rasaNori jojo, přitom u sáry se ta zdrobnělina nabízí uplně přirozená jiná. Ale už jsem zaslechla i od vrstevníků pro dítě patvar Sáráč, tak to už jsem si řekla, že se dá fakt už každý jméno změnit na ošklivou variantu, že takový to vybírání se zohlednováním, aby dítěti někdo neříkal ošklivě je uplně marný.
Vše o těhotenství a dětech
Ale vlastne, kdyz me nastve nebo ignoruje, tak ji rikam soudruhu nebo Sauroně:D Jako dívčí varianta Saurona. A učitelka ve školce posledně říká že to je hotový Nomen omen:D
viktorka_od splavu A ted si představ, že se jmenuješ třeba Heda, což je takové vznešené jméno a někdo ti říká Heduš. Ty vado!
Tady na Plzeňsku se "ušuje" hodně. Všechny zdraví Liduš (nemám to ráda, preferuju Lídu, od Ludmily)
Moji pratetu Alžbětu tady dokonce zkomolili na Eluš.
Ty debaty o jménech mě baví!
Archivářka já měla prababičku Alžbětu a říkalo se jí Eliško
rasaNori Moje děti třeba upřednostnují tu největší zdrobnělinu co z jejich jména jde. A já protože vím, že tak nejlépe poslechnou ji používám, i když se mi třeba mnohem více líbí jiné varianty. Ty si nechávám, když mají dobrou náladu.
Tabea cizinci si nespojí ani Jakuba a Kubu. ![]()
V těch mezinárodních korporatech se skončí u té základní verze jména, žádnej Jirka, ale "Jirí", protože ř nikdo nevysloví.
To samé se týká všech Bronislavu a Bohuslavu. Jedine polský Krzysztof se zkracuje na Chrise, protože to nikdo neumí ani vyslovit, natož napsat ![]()
Evaeva myslím, že to v té generaci souviselo s němčinou.
Moji tchýni, ročník 1947, odmítal farář zapsat do matriky jako Lenku, prý to jméno neexistuje. Dlouho trval na Eleonoře, naštěstí ho nějak ukecali.
Já mam rada základní jména. Líbí se mi Barbora. Bohužel všem Barboram v okolí se říká Bára, Barča nebo Baruška.
K nám na gympl přišla jedna Marie a chtěla, aby se jí tak říkalo. Jiné varianty nesnášela.
U svého jména preferují taky základní variantu. Ale mnozí mají tendenci ji upravovat na -i.
Neteři říkam základním jménem jen já. Celá rodina ji zdrobňuje.
Evaeva taky jsem mela prababicku Alzbetu. Ale puvodne byla Erzsebet, narodila se na slovensku u madarskych hranic, v rodine ceskeho cetnika. Po mnichovske dohode a vzniku slovenskeho statu se vratili do Cech a tam ji na urade urednici prejmenovali na ceskou variantu, kterou ji dali do dokladu. Cely zivot ji ale vsichni rikali Eržika.
Tabea cizinci si nespojí ani Jakuba a Kubu.
Karja
V těch mezinárodních korporatech se skončí u té základní verze jména, žádnej Jirka, ale "Jirí", protože ř nikdo nevysloví.
To samé se týká všech Bronislavu a Bohuslavu. Jedine polský Krzysztof se zkracuje na Chrise, protože to nikdo neumí ani vyslovit, natož napsat
Jakej Jirka? Normálně Žiri, ne? ![]()
Tabea to zas už pochopili, že ne všechno J musí být dž.
Ale chudák Julien, Džulien mu říkají hlavně Rakusani a naučili to všechny ostatní.
rasaNori naše starší sestra by ti říkala Terino!!!!!
PotrefenáhusaNavzdory má milované Romanci pro křídlovku patří terina do kredence!
continuity Tak to já jednoho mezinárodního Jirku znám, on si to teda všude píše sam. Kdoví jestli se tak fakt nejmenuje:-D, neviděla jsem to nikde psaný jinak.
Karja jo tak oni neví ,co má v občance, používa se obvykle to, co máš v hlavičce emailu. Nikdo nad tím neduma, náš tým má 200 lidí bych se z toho zvencla.
Zas by to byla nuda, kdyby se všichni jmenovali "mezinárodně". Většina lidí je normální a domluví se na nějaké pro všechny vyslovitelné variantě, případně u cizinců akceptuje nedokonalou výslovnost svého jména ![]()
Evaeva myslím, že to v té generaci souviselo s němčinou.
Moji tchýni, ročník 1947, odmítal farář zapsat do matriky jako Lenku, prý to jméno neexistuje. Dlouho trval na Eleonoře, naštěstí ho nějak ukecali.
matikářka nám o sobě vyprávěla to samé, ale její farář byl neoblomný. takže eleonora, ale říkalo se jí lenko.
Potrefenáhusa rasaNori Nejlepší je Rézi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí