Moja babka je tiež Mária, volajú ju Marína. Druhá bola Vlasta, bola v poradí štvrtá dcéra, a jej otec si strašne želal syna. Mala ešte od seba potom o 9 rokov jednu mladšiu sestru.
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli znám jednoho Žindrika, podepisuje se Jindra, ale to myslím ti cizinci nejsou schopni spojit. ![]()
Garfie Hermelina
My meli na gymplu profesorku Kvetu a jejimu synkovi se mezi nama rikalo Malej Kvetak. Doufam, ze ona sem nechodi ![]()
Moje babičky byly Miluše a Olga, Olga je i mamka a sestra má dceru Olivii, ale poměrně často jí naši říkají Olinko
.
JankaM Olga byla moje nejoblibenejsi teta, takova spolecenska a velice sarmantni. Po ni mi dali u krtu druhe jmeno, ty vlastnosti jsem ale nepodedila.
Zuzuli Kdyz jsem coby těhotná sjížděla kvůlu jmenům emimino, narazila jsem na dotaz. Maminka chtěla Laylu, ale nevěděla, jak se to čte.
Můj muž chtěl pro holku jméno Lisa (německy čteno Líza). To jsem vetovala velmi rychle. U babičky jsme měli kozu Lízu. ![]()
Vnuk má krásný starozákoní jméno, ale ty zdrobněliny a zkráceniny jsou teda nic moc. A když ho oslovuju základní variantou, syn brblá, že jsem přísná :)
Teď jsme byli na dovolený a když člověk zařval Eli, otočila se půlka dětí obou pohlaví všech národností...
Tabea Žindrika chtěl manžel u prvního syna, mně se to jméno taky líbí, ale mateřským instinktem mi na to dítě v břiše vůbec nesedělo. Takže u druhého jsem počítala s Žindrikem, ale v půlce těhotenství byl muž se synem na víkendové akci pro malé děti a rodiče a přijel s tím, že tam byl jeden Jindra, který mu teda vůbec nesednul, a že to jméno škrtá ze seznamu ![]()
999 jeezis ja tady tu variantu s -uš ze srdce nenavidim. rika mi tak jen jedna osoba, no nezastiram ze ji nemam rada:-)
viktorka_od splavu A ted si představ, že se jmenuješ třeba Heda, což je takové vznešené jméno a někdo ti říká Heduš. Ty vado!
je fakt, ze vetsina jmen v te zakladni podobe jsou hezka, ne-li vyslovene krasna... akorat vzpominam jak komplet vsechny babicciny kamaradky z dediny byly bud Máňa nebo Růža:-(
(jen babicka byla Drahomira![]()
dzizisketa Jojo, ale u těch jmen stačí třeba pracovat v zahraniční společnost a když máš nějaké hodně neobvyklé, tak je to takové eee, složité. Mojí kolegyni komolí jmeno 98% kontaktu. Já jsem si toho všimla po roce, jak se správně jmenuje. Ted si některá jména radši už googluju. Jednou jsem se napálila u jména jako Ama nebo tak, to byl muž...a nedávno mi jedna madarka napsala do odpovědi pod své jméno (she se smailíkem)...A to nepíšu mimo evropu, to bych byla uplně v háji.
viktorka_od splavu Dráža ![]()
viktorka_od splavu jo, mně zdrobněliny nevadí vubec, ale to -uš,-í a někdy i -ča mi přijde hrozně na sílu, že to jako není přirozená zdrobnělina toho konkrétního jména, že je to takový už patvar nebo prostě češtinářky jazykově to nesedí.
A já se přiznám, že se mi nelíbí jméno, co dala neteř svému robátku, naštěstí má druhé jméno od křtu, tak používám to druhé. Zatím nikdo nic nenamital. :D
Karja jj presne, zdrobneliny mi taky neva
Jo jako naše Sára, které švagrová dlouho říkala Sarčo, až jsem musela zakročit. Táta je Petr, mamka mu říká Péťo, nikdy jsem se nezamýšlela nad tím, že by to bylo divné. A kamarád Petr je pro všechny Peťan, odjakživa. A Michal v oddíle je Michel (Mišel) nebo Myšák, taky nikdy neprotestoval a říká mu tak i jeho bratr. Mě tcháni oslovují Terče, pražské kámošky Téra, muž mi říká Teri a Terezka používá jen mamka:D
viktorka_od splavu drahuš
Já to uš taky nerada, dělá to z každé tetinu![]()
Evaeva normalne Draha![]()
u nas ty patvary nastesti nejsou zvykem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí