Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:04

Myrtila jo no, ten poslední odstavec je trochu z říše snů Já si dělám srandu od narození mimina, že na něj budou všude čekat s otevřenou náručí 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:10

Evaeva já si zase myslím, že všechno zkrouhnou, místa zruší a budeme na tom stejně,  až dojde na nase deti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:17

Allysa já si to nemyslím, protože nic se nezměnilo ani když bylo dětí víc. Ty populačně bohatší ročníky, či jsou teď, nejsou blesk z čistého nebe, ten nárůst byl pozvolný a ten vrchol je dlouhý x let, není to špička nahoru a dolu. A co se stalo...nic, žádná místa navíc nevznikly, nepřipravily se na to ani střední školy, které měly 15 let čas. I když je pravda, že když je šance peníze uspořit... Ale tak rychle to nepůjde a naše děti jsou druhý slabý ročník a tady ten pokles navíc byl prudký. To chvíli potrvá, než si odpovědní všimnou

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:19

Evaeva Snad máš pravdu,  ale zrušit je jednodušší než vybudovat,  no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:21

Allysa jo, ale stejně. Musíš propustit učitele, to není hned

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:22

Evaeva Já nevím, naše škola už rok hledá učitele prvního stupně a ve vedlejší škole hledají už od září:-/ Možná prostě nebudou učitelé, takže budou ty školy rády, když jim o třídu ubude. 

Edit: Jo a souhlasim propustit učitele je hrozně složité, pokud má smlouvu na dobu neurčitou. U kámošky se chtějí jednoho zbavit a prostě nejde to, když se ten člověk brání, tak prostě ve státním to fakt není prča někoho vyhodit.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:23

Evaeva Nemívali oni nějaký ty smlouvy jenom na rok do prázdnin? Doufám, že už se ti nějak vyřešilo teda, byla to strašná prasarna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 10:34

Allysa to už se snad roky nesmí. Byla to fakt prasárna.

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 11:01

Taky jsem si rikala, proc proboha tu zmenu potrebuji ted, kdyz zrovna v roce 2020 se narodilo 110 tisic deti. Uz ted byl problem dostat dite do skolky, dcera sla az ve trech a pul. Tak do prvni tridy s timhle rocnikem dame deti, ktere by jinak sly z ruznych duvodu az dalsi rok. Vzhledem k tomu, jak pak sla ta porodnost dolu, by se klidne mohlo dva tri roky pockat a nebyl by to takovy sok. 

Je teda