Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:05
Reakce na Evaeva:

Jos já říkám vždycky dopředu, ideálně tak, aby se s tím zvládl smířit, takže klidně 14 dní. Představ si sebe, že přijdeš na prohlídku k zubaři a on ti ve dveřích oznámí, že vlastně bude trhat osmičky

​A to by mi snad nevadilo, kdybych po tom neměla naplánovanou dovolenou nebo nějaké povinnosti. Já právě nerada na věci myslím dopředu, vždycky na ně myslím nějak hůř nebo s většimi starostmi než jaké pak ve skutečnosti jsou;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 10:07

Karja no tak to máš asi jinak, mně by to vadilo, já potřebuju čas se s tím smířit. Ale kluci se i ptají, co se bude dít, jestli se bude očkovat. Na přímý dotaz neřekneš, že ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 10:09

Aranel no ale nedůvěru k ní nemáš, pak bys tam nešla, i kdyby si v ní přímo bydlela.

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:10

Mňa sa Lukáško pýta, čo mu budú robiť, takže neklamem. Ale 2 pobyty v nemocnici ho zocelili, zvláda všetko. 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:12

Aranel nevim, jak je to v tvé porodnici, ale když jsem kdysi chodila na předporodní kurz, který vedla shodou okolností porodní asistentka z nemocnice, kam jsem se chystala, tak tam říkala, že pokud ta chemie mezi pacientkou a asistentkou nefunguje, tak je v pohodě říct narovinu, jestli by mohl přijít někdo jiný. Popravdě jsem byla rozhodnuta to tak udělat, kdyby tam měla zrovna tahle jedna být. 
Ja teda pokaždé šla do porodnice s tím, že to rychle sfouknu a pomažu domů a že by to nešlo podle plánu, jsem se vůbec nezaobírala. Jsi mladá příjemná sportovkyně, všechny esa máš v ruce.
Už se těším, až dáš fotku do "Co jsem mela dneska na sobě", jako to kdysi udělala Pinot Noir .

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:26

Evaeva To nemám, mám to trochu jako Karja , snad nejsem první ani poslední a vědí tam, co dělají! (Plus teda tam mají tu... perinatologii nebo jak se to jmenuje? Že jsou připravený i na mírně nedonošený děti kdyžtak)

Tabea to je zajímavý! A takovej záměr mám taky

Potrefenáhusa Dokonce se s jednou sejdu asi už předem - podává to tak, že je dobrý to kojení a případně nošení trochu probrat už v době, kdy je člověk ještě vyspalej a vlastně žádnej problém zatím nemá. Jakožto #holkazfildy mě uklidňuje mít informace

A tahle konkrétní poradkyně má super "vibe" na Instagramu. Jako že je trochu trhlá, ale schopná, a nepíše v každým druhým příspěvku o kojení do pěti let a tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. března 2025 10:30

Aranel jo, já taky přišla s tím, že oni ví, co dělají a nechtějí mi uškodit, ale pomoct. A nechala to na nich

U mně nebylo problém ani kojení, přiložil se, přisál a pil (budu tě zásobovat pozitivními příběhy o čemkoliv )

V krči teda sídlí laktační liga, ale nejvíc mně pozitivně naladila mamka, která se rozkojila po 14 dnech pobytu na jipce, kdy dítě viděla jen jednou ve dveřích (doslova)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:31

Takže dcera jede další kolo virozy, určitě to má na týden či navíc, jsem s ní doma na HO a docela nám to jde. Ale ted k ní přibyl sambo, ten jede další kolo virozy a to bude blbý, zatím to nepřineslo žádný benefit jeho přítomnost tady, je uplně placatej a strašně protivnej.... Myslela jsem, že aspon dojde do školky, ale nemůže, naši taky ne, takže mi asi spadne server nebo tak něco na těch 15 minut. Nádech výdech, dva dny do víkendu. 

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:32
Reakce na Aranel:

Jakožto #holkazfildy mě uklidňuje mít informace

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:32

Aranel předem jsou lepší ty historky o spavých dětech, ale když vyfasuješ to nespavý, moc ráda slyšíš, že je na tom někdo stejně (a nebo i hůř) . Já u první dělala psí kusy, když mi kamarádka řekla, že přece není možný, aby spala jen 40 minut, a bylo mi to stejně prd platný. Brala jsem to jako vlastní chybu, že nejsem schopná ji udržet spící dýl .No, hrozný období.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:34

Tabea ty jo, já měla na PA fakt štěstí, ale u prvního porodu se občas mihla tak protivná, že jsem si gratulovala, že jsem nevyfasovala ji. Požádat o změnu by mě případně vůbec nenapadlo!

