Mala som triednu na ZŠ Eleonóru, hovorili jej Norika. Raz mi prišla jedna rodička vytknúť, že jej dcéru oslovujem Michaela a nie Miška.
Vše o těhotenství a dětech
Len když jsem byla jako dítě někdy začátkem 60. let v nemocnici, byla tam se mnou holčička Lenka. A já jsem nemohla pochopit, že není Alenka, ale jen Lenka.
Mamča má dneska narozeniny, tak jsme měli videohovor, abychom jí popřáli. A Šárka se jí ptá: "Babičko, taky chceš kachní dort?"![]()
![]()
Já mám svoje jméno moc ráda, ale mimo jiné kvůli němu nemám teď dvě příjmení, protože mít TŘI části jména s nejasným pravopisem, to už by bylo prostě zufíl ![]()
![]()
Aranel hele a jak to je: to nový je na prvním nebo druhym místě? mě s tim hrozně serou ty ženský...
vono je to jednou začne mrzet, až se nevejdou do kolonky v prezenčce! ![]()
RoSa nový je prostřední (první příjmení), ne? Aspoň soudím z toho, že si ho často dávají nepřechýlené.
Kokoska ja zase kdyz jsem zlobila, tak jsem byla Hanák (s háčkem nad n). Oslovení Hano uplne nenávidím, to mám dodneška spjaté s jednou účou ze základky. Pro okolí jsem hodně Hanule, Hanula či Hanulka (s háčkem nad n i bez)
RoSa Uprostřed, jinde to podle zákona nejde, jen si můžeš vybrat tvar.
Muslik nastesti mi Hano nikdo nerika, jen nekdy, kdyz o mne mluvila mama s cizima lidma, rikala "nase Hana". Pripadalo mi to vzdycky divny. Mamka byla Jana a rikalo se ji Jeni. Ne Jani, ale Jeni.
Mně se hrozně líbí jméno Timea. O tom, jak by měla nositelka tohoto jména vypadat, mám úplně jasnou představu, která se ale vůbec neslučuje s tím, jaký jsme ženský v naší rodině, včetně nekompatibilního příjmení ![]()
Kokoska možná to bylo z castyho oslovování Janů Jene? Ale moja prababička se opravdu jmenovala Jena
Potrefenáhusa je to mozne.
Pinot Noir
ano, kolega měl 195 cm a vůbec mi nepřišlo divný, že je Peťa.
A pak třeba jeden spolužák byl Jožka a nikdy ne Pepa, jak ten druhý
.
Řvousenka ja mela spoluzacku Timeu. + madarske prijmeni (i vzhled:-)
jo a rikalo se ji Mea
Makara Mému dědovi se celý život říkalo Jozik, přitom normálně se tady říká Josefům i Pepo. Ale dost často i Jožka.
brrr muj spoluzak Josef byl Pepíno, davno pred filmem S tebou me bavi svet.
Řvousenka Timea se mi taky líbí, myslím, se jsem to objevila tady. Ale s naším echt českým příjmením by to moc nešlo, je to takové trochu exotické no!
Kokoska Moje děti zas nevěřily, že je jméno Alena, že je to špatně, že je přece Elena. Přitom je to skoro stejně vlastně a vůbec se nepoužívá.
Aranel Tak to s tím kachním dortem myslí hodně vážně!
brrr Kokoska Jojo, já znám hodně Janů a Josefů co si pro sebe vydobyli nějakou konkrétní variantu a jinak se jim neříká.
Jo a vlastně se mi hodně líbí jméno Čeněk, když je malej je to Čenda a i ten Čeňich je pěknej, je to takový jakože popichovaci, ale spíš roztomilý;-). Ale možná to mám z miminku a Čendove se zlobi
Karjau nas ve skolce je Alenka i elenka, naše dite zatím vubec neslyší rozdíl
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí