S těmi odklady, no já nevím. Neumím si představit, že by šel Viktor do školy. Potřebuje pleny, cizím lidem nerozumí, pokyn o více než třech slovech už nepobere. Proč se to nechalo zajít tak daleko, že to lidi bezdůvodně zneužívali, a proto se to zruší pro všechny? A k tomu zneužívání - škola chce dvě doporučení k odkladu - ze školského zařízení a od odborného lékaře. To jsem nevěděla, že bude potřeba, SPC vydalo to doporučení po dvojím důkladném testování a prostudování zpráv od odborníků. Netušila jsem, že bude potřeba ještě další doporučení od lékaře. Tak mám jen od pediatra, protože jiného odborníka pravidelně nenavštěvujeme. Snad to bude stačit. Ale nerozumím tomu hromadnému zneužívání - to si tahle doporučení lidi sehnali jen tak? Nás to stálo dost úsilí, přestože je Viktor dítě se speciálními potřebami na první pohled. Nechápu, jak to, že je teda tak snadné odklad získat.
Edit: vlastně jo, došlo mi, že to asi jde cestou těch PPP, které napíšou školní nezralost, nebo podobný vágní důvod. Pak teda nechápu, proč se nezkrouhne jen tahle cesta k odkladu, ale rovnou se odříznou i ti, kteří museli cestou SPC a skutečné diagnózy.