Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:31
Reakce na Tak Betty:

Vnuk v šestnácti letech na očkování proti covidu omdlel v ordinaci.

​Syn kolabuje při odběru doteď a moje máma odpadla při odběru krve včera. Ale oni to tak mají celý život. Robátko teda nedělalo nikdy cirkus, ale musel vědět dopředu co bude, aby se na to připravil psychicky, lhaní je podle mě spíš na škodu, prostě jednání na férovku. A pomáhá kvalitní hořká čokoláda a nebo ledová Cola a nebýt na to sám. 

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:34

A mám ještě dotaz z jiného soudku - kam jít na ty basic mikiny (vel. 128), rozepínací s kapucí, z bavlněné teplakoviny? Nechci z nějaké umělé směsi, fakt z bavlny, a spíš tenčí. Je to Rosťovo nejmilejší svrchní oblečení na jaro až podzim a nějak teď nemůžu nic vhodného najít. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:35

Známá mi včera poslala dost hororovej příběh o tom, jak by si tuhle porodnici už nikdy nevybrala...

Ale ne. Bude to v pohodě. Bude to v pohodě!! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:37

Aranel když už máš vybráno, tak čti jen pozitivní případy. Tohle ničemu nepomůže.

Offline Suya
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:38

Aranel Jasne ze bude!! Znama tedaJe to o lidech, o vnitrnim nastaveni, o tvy predstave... 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:39

Aranel Bude to v pohodě

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:39

dzizisketa neočkuje, ale moc se neraduj. U nás tenhle výpadek způsobil to šílené řvaní staršího, který nikdy problém neměl. Po třech očkováních v relativně rychlém sledu už byl zase celkem v klidu.

U mladšího jsme už tu chybu neudělali a mezi mu dali neštovice a klíšťovku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:40

Suya jo, to souhlasím. Nejhorší je přijít tam rovnou přednasraný

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:41

Jos já říkám vždycky dopředu, ideálně tak, aby se s tím zvládl smířit, takže klidně 14 dní. Představ si sebe, že přijdeš na prohlídku k zubaři a on ti ve dveřích oznámí, že vlastně bude trhat osmičky

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:42

Myrtila moje starší dítě půjde na druhé z těch očkování teď cca měsíc před 6. narozeninami, fakt je na to čas. Myslím, že vy byste to pak mohli spojit s 1,5letou prohlídkou mladšího (pokud dobře počítám), jestli tě taky nebaví tam k té doktorce lítat furt .

Jos já radši vždycky hlásím, že očkování bude, pak je z toho maximálně příjemné překvapení, pokud není. Jako třeba teď na 3leté prohlídce, nenapadlo mě se tu zeptat .

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:45

Aranel Bude to v pohodě!

Myslím, že tyhle příběhy jsou všude, ale je to úplně naprosté minimum případů, jen se holt víc vypráví, no.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:47

Suya Evaeva To mi taky připadá hodně u těch příběhů třeba na FB, že je to vlastně "zrcadlení" toho vlastního nastavení - bude to bolet, všichni na mě budou hnusný a jídlo nebude k jídlu ---> přesně tak to dopadne. No a často hraje roli nějakej nepříjemnej konkrétní personál, což se asi může stát kdekoliv.

(Tady se nějak nedařilo a nepodařilo vyvolávání a pak už to jelo)

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:50

Anema Jo, tady se taky víc vypráví o dětech, co nespí, jen Evaeva a JankaM to vždycky vyváží medvědími příběhy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:50

Aranel no to jídlo...jako dalo se to. Ale víš co, to je to poslední je to pár dní a něco může donést rodina.

Hlava dělá hodně. Ale myslím, že i přístup personálu může být jiný, i když by neměl být, když přijdeš rovnou s tím, že to jsou pitomci a nelidové. Tu porodnici sis nejspíš vybrala, protože v ní máš důvěru, tak toho se drž.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 09:51

Aranel to je jasný, lidi si radši stěžují. Navíc řekni mezi unavenými matkami, že tvoje dítě spí 16h denně

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:53

Já bych ráda dítě na očkování nebo odběr připravila, ale když těm slovům nerozumí, jde to těžko. Odběr si po roce už nepamatoval, nebylo jak mu to přiblížit, myslím, že nějaké opisy a ukazování by ho spíš vyděsily. Očkování jako malé píchnutí jsem mu popsala předem, ale stejně si myslím, že tomu nerozuměl. Za ty dva týdny nejspíš ale bude chápat, co se bude dít. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 09:55

Evaeva Vybrala jsem si ji proto, že je vyloženě v dochozí vzdálenosti a obecně jsem na ni neslyšela žádný špatný ohlasy.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:04

Aranel Tak víš co, asi furt lepší než rodit doma! Musíš se nastavit takhle:D. Mně chtěli z porodnice poslat domů ještě a já řekla "ne, já už tady budu s váma, nikam nejedu". Ale já se tak jako ráda odevzdávám a přenechávám věci druhým a fakt jsem věřila, že prostě x lidí s diplomy fakt bude dělat to nejlepší co může;-). A ta kamarádka tu smulu vybrala už asi za všechny. 

Online brrr
12370 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:04
Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:05

Aranel on ma taky kazdej jinak nastaveny ty očekávání, mne takhle přesvědčovala kamarádka, ktera porodila doma jen s asistentkou, ze jsou i jiny možnosti, než jit do nejblbejsi porodnice na svete, jenže ja predtim nekolikrat potratila, vybírala jsem porodnici podle neonatologicky jipky a co se stane mne, mi bylo uplne jedno. Treba to byl osud a byla jsem ve spravnej cas na správným místě, protoze z beznyho monitoru se slabejma ozvama tejden před termínem jsem frčela pod kudlu, ani jsem nevěděla jak...dítě bylo v pohodě, jestli bylo jen v nejaky momentální nouzi se nezjistilo, šňůru omotanou mela, ale to ma kde kdo

takže jakoby bych nic hororovyho necetla a napřela bych energii spis do hledání laktační poradkyne na potom, ktera by prisla i do porodnice, protoze treba u toho apolinare to bylo opravdu velice tristní a pak jsem to doháněla zbytečně s nervama až doma - některý i pomůžou s péči o dítě, ukážou různý věci nebo triky, manipulaci, to teda v porodnici taky nebylo, dítě správně otáčet ze zad na břicho mi ukázala až fyzioterapeutka