Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 28. března 2025 16:15

Jos Jsem o pár let starší, takže co jmenovala Zuzuli , mě potkalo spíš až na VŠ, ale počítačové hry potvrzuju, měli jsme teda jenom dvě, Sims a Age of Empires, ale obě mi jazykově dost daly, jedna pro běžný život a druhá pro práci průvodce na zámku, kde jeden okruh tvořily jenom zbraně Jó, to byly časy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2025 16:31
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 28. března 2025 16:39

Jos uznavam, ze me dost limitovalo, ze nasi jsou odpurci pocitacovych her, a nikdy mi zadnou nedovolili. Obcas jsem chodila ke kamaradce se koukat, jak ona hraje simiky.  A pocitac pripojenim na internet jsme meli az tak kolem roku 2006, to uz jsem byla na stredni. Vim, ze jeste v prvaku na gymplu jsem chodila na internet ve skoley tam se piratit nedalo jo s vlastnim notasem a internetem se mi pak otevrely uplne jine moznosti. To pak i ty serialy v originale byly.

Muj o osm let mladsi bratr uz to mel uplne jinak.

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 28. března 2025 16:52

continuity Toto je klasická dezinformace, že se moderní dějiny neučí, je to normální součást RVP. - toto žádná dezinformace vážně není. Že to funguje ve vaší škole je super ,ale kamarádka učí dějepis na ZS a prostě na moderní dějiny mnohdy z časových důvodů prostě nedojde 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 28. března 2025 16:58

Zuzuli Ty jo, internet doma až v roce 2006, to jste fakt byli docela pozadu. To ho ani rodiče nepotřebovali?

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 28. března 2025 17:00

brrr mne to zas tak zpátečnický nepřijde, my byli docela pokroková domácnost, ale třeba e-mail jsem si zařizovala až na studijní pobyt v zahraničí v r. 2002, ono to teda pak šlo dost rychle, to je pravda 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2025 17:00

Muslik kdo jí určuje kolik času věnuje čemu? Protože ty rvp jsou poměrně volné, určují jen výstupy za určité období. (Nevím, jak je dělený druhý stupeň, v prvním jsou ty výstupy určené pro 3. a 5. třídu). Nestanovuje, že xy hodin se musí věnovat pravěku ani co přesně do detailu ty děti musí znát.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 28. března 2025 17:05

brrr

My jsme ho měli o chlup dřív, A to jen kvůli tomu, že jsem měla starší sourozence, jinak si taky myslím, že bychom ho zřizovali až treba v roce 2006 až prostě v mém prváku na střední. Rodiče ho nepoužívali a dítě v té době na základce taky nijak nepotřebovalo, nebo nevybavuji si, že bychom se na základce bavili o nějakých hrách či chatování. 

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 28. března 2025 17:07

Evaeva já nevím detaily, vážně nevím, jak to funguje. Jen jsme se o tom opakovaně bavily, ze za nás jsme k těm moderním dějinám vubec nedošli, tak je jen smála že se nic moc nezměnilo, že ona se k tomu taky nedostava z časových důvodů. Nehodnotím to, nevrtam v tom, byt to spravne neni, jen nemám rada ta kategoricka tvrzení že je něco dezinformace, protoze jedna věc je jak by to mělo formálně být a druhá věc je realita. Vsak všechny vidíme, že je to mnohdy jen o učitelich a ředitele mnohdy nezasahnou protoze jsou vůbec rádi že mají nějaké ucitele

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2025 17:11

Muslik nebo naopak ředitelé, resp. škola do toho zasahuje, ale blbě. Klidně mohli napasovat osnovy na ten rvp a prostě to moc konkretizovat a pak jí nezbývá čas. To teď píšu obecně, tvoje kamarádka je jen takový zástupce. Otázka teda je, jestli ona má možnost to dělat víc podle sebe v souladu s RVP nebo musí dodržovat něco dané školou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2025 17:14

Karja já internet začala do školy používat podle mě cca v páté třídě. Dobu, kdy jsme neměli internet si nepamatuju, ale samozřejmě v šesti letech to pro mě nebylo úplně téma Ale na druhém stupni už jely hry ve velkém, nicméně to šlo úplně mimo mně, takže vliv na mojí aj to nemělo vůbec žádný 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 28. března 2025 17:45

brrr rodice ho meli v praci. A deti ho prece nepotrebuji, jen by u nej vysedavali Ale jeste nekdy v roce 2008, ve tretaku, kdyz se nas nase ucitelka biologie ptala, jestli mame doma vsichni internet, kde bychom se sami podivali na nejake ucivo, tak ho jeste tak pet spoluzaku doma nemelo. A notebooky jsme si vsichni kupovali az 2010 na vysokou, so te doby vetsina fungovala na rodinnem stolnim pocitaci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. března 2025 17:47
Offline Jos
příspěvků moje polička 28. března 2025 18:02

Zuzuli chapu. Ja uz mam od asi roku...2004 sveho ajtaka, ktery ten prvni rok vztahu byl na kolejich Strahov. Takze zdroj serialu a vlastne vseho byl dobry. My meli nejake vytacene pripojeni tehdy uz asi deset let. Protoze pamatuju windows 95 a hry na disketach. Ale ja zacinala s anglictinou jeste lip. Moje babi mela po sobe ucebnice ze 30. let, takze moje prvni slovni zasoba se tykala kapitola o vdovci, ktery byl obchodnik s vinem a jeho zena zemrela na zapal plic. A hemzilo se to tam slovicky jako shorthand typist. Takze ten tesnopis se mi fakt hodil

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 28. března 2025 18:39

Jos Jo, babička taky vytáhla staré učebnice angličtiny (byla ročník 30), ale nenutila mě se podle nich učit. Spíš si ona opakovala.

Zuzuli Když jsem v 99 začínala na VŠ, tak to byl pro mě sešup. Doma jsme měli už pár let vytáčené připojení a teď jsem najednou musela chodit třeba na max.15 minut do Klementina nebo se zapisovat do pořadníku v počítačové učebně. Je fakt, že od roku 2000 jsem pak byla na Troji a tam už byl net na pokoji. Ale svůj první komp, v tom případě noťas, jsem měla až nějak v roce 2002.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 28. března 2025 18:49

Prý seriál Lost! To když běželo, tak už jsem byla vdaná.

Já jsem fakt fosílie. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 28. března 2025 19:10

Muslik

RVP si dělá škola v rámci RVP nastaveného centrálně a v tom ty moderní dějiny zahrnuté jsou. Nevím, kdo za dějepis ve škole u kamarádky zodpovida, ale nejsou s tím souladu. Není čas, není žádný argument, když jsou školy, ve kterých to normálně stihnou. 

Kdyby tohle udělala škola v matice a děti by neuměly třetinu učiva k přijímacím zkouškám byl by z toho pěknej řev. V tom dějepisu se to bůhví proč vstřebá. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. března 2025 20:14

continuity protože studium historie se v dnešní společnosti nepovažuje za důležité.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 28. března 2025 22:28

Email jsem si zřizovala 2003 po nástupu na VŠ. Notebook si kupovala po letní brigádě 2005. Do té doby jsem chodila do počítačové místnosti na univerzitě. S notebookem se mi otevřel svět serialů HIMYM, Lost, Prison break. Ale pro studium jazyků mi hodně moc dala latina z gymplu. Z psaného textu románských jazyků jsem stále schopna pochopit fůru věci. 

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 28. března 2025 22:37

Mě dneska dobře setřela Šárka. Trochu jsem se při nandávání oběda zamyslela, na což zareagovala slovy "Příště už to nedělej!"