Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 11:00

Tabea v ČR se chodí pak dokonce každý týden po 38.tt a žádná baba do být nemůže. Mně to teda nevadilo, doktora mám 15 minut pěšky, ale s druhým jsem pak jezdila 2x týdně do porodnice 45 minut MHD a ještě potřebovala hlídání na druhé. A ještě tam vždycky skejsla 3/4 dne, protože měl divné monitory

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:01

Len mladší měla žloutenku, spala taky dost, jen teda večer měla zcela konkrétní požadavky, jak má to spaní vypadat, což byl trochu problém v kombinaci se starší 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:09

Aranel ja som celý život počúvala od mamy, ako sme spali aj s bratom od 6 do 6, počas dňa 2x2hodiny, brat zaspal cestou ako ho niesla na balkón do kocika. Od kolegyne som zas počúvala, že to len zakryjes dečkou a dieťa spí. Takže som bola absolútne nepripravena na realitu. Ale prežili sme to všetci, dieťa už spava celú noc , hádam od 5.rokov, a dokonca sa ju podarí občas prespať aj mne, napr.dnes!

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:13
Reakce na Anema:

Tabea ty jo, já měla na PA fakt štěstí, ale u prvního porodu se občas mihla tak protivná, že jsem si gratulovala, že jsem nevyfasovala ji. Požádat o změnu by mě případně vůbec nenapadlo!

​Ja doufám, že když by asertivně zaznělo: "Nezlobte se, ale já mám pocit, že nam to spolu neklape a stresuje to nás obě.", že by asistentka na návrh přistoupila. 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:19

Evaeva haha, ted jsi mi připomněla, jak jsem ležela na monitoru a syn, tenkrát trochu mladší nez dva a půl, tam byl se mnou a pořád chtěl lézt na lehátko a dolů a já ho tahala jednou rukou. Tady se naštěstí chodí až do finiše k vlastnímu doktorovi, včetně monitoru. Ale stejně mi to bylo pohodlnější čekat doma na gauči na babu. 
Do porodnice bylo doporučeno jít se představit, ale nebyla to povinnost. Pak už se teda na nic při akci neptali, kdyz měli složku. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:20

Potrefenáhusa No, ty večery jsou zatím taky víc bdělý a kontaktní, ale stejně pořád nechápu, jaká je to "pohoda". Zážitky z minula jsem dost vytěsnila, pamatuju si jenom, že jsem myslela, že to fakt napřežiju. Na noc usínal cca v jednu, takže jsem ho večer odevzdala muži a spala aspoň trochu, než začne noční šichta a pak hlavně denní kolotoč nespaní, uspávání a řvaní. Pořád jsem v úžasu z toho, že se dítě může probouzet hezky, hlady a vyspaný, a není to jen adrenalin, kdy se probudí a začne hned v první vteřině zoufalej řev. Realitu uspávání obou zatím ignoruju, teď je to na muži a až to bude potřeba, stejně to bude určitě vypadat zas jinak. 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:23

Naší medvědi mají už 11 a 8 a jsou schopní i teď jít v 8 spát a v 7 ráno se jim nechce vstávat . Aranel všechno nějak dopadne, neboj. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. března 2025 11:27

Aranel

No osobni zkusenost nemam, ale obecne lidi rikaji, ze ten pristup je dobry. Porodnici ted vede manzelka kolegy, moc fajn mlada doktorka . Ja na to nahlizim spis okem, aby byl clovek v dobrych rukach, kdyz by se neco stalo. Tak drzim palce. Check in jsi mela ted nekdy ne? 

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:39

Len

U nás to uspavani bolelo docela dlouho, ted uz je to v pohode

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. března 2025 11:47

Karja syn ted dochrchlava, takze od vcera zase stune muz. Uz je to taky desne umorne, oba meli i chripku. Jenom ja nejak zazracne drzim . Zatim, takze urcite padnu ve chvili, kdy se to bude nejmin hodit. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 11:53

Jos V pondělí bude. Dík

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:02
Reakce na JankaM:

Naší medvědi mají už 11 a 8 a jsou schopní i teď jít v 8 spát a v 7 ráno se jim nechce vstávat . Aranel všechno nějak dopadne, neboj. 

​závidím velmi... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 12:04

Tabea doma bych musela uklízet u prvního to aspoň člověka donutilo někam jít.

Tu porodnici s druhým jsem měla naplánovanou, že starší bude ve školičce. Ale tu měl jen jednou týdně na dopoledne a navíc byl nemocný. A mně tam hnali dvakrát týdně a vracela jsem se až ve tři, protože to pokaždé přetáčeli. Samozřejmě jsem ještě přenášela

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 12:05

Len náročné večery měli i dva z mých medvědů. U staršího se to spravilo rychle, do dvou měsíců určitě, ale mimino to drželo do půl roku třeba. On teda celkově z nich spí nejhůř, ale pořád je to dobrý spáč oproti některým.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:14
Reakce na dzizisketa:

A mám ještě dotaz z jiného soudku - kam jít na ty basic mikiny (vel. 128), rozepínací s kapucí, z bavlněné teplakoviny? Nechci z nějaké umělé směsi, fakt z bavlny, a spíš tenčí. Je to Rosťovo nejmilejší svrchní oblečení na jaro až podzim a nějak teď nemůžu nic vhodného najít. 

​Kdyby ti nevadilo vysolit ošklivý velký prachy, tak úplně dokonalý má Dupeto. Kupuju je opakovaně. Ale asi už naposled, teď nějak upadla v nemilost a už ji syn nechce nosit

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:15

ty jo, nám malý usíná v půl desátý a vstává v půl sedmý, o víkendu v šest ráno, zajímalo by mě, jestli se to někdy změní

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:18

Evaeva tenkrát jsme ještě měli doma uklizeno.

Online Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:19

Zina Jo, od školního věku tak bude vstávat pouze o víkendu, muhehe.

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:23

dzizisketa co loud and proud? Nenašlo by se něco?

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 13. března 2025 12:24
Reakce na Len:

Potrefenáhusa No, ty večery jsou zatím taky víc bdělý a kontaktní, ale stejně pořád nechápu, jaká je to "pohoda". Zážitky z minula jsem dost vytěsnila, pamatuju si jenom, že jsem myslela, že to fakt napřežiju. Na noc usínal cca v jednu, takže jsem ho večer odevzdala muži a spala aspoň trochu, než začne noční šichta a pak hlavně denní kolotoč nespaní, uspávání a řvaní. Pořád jsem v úžasu z toho, že se dítě může probouzet hezky, hlady a vyspaný, a není to jen adrenalin, kdy se probudí a začne hned v první vteřině zoufalej řev. Realitu uspávání obou zatím ignoruju, teď je to na muži a až to bude potřeba, stejně to bude určitě vypadat zas jinak. 

​Týjo, to bych podepsala, jak zážitky s tím starším taky i s tím mladším. Jsem ráda, že napodruhé jste taky vyfásli pohodovější model