:00

Zina elsa byla moc princezna, měla moc dlouhý šaty. Anna byla poděs, to se naší holčičce, které jsme říkali poloviční kluk, líbilo víc, tak postupně přešla na Annu .

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 11:03

MPLee A co pro synka nějaké tričko/jiné oblečení s vláčkem? U našich skoro dvouletých dvojčat teď trika s masinkou/traktorem/autobusem výrazně vylepšila vůli k prevlikani z pyzama... včera ráno jsem je měla na starosti a stáli oba v pozoru - v jedné ruce plyšová kočka, ve druhé tričko s traktorem. A já je nemusela nahanet po celém bytě jako obvykle ;).

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 11:25

Karja ježiš aj môj muž má už pár podobných zarezov, ale väčšinou smerom k vyberaniu malého od babky.

Online dzizisketa
8969 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 11:42

Karja 

Já se včera cestou do Šárčiny školky nervovala, že mají divadélko, nevzala jsem jí na ně sukni, že nemám peníze na jeho zaplacení (v téhle školce se tyto akce platí jednotlivě) a že ani nevím, kolik to má stát... až jsem ve školce zajistila, že bude až příští týden.

Už jsem očividně na hraně své mentální kapacity, od nového roku dostane muž vybrat, kterou z těch školek si kompletně vezme na starost on.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 12:08

dzizisketa Tak hodně štěstí:-D. Mně se to pletlo hodně vloni, protože ty názvy tříd byly podobné, jedna instutuce, takže to bylo matoucí. Já jako navíc včera říkám, že už jsem fakt za hranou, že ten prosinec je hroznej, muž i říkal, že je to na mě vidět, že mi s něčím pomůže. Tak jsem se ho zeptala, zda chce dělat kostým vichřice nebo pojede na nákup na dětské tvoření nebo jak?:-D Ale jako to je marný, navíc on jak si sám ani nic nepamatuje, tak není moc spoleh, že by si pamatoval něco holek. Minulý týden mi říká jedu do práce, pondělí, uterý...tak jako úterý má vyšetření v nemocnici, docela jako dlouho, mimo město, a ne uplně lehce plánované,  takže byla nějaká šance si to zapamatovat. NIC. Takže tak, ale holky je vidět, že jsou na tohle šikovné, i mi samy dost hlásí, co se děje, co mají mít, i takové detaily, ony za sebe brzo přeberou zodpovědnost samy.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 12:13

Ale naštěstí mi jednu pracovní akci přehlásili na 2.ledna. To je skvělý, jako to se mi fakt ulevilo:D, uplně jsem si říkala, jak v tom adventním marastu pojedu přes pul republiky abych odpoledne stihla nějakou besídku. A takhle silnice prázdný, ráda vypadnu po těch 10 dnech prázdnin z domu, v práci se dost divili, že takhle po silvestru hned se mi někam chce, ale to pochopěj...:D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 12:17

Karja Ha ha. Můj muž si taky nic nepamatuje, ale dcera se nedávno naučila hodiny, takže jsem jí zrovna dneska říkala, že odpoledne nebudu doma, tak ať dává pozor, kolik je hodin, aby vyrazila s tatínkem na kroužek včas  

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 12:58

Karja Lukáško si pamätá všetko, čo sa im v škole povie, muž teda jeho školu nerieši vôbec, iba mu podpisuje 1 v EduPage a ja to ostatné

A ani muž, ani babka si nepamätajú ani jeden z dvoch krúžkov, pričom ten jeden má ten istý v rovnaký deň a čas ako vlani, a bežne mi babka volá, kde sme, tak ja že na krúžku a ona že odkedy ho tak má? No od vlani. A to ho tam niekoľkokrát už viedla a muž aj vyberal. Vlani mal 2 krúžky v 2 ustanovizniach, tak to muž vôbec netušil, ktorý má kde, celý rok.