Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2025 15:08

MPLeejinak k hysterákům má teď epizodu počítám do tří. (Ono i to sprosté nadávání je "normální", ale to neznamená, že se s tím nedá pracovat)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2025 15:09

711990 jak ho šikanuje?

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:13

k tem vzteklym a vecne nenaladenym detm bych jeste tak na okraj.. jako jasne, rodice moc lituju, ale je dobry si uvedomit, ze to predevsim skodi tem detem samotnym. jim nejvic prospeje, kdyz se s tim aspon trochu nauci pracovat (povaha zmenit neda ale ulevit aspon castecne urcite jo jak pise Drul)

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:13

MPLee běž se poradit, kolikrát člověku strašně pomůže už jen popsat problém, to samotné vysvětlování situace někomu nezaujatému dovede člověka k trochu jinému náhledu a už to může pomoci. Pokud ti někdo dá tip na osvědčeného psychologa, tím líp. Určitě to nebudou vyhozené peníze. 

A tu Školu papání možná? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2025 15:24

viktorka_od splavu to jsou dvě oddělené věci, bych řekla. Náš nejstarší je expert na hysteráky, ale zároveň je to fakt šťastný člověk. Vyjma ty scény je hrozně spokojený, ze všeho nadšený, všude chce, všechno ho baví.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:29

Pinot Noir na skolu papani jsem taky myslela. Zkusim prvne tu terapii, souhlasi i muz, ze pujdeme vsichni. 

Gatita Karja jako dost vzpominam na par prihod co jste tu psaly a pomaha mi to! Ale prosge si radsi necham poradit, nez rozvratit celou rodinu a mit nespokojene dite. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:38

MPLee rozumim, to je rozumne, dej na svoji intuici. Je fakt, ze jestli je dcera bezne easy going, tak ta zmena v chovani muze neco znacit. A treba i ty bolesti, o kterych jsi tu psala, s tim mohou souviset.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:41

Evaeva snazi se nad nim mit navrch neustale, hada se s nim o blbosti, proste ho bere jako soupere. Plus teda mu rika fakt hnusny veci - nemam te rad, mam rad jenom maminku, ta je na me hodna apod. A ve chvili kdy se snazis mit takovej ten pristup ze si vyniras bitvy, pusobi to, ze si to od nej nechava libit. Na druhou stranu jakakoliv vyhrocena reakce je presne to, ceho se snazi docilit...a to nemluvim o tom, ze kdyz ho placnu, tak priste on v konfliktu s muzem jde a pokusi se to aplikovat na nej. Proste chce mit navrch. Podle me si ho vytipoval jak slabej clanek.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:49

Gatita to s tim souvisi na 99%, protoze u doktoru se na nic neprislo, ona hrozne bojivala pred kazdou navstevou lekare a reci jako "no tam ja rozhodne neoujdu, co hy asi doktorka delala? Ta nevi jak me vylecit, to nepomuze, bude to bolet na vzdy!" Nebo ze me obvinila z toho, ze leky a masti co ji davam jsou jen k tomu, aby to bolelo vic... no jenze jsme se na to zamerili a bolest prichazela pred kazdym jidlem a behem kazde nepohodlne situace - ma se jit obleknout, vzbudil se bracha, prohrava ve hre... 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:52

MPLeejá ti určitě neříkám ať tam nechodite, jen co bych dělala, než seženete termín. Podle mě to není nikdy a škodu. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:52

MPLee ach jo, neco ji trapi, no. Drzim moc palce. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. března 2025 15:53

Jo a sestra od pediatricky mi poradila, ze to je dnesni dobou, ze ona by ji hodila pod ledovou sprchu, moji rodice zase rekli me s muzem, ze je to cele nase vina (samozrejme castecne urcite), ze si nevazime jak mame skvele dite a at ji teda nechavame casteji u nich a jine perly. Takze to chci proste s nekym probrat tak nejak komplexne. 

A jak vcera hodila kolem, tak dneska sama vymyslela vylet na kolo, naucila se sama rozjizdet a jezdila slalom mezi kaluzema, vyjela i sjela kopec a vubec byla skvela. Az na brutalni scenu v cukrarne u dortu... Takze neprodavate nekdo woom3 s automagic prevodem?

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 15. března 2025 16:00

711990 tak to je taky blby. Bohuzel to znam, u starsiho syna byla ta hostilita namirena proti mne a trvalo to dlouho. Mela jsem i termin u psycholozky, jednou jsem tam byla bez syna, a pak bylo v planu jit i se synem, ale nedoslo na to... ale popisujes to vystizne. Vymizelo to postupne, prislo mi dulezite, aby se za me postavil muz. 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 15. března 2025 16:08

Evaeva No ono toho zatím k reportování moc není :) Víceméně jsme se shodli, že to je prostě povaha a že se musí dcera naučit pracovat sama se sebou, tak jí s tím snad ta psycholožka pomůže. A já teda začala přemýšlet, že by trocha terapie prospěla i mně, abych tu výchovu zvládala s většígrácií ;)

Gatita Bude jí osm. Chodíme tak jednou za čtrnáct dní, sneslo by se to častěji, ale nejsou kapacity. A teda zatím jsme byli třikrát, tak tu užitečnost úplně  neposoudím :)

MPLee Tak šťastnou ruku při výběru psychologa. Ať vám pomůže

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2025 16:19

711990 aha, zajímavý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2025 16:22

MPLee zkus tu sprchu

Co by mohlo pomoct tobě, je říkat si při té scéně něco jako nedělá to schválně, nedokáže to ovládat, abys dokázala zůstat déle klidná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2025 16:23

DruI jasný, já myslela, tak nějak občas napsat, jak to jde, pokud budeš chtít. Můžu se ještě zeptat, co tam tak děláte? 

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 15. března 2025 16:49
Reakce na MPLee:

Jo a sestra od pediatricky mi poradila, ze to je dnesni dobou, ze ona by ji hodila pod ledovou sprchu, ​

to je super rada pro dite, co v afektu přestávalo dýchat

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 15. března 2025 16:57

Gatita no to delam, ale pak mam.nekdy pocit ze roszuju sourozeneckou hadku spis nez ze jsme oba rodice

Proto si myslim he by to taky chtelo nejakou konzultaci, no....

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 15. března 2025 17:07

Evaeva No, chodí dcera, takže to probíhá tak, že si nejdřív chvilku povídáme společně, pak jdu za dveře, dcera si v ordinaci hraje a kreslí (zatím hlavně skládala hračky do písku) a pak se na konci hodiny vrátím a psycholožka mi s dceřiným dovolením shrne, o čem se spolu bavily. Dobré je, že je dceři psycholožka sympatická a navíc se jí líbí, že jak tam spolu chodíme sami, tak mě má cestou jenom pro sebe :o)