Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 12:58

Tabea mně hrozně vadí to fotbalové prostředí. Možná, že v Německu je to jiné. Taky pořád lítají nadávky klidně k malým dětem. Staršího baví mimo jiné atletika a z toho mám mnohem větší radost.

Kolik je vlastně synovi? Pro moje děti by kroužek od 19 byl taky pozdě, ale tvůj syn už je starší, že? 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 29. března 2025 13:14

Tabea ty krouzky vecer zavidim. Tady je vsechno strasne brzo, pro pracujiciho rodice nerealne tam dite dostat. Co by se dceri libilo, je tak od dvou, maximalne od ctyr

Tak ji i nadale vyzvedavam ve skolce v pet a do sedmi jsme venku spolu. Stejne chodi spat az po desate, tak krouzek takhle k veceru by byl fajn.

Nedavno jsme se o tom bavily se sousedkou, co dela projekt managerku u velkeho developera, jak ceska spolecnost porad neni moc vstricna k pracujicim rodicum malych deti. Krouzky, oteviraci doba skolek a druzin, domaci ukoly, nekonecny prazdniny a pres ne zavrene skolky, protoze pry neni zajem rodicu (ale nikdo se nas na ten zajem neptal )... ji si treba nekolikrat pozvala na koberecek reditelka skolky, jestli opravdu musi vyzvedavat dceru az v pet (skolka oficialne otevrena do tech peti), ze je tam posledni a oni musi cekat, az si pro ni prijde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 13:18

Zuzuli ta vaše školka mně baví čím dál víc

Ale těš se na školu, já totiž naopak bojuju s tím, že kroužky začínají až po návratu dětí z venku, takže končí nejdřív v 16:30. Což je samozřejmě jedno těm pracujícím rodičům, ale pro syna to znamená spoustu zbytečných hodin v družině navíc. A třeba parkour, který by ho bavil, začíná až 18:30. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 29. března 2025 13:33

Evaeva a nezávisí ten čas začiatku krúžkov od časových možností lektorov, ktorí vedú krúžok, resp. kedy je voľné ihrisko, telocvičňa,resp. iný priestor?

Každé dieťa je iné, takisto aj každá rodina má iné zvyklosti, nedá sa vyhovieť všetkým, niekomu vyhovuje krúžok o 14.00, inému o 17.00 či neskôr. Ja by som bola rada za tie možnosti krúžkov, ktoré mesto ponúka a za ktorými netreba cestovať ďaleko. Na dedine je to neraz len futbal, za takou ZUŠ už treba väčšinou cestovať a neraz ďalej ako do susednej dediny. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 29. března 2025 13:56

Evaeva synovi je už deset, ale koukala jsem, že ty fotbaly začínají všechny od pěti, už od těch prcků. Přece jen ti trenéři to dělají jako dobrovolníci a chodí normálně do práce. To stejný je karate. Tam jsou začátečníci od pěti, pokročilí od šesti. Dcera chodila taky od celkem čerstvých sedmi let od šesti večer. Plavání pro děti do osmi let je v týdnu od šesti, od osmi let až od sedmi večer. Já je teď vozila na jediný trenink, kde mohli být oba od šesti, abych nemusela tvrdnout v bazénu 2,5 hodiny. Musí tam být minimálně 15 minut před začátkem tréninku, aby se stihli ještě rozcvičit. 
Nějaký tancování a nebo pohybový hry pro úplně malý děti jsou možná už od čtyř. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 29. března 2025 13:59

Evaeva Jo, vlastně lezení má některý skupiny už od 15:30. Naštěstí je tam super wifi a posezení, tak se odtud dá dobře pracovat. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:00

Zuzuli to mi říkala příbuzna, že jim začíná v Praze všechno brzy, takže ona, ačkoliv učitelka, to nestíhá. Takze děti vodí na tenis babička nebo chůva.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:19

Dcera dostala od babičky k svaltku moje staré lego. Pamatujete si ho někdo? U nás velké nadšení. Duplo už jí moc nebere a friends ještě moc nebaví. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:25

MPLee Tak tohle lego jsem ještě nikdy neviděla, já jsem ročník 90 a ti štastnější spolužáci už měli to lego klasické jako je dnes, jen jsem zrovna nedávno vzpomínala, že ti panáčci byli takový tlustoučcí, ted v těch lego friends jsou ty postavičky uplně jiné. Tohle vaše je teda takový mix mezi barbie domkem a legem;)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:38

Karja já ho měla někdy kolem roku 97/98? Vyhrála jsem ho v nějaké výtvarné soutěži. Hrozně jsem chtěla celý dům, ale ten byl moc drahý. Mamka pak sehnala někde na bazaru komplet a jsem teda vděčná. Je to hrozný retro, ale dceři se to líbí. A pasuje na to malé lego i duplo, takže se to dá kombinovat. 

no mam uplne deja vu, jako bych si s tim hrala vcera

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:40

Chceme jet v létě s dětmi do Luhačovic, nemáte někdo tip na ubytování - jakože spíš lokalitu než něco konkrétního, prostě kde je to nějaké hezké. Našeho představa je, že pujdeme do Zlínské Zoo a pak navštívíme všechny koupaliště v okolí:-D Ostatní program, co se namane, to zatím neřešíme. Takže asi bychom bydleli fakt někde u těch Luhačovic a pak vždycky autem popojeli. Myslím, že marieu a dzizisketa jsou toho kraje znalé. Děkuji za tipy;). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 14:46

dorota nene, v té škole ty kroužky začínají až po návratu dětí z venku, resp. v čase, kdy už se zase dají vyzvedávat. Jinde kroužky začínají i dřív, ale těšila jsem se, že toho syn v družině zvládne víc, ale tím, že jsem doma mi nedává smysl, aby tam tvrdnul tak dlouho a pak psal úkoly unavený v době největšího domácího shonu. 

Tabea od pěti do šesti je dobrý, ale pozdější konec už ne. Taky záleží, jak velké děti. Mladší (5) kroužek od pěti zvládá s odřenýma ušima, starší (7) už by příští rok zvládl kroužek do sedmi. Ale v té družině mi to smysl nedává, nejsou venku celou tu dobu, kdy se nedají vyzvednout, klidně by mohli mít nějaký kroužek a holt ten den nejít ven. Stejně mi kolikrát syn říká, že venku nebyli, že se šel radši dívat na film

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2025 14:48

MPLee já měla takové normální lego, hlavně cihličky a tašky na střechu, to mi hrozně chybí v těch současných sadách. Tohle taky vidím poprvé. Ale já na tyhle hry moc nebyla, mně bavilo stavět, takže tohle by pro mě nebylo, tak možná proto.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:49

Tabea ty treninky vpodvecer jsou super. Tady toho vecer moc neni. Mozna pro starsi deti (syn ma tenis od 18), ale pro predskolaky tu vsechno zacina ve tri, ve ctyri. A to ja nedavam, prestoze muj zamestnavatel je hodne family friendly. Ale to bych musela skoncit tak 14.30, abych povyzvedavala a dosli jsme na misto urceni. Jako stve me to dost, protoze takhle se sejdem doma v pet, deti otravene a nabuzene, do pul desate takypak litaji a pousteji paru. A to chozeni na prochazky je takove na silu, pro ne nuda, a nez je prekecam, je sedm a melo by se varit vecere. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:50

Karja my tam byli loni, obrazili a ochutnali jsme všechny prameny. Syn na to dost vzpomíná, zrovna tenhle týden se ptal, jestli bysme zas nemohli jet někam ochutnávat vody. Ubytování mi přišlo celkem drahý, když jsem hledala. Pošlu ti do sz, kde jsme spali. Ještě jsme byli po cestě v leteckém muzeu, to u nás mělo úspěch, a ve skanzenu. Ten mi přišel slabší. ZOO bezkonkurenční. Ještě jsme lezli na nějakou zříceninu mezi zoo a Luhačovicema. Buchlov a Buchlovice jsme vynechali, ještě nebyla sezona. 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:55

Evaeva no, tak to chceš. Vyzvednout si dítě, co se nevyběhalo, ale sedělo u televize.
U nás naštěstí píšou úkoly v družině. Rodiče by je měli ještě po vychovatelích překontrolovat, ale přiznávám se, že už to víceméně nechávám osudu. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:56

Karja já tě zklamu, my jezdíváme na Vsetín. Vlastně jsme v Luhačovicích s dětmi ještě ani nebyli, to taky budeme muset napravit.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 14:58

MPLee To je fakt super, to jsem teda nikdy u žádného kamaráda neviděla;)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 15:04

Tabea Já na těch Luhačovicích netrvám na bydlení, jen že mi přišlo, že tam bude asi hezké prostředí na nějakou vycházku a hlavně dobrý vyrážecí bod na okolní výlety. Jako naše děti, ony se stejně chtějí hlavně koupat,když je teplo:D

marieu Tak to jsem si spletla uplně s něčím jiným, víš s čím, nebyli jste jednou u takové staré plovárny?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 29. března 2025 15:07

Evaeva A oni se na film jako dívají, že tam mají k dispozici televizi nebo tak? To slyším poprvé, u nás se taky uplně striktně nechodí vždycky ven, ale jdou třeba do tělocvičny, nemají to vždy organizované, ale prostě ty děti si samy něco najdou s čím si pohrajou. Ale je fakt, že dcera, i když končí ve tři, tak jsou to tři hodiny družiny, což s volným programem je prostě jakoby delší než bylo dřív za celý den ve školce:D