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:36

Aranel a ktera to je? Ja jednu sleduju, co se přestěhovala kousek k vám, názory mi prijdou rozumný, ale kojenim do 5 let si jista nejsem, ze nema

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:47

Potrefenáhusa Aneta B. Jestli myslíš najitsicestu, ta mi právě přijde nějak moc. Ale nějakou její skupinku bych třeba taky pak zkusila.

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:47

Anema správně. Je dobrý vybírat si kamarádky, co jsou na tom stejně a nebo hůř. Na ty pak teda nemachrovat, ale litovat.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:50

Aranel Bude to dobrý, příběhy už nečti, jednou ses rozhodla a určitě to dopadne nejlíp, jak může. Já jsem pár dní před porodem taky četla nějakou nepříznivou recenzi na moji porodnici a pak definitivně přestala ty příběhy číst, ať mě to nenervuje. Já jsem se naladila na porod, promlouvala k miminu, že už může a pak přišel muž s chřipkou, to jsem normálně obrečela a litovala, že jsem nezaplatila nějakou dulu jako podporu k porodu. Tak jsem přání rodit brzo odložila a poprosila miminko, ať ještě chvíli vydrží, že tam muže potřebuju. Z prvního porodu mám fakt nehezkej zážitek, a narodilo se mi extrémně nespavý dítě, který nonstop zoufale řvalo, ať jsem dělala cokoliv. Teď jsem měla porod super, fakt hezkej zážitek a všichni byli skvělí. A miminko spí zatím pořád, je to pohodářka a fakt se cítím jak na dovolený, teď když jsme konečně všichni zdraví (starší konečně dneska mazal do školky, od porodu měl horečku a pak tuberáckej kašel). Tohle píšu od kafe a koláčku s nohama nahoře. Na modelu dítěte prostě hodně záleží, ale to sama neovlivníš. Přeju ti pohodu jako mám teď já, ale i kdyby se narodil uplakanej nespavec, tak to stoprocentně zvládneš.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. března 2025 10:52

Aranel necti ty diskuze hlavne. Co zena, to jine zkusenosti. Nase porodnice? Nebo JBC? To bude dobry. Jak se ted deti nerodi, tak se o tehotne ty porodnice skoro perou. Pinot Noir no ja taky myslim, ze syn tomu jeste nerozumi. On vi, co je injekce. Sama mam zkusenosti s clexanem a videl to, i se ptal. Jestli to boli. Rikam, skoro ne, proste musim. Tak to proste neresim uplne dopredu. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:53

Anema Mně první dítě spalo třeba jen pět minut, jak ho cokoliv vyrušilo, tak už znovu neusnul, to bylo značně frustrující. Takže věčně přeražený mimino, který zas nešlo uspat. Uf, jsem fakt ráda, že je to za náma! 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:55

Aranel Jo a nějakou tu poradkyni nebo tak něco doporučuju potkat už předem, abys věděla, jestli ti sedne. V DE má každá těhotná nárok na porodní babu v těhotenství i po porodu, myslím dokonce, že do ukončení kojení. U prvního dítěte jsem to začala řešit, až když jsem přestala pracovat, takže jsem nějakou sehnala, ona po telefonu řekla, fajn, tak mi dej vědět, až budeš s dítětem doma. A pak mě děsně vytáčela.
Ta druhá byla dost eko, nabídla mi jen tak mezi řečí, že bych to klidně mohla sfouknout doma, ale nijak na to netlačila. Tady se chodí v posledním stadiu těhotenství k doktorovi co 14 dní, takže bylo fajn, že jsem nechala přijít babu a nemusela se táhnout k doktorovi. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:57

Jos Naše, v Jbc ani nevím, kde to je. jsem ráda, že nemusím zvažovat třeba osm pracovišť! Tahle zkušenost je dva roky stará, budu se radši držet tý, co měla kamarádka v listopadu, všechno v pohodě i s mírně nedonošeným chlapečkem.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. března 2025 10:59

Aranel Jj, souhlasim, taky mi prijde skoro moc. 
skupinku ja bych spis nevyuzila, u nas bylo vsechno stran kojení kromě toho rozjezdu s prvni uplne na pohodu