Karja Tak něco u přehrady? Do lázeňského centra je to kousek. Na druhou stranu směrem k zámku Luhačovice moc hezké nejsou.
Vše o těhotenství a dětech
Tabea Karjaprvňáci u nás v družině úkoly psát nemůžou, starší už snad jo. Druhý blok vyzvedávání u nás začíná v 15:30 stejně jako ty kroužky.
Syn s tím občas přijde, že venku nebyl, že kdo chtěl, mohl jít na film. Ten jim teda asi vybírají oni. On si teda i stěžuje, že hned po škole si nemůžou moc hrát, že si mají kreslit, protože je jich tam moc. Jako nejsem z toho moc nadšená.
MPLee lego Scala! ![]()
![]()
Ještě býval s těmito vetsimi panenkami Belville, to byly princezny. Kdysi jsem hrozně chtěla sérii k výročí Andersena, ale stálo to po bazarech příšernou raketu.
Dnes jak chrli friends ve množství větším než velkém už to není až taková darda, ale kdysi to bylo jak zjevení..
Jitka77 Děkuji, přesně takovej tip potřebuju, jakože na tuhle stranu jo, na tuhle ne;).
Evaeva Tak to je blbý, to bych ho taky vyzvedávala, to jakoby není žádný program no. Dcera ve družině být nechce, asi se jí tam nelíbí v ty dny, kdy tam nejsou její kamarádky třeba a pak asi nějak z principu už je zvyklá to říkat. Tak máme dohodu, s tou druhou taky, že když je jedna nemocná, tak druhá jde domů po obědě, ale někdy je to na vystřelení hlavy spíš pak doma:-D Že si říkám, proč to dělám!:D:D. Mně se hrozně uleví, až bude moci chodit domů sama, ale to si ještě počkám:D
Tabea Evaeva tak tady je videt, ze se nikdy nelze zavdecit vsem
. U nas loni v druzine zrusili ctvrtecni filmove odpoledne, protoze to bylo malo rozvojove nebo co. Nemusim rikat, ze ctvrtek byval jediny den, kdy syn chodil do druziny rad. Pustili jim nejaky celovecerni film, ja na tom nevidim nic spatneho (kdyz to je 1x tydne). Doma mam asi zvlastni exemplar, ktery se nediva na normalni filmy, ale sjidel by nejradeji jen nejaky odpad na youtubu. Takze takhle aspon videl par klasickych filmu a vsichni byli spokojeni. Ted do druziny nechodi ani v ten ctvrtek a tvrdne doma s muzem na home office![]()
Jo a program v druzine dite nesnasi. Nemaji to radi ani jeho kamaradi, kteri tam taky nechodi. Oni by si treba sli zakopat nebo neco resit spolu, ale druzinarky jim tam zodpovedne vymysleji nejake spolecne aktivity, souteze, tvoreni... neni to pro kazdeho, no.
Karja on sám chodí. Jinak by tam musel být dýl, mimino v tu dobu spí a nebo jít úplně hned po škole a to je zase blbě brzo. Já myslím, že oni mají program před tím než jdou ven asi, ale to je až po tom prvním vyzvedávacím okně. Jako syn je tam dlouho jednou týdně a ten film hlásí třeba jednou měsíčně, určitě ne jen v extrémně blbém počasí.
Evaeva No tak to je dobrej. Dcera by tu cestu domu fakt nedala, ona je takovej panikář. Ted první týden začala poprvý chodit sama do školy(!!!), jakože dvacet metrů od školy se rozloučíme a nemusim do šatny a tak.
Gatita no jo, ale oni si zakopat jít nemůžou. V ty dřívější hodiny, kdy tam syn je každý den, si nemůžou vzít ani lego. Kreslení syna nebaví. Víš co, kdyby se syn tím filmem uspokojil, ale on chce stejně zase na tablet a jít ven a všechno. Akorát se to všechno o tři hodiny posune. Mně by vlastně nevadilo, kdyby byl pak někdo z nás na ho, až budu v procesu, a kluci chodili dřív domů, naopak si myslím, že by to prospělo rodinné pohodě
Karja on je na sebe hrdý. Ale teď třeba vyšlo najevo, že se bojí v domě. Tak ho vyzvedávám už u vchodu a tak. Ale ze třídy chodí prý jen asi dva nebo tři takhle sami. U něj už začalo takové to pubertální chování, ráno chodí s mužem, tak ho prý vždycky odstrčí, jakmile vidí nějaké kámoše a tati, jdi už ![]()
Syn chodi do druziny rad, ma tam aspon cas sa pohrat s kamaratmi. Pozeraju aj telku podla vlastneho vyberu (korigovaneho), ale aj tvoria, chodia von alebo do telocvicne. A od druheho polroka si mozu robit aj ulohy. Starsieho nastastie bavia vselijake dielnicky, to je asi jedina vec, inak vsetky kruzky odmieta. Dielnicky nam pravidelne organizuje doma, je celkom kreativny. Tento tyzden sme mali hru na skolu, museli sme sediet v provizornych laviciach a robit ulohy. Sambo dostal aj trojku, syn je prisny ![]()
Mrakoplas syna vyrábění taky baví, ale to je až v tom dalším bloku a jen občas. Zatím žádný zájem být tam dý,l neprojevil.
Mrakoplas synovec sa hral kedysi na školu tiež, teraz (má 10 rokov) to má bohatšie. Cez Vianoce alebo prázdniny, keď bol u nás na dlhšie, sa ráno/doobeda hrá na kaviareň (vyrobí si aj nápojový lístok), popri tom má knižnicu a požičovňu nabíjačiek na mobil a iné elektronické zariadenia, večer prevádzkuje kino, dopredu si vyrobí plagát s programom kina na celý čas (ak dôjde k zmene, aktualizuje ho), čo má byť u nás, vyrobí lístky, zasadací poriadok, naposledy robil aj výzdobu (papierové reťaze), raz nám robil aj kvíz k filmu, čo sme pozerali. Púšťa nám rodinné filmy, kde vystupujú psy, alebo Alfa. Stále robí nejaké časové rozpisy aktivít, plagáty, na svoju narodeninovú oslavu si robil sám program, pustil nám film, urobil koláž fotiek a informácií, čo za posledný rok zažil, čo sa mu podarilo, aké úspechy mal v rôznych súťažiach.
dorota to je super. Mna tie jeho dielnicky hrozne bavia, lebo to nemusim vymyslat ja
. A vzdy sa nadsene chyti aj mladsi. Minule sme vyrabali lampiony a bol aj sprievod po byte.
Mrakoplas hej, je to super. Hlavne ma na tom bavia tie nápady, tie jeho harmonogramy a plagáty sú fakt vymakané, uvádza tam aj sponzorov (typu firma Diamant) vrátane loga, info, kde možno získať ďalšie informácie, má to fakt premyslené. Sprievod po dome v rámci úloh pred pozeraním kina sme mali tiež. Mladšieho brata však do týchto hier zapája menej, maximálne ako zákazníka.
Milé dámy, mohla bych Vás poprosit o vyplnění kratičkého dotazníku pro jednoho studenta k seminární práci? Tématem je potřeba psychologů na základních školách.
Odkaz zde. Předem Vám moc děkuji
Tabea ja v 2004.
Karja Mám úplně konkrétní tip v Luhačovicích, chceš ho poslat? Byli jsme tam vloni. Bylo to tam hezké, čisté a úplně boží snídaně
Malý penzion s asi 4 apartmány, my měli 2 ložnice a malou kuchyňku k tomu. Celkově se mi v tom regionu moc líbilo, škoda, že bylo zrovna asi 35 stupňů ve stínu, chceme se tam ještě vrátit, až bude aspoň o 20 stupňů míň ![]()
Myrtila Tak super, pošli mi to určitě. Já bych právě snídani plus nějakou vlastni kuchyňku to mi přijde ideální no! No, když bude horko, budeme se koupat, děti stejně o nic jiného nestojí. A jednou jsme byli na koupališti u Zlína a bylo to super, to máme vyhlidnute:D:D. Až budeš mít čas, klidně mi můžeš napsat nějaké tipy, ale to vůbec vůbec nechvata;-)
Karja Ubytování pošlu do zprávy. Jinak na koupání byli syn a manžel nadšení z místní plovárny (já nešla, byla jsem v 7. měsíci, radši jsem si pospala na ubytování pod klimatizací
). Byli jsme v zoo v Lešné, ta byla parádní i v tom vedru, potom jeden den ve Zlíně (zrovna tam byla výstava lega s velkou hernou, strávili jsme tam půl dne, a pak ještě výstava hlavolamů s hernou v Baťově institutu), a pak jsme tak nějak courali po Luhačovicích (kdyžtak pošlu ještě tip na dobrou restauraci s obřím hřištěm hned vedle). Chtěli jsme i někam do přírody, ale v tom vedru a těhotná jsem toho nakonec moc nezvládla, takže pak třeba můžeš zase předat tipy mně, jestli se tam někam podíváte ![]()
My chodíme do Luhačovic radi, vždy teda len na otočku, akurát sme sa s mužom rozprávali, že pôjdeme v utorok po veľkej noci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí