continuity Je to šumák, to jen spíš, třeba při podpisu duležitých dokumentů je takový blbý to zkomolit, to se tam snažim psát tu oficiální varinatu.
Vše o těhotenství a dětech
brrr rézinka je moc hezké
dzizisketa Jojo, to by byla,nebylo by to ani tak rozmanité. Spíš jsem to vztáhla k té naší variantě doma, co se vyslovuje stejně, jen ta bez diakritiky by byla taková více v tomto ohledu uživatelsky příjemnější:-D Jakože jasně, když se ti líbí jméno František nebo Jiří, tak nebudes uvažovat, že dáš jiné, ale když jsou dvě varianty, tak to stojí za zvážení.
continuity u nás teda mají všichni e-mailovou adresu ve formátu jméno.prijmeni@firma.com. Takže když jsem třeba byla na callu s víc lidma, co jsem neznala a někdo rekl, ze to udělá Michael a ten pak měl adresu Hong.Dong@ tak jsem pak ztracená byla.
Takže pokud by si Jirku neprosadil do emailový adresy, tak by byl Jiri pro všechny. I když je fakt, že mám kolegu z Litvy, co se jmenuje Gintaras a příjmení končí na -vicius a nechal si centrálně změnit adresu na Gene.(3pismena příjmení)@
Archivářka Bowle To je zajímavý, moje maminka (o jedenáct let mladší) se taky jmenuje Lenka a žádný problémy s matrikou nikdy nezmiňovala. Zato mám kamarádku Nelu, je jí asi 44, a tu prý tak zapsat nechtěli, buď Petronela, nebo Kornélie!
Nakonec rodiče Nelu uhájili. Dneska je Nelinek po pískovištích... ![]()
žluťásek Pinot Noir mě se nejmíň líbí ten Eriček, to mi fakt trhá uši. Naštěstí to nikdo nepoužívá moc. V rodině mu nejčastěji řík
říkáme Rik/Riki a pak různé zkomoleniny jako Erikson
Kamarádi používají Erža a Éro, ale na oslovení Éro vždycky zavolná "já ne! Já Hiiiik!"
MPLee éro je dobrý
rik by mně nenapadl, ale nevím proč, protože se mi to líbí. Mně se totiž Erik moc nezdál kvůli absenci těch domáckých variant, což byl evidentně jen nedostatek fantazie
MPLee Éro je super. A hlavně to sedí. ![]()
Evaeva Rezinka je hezke, ale mela jsem ucitelku Rozalii a vsichni ji rikali Rozína.
v seriálu vyprávěj pojmenovali dceru jedné z hlavních postav josefína. hrozně se mi to jméno líbilo. a pak jí tam všichni začali říkat pepino ![]()
moora Já jsem taky přísná, jinou, než základní podobu jména i vnuka nepoužívám :-).
Suya Mně se líbí i oslovení Hano, ale musí to bejt tou správnou intonací. Moje babička by to uměla
, ale tu laskavost v hlase, jako měla ona nemám a bohužel to od ní nikdy neuslyším.
Ale jsem ráda, že aspoň jedno pravnouče (syna) zažila.
A má po ní některý grimasy.
Já se základním tvarem jména snažím cíleně oslovovat, aby z toho nebyla jen negativní asociace. Moje kamarádka má Ferdinanda, taky mu říká i celým jménem a moc se mi to líbí.
krasne jméno! Chválím! Zdravím jmenovkyni
Děkuju, říkala jsem si, že jich tady určitě několik bude.![]()
Len sestrenici rikali Hanča, to se mi nelibi. Mne rikaji nejvic Hanko, Hani, jeden mi kdysi rikal Handulko :) A kdyz se na me nastvala segra, byla jsem Hanina nebo Haniňák.
Potrefenáhusa Miriam je nádherný jméno, bohužel u nás zcela neprůchozí stejně jako Jáchym. Absolutní ne skrz muže. Přitom je tak nádherný a nedá se nijak zprasit (narozdíl od Jáchyma, z oslovení Jášo se mi ježí všechny chlupy).
Ta debata o jménech mě moc baví!
Na VŠ jsme měli profesora jménem Sixtus. Přemýšlela jsem, jestli má opravdu tolik sourozenců.![]()
Kokoska Hani se mi vyloženě líbí a už to používám. Porodní asistentka mě povzbuzovala s oslovením Leni a to bylo taky hezký, i muž se nad tím pozastavil, protože mi tak skoro nikdo neříká. Informace, že Lenka byla v padesátých? letech nezvyklé jméno mě teda vážně překvapila.
Pinot Noir doufám, že se teď neurazíš. Já za tím vidím vesnického balíka, takového Vencu ze slunce seno po dvaceti letech
(pro mě jako Pražáka je to hodně nezvyklá varianta)
Si říkám, jak by mohl Venca být vesnický balík. Jednoho jsem znala, byla to moje taková jedna krátká prázdninová láska. Krásnej kluk, na motorce jezdil, opravoval si ji v garáži.. a najednou! Ježíš! Vždyť to bylo na taky na vesnici! Akorát v tom JZD nepracoval, protože jsme chodili do školy
Celej Venca ze Slunce Seno ![]()
Peťu dospělého chlapa znám, hodně chytrej, krásnej, pracuje u speciálních jednotek, vypadá něco mezi Cruisem, Clooneym a Brosnanem. Ještě ke všemu je vtipnej a milej, jemu sedí víc ten Peťa než Petr. Doteď mě vlastně ani nenapadlo, že je to zdrobnělina a používá se pro chlapa.
My máme Alexandra a Bereniku. Syn slyší na Alexe i na Sašu, akorát Lexo nemá rád. U dcery jsem teda zpočátku úplně nadšená nebyla, muž to jméno chtěl, jmenovala se tak jeho milovaná babička, pocházela z Balkánu. Pak se mi to vlastně i zalíbilo. Říká se ji i Niky, Niko, Bery.
RaduzaBerenika se mi líbí moc
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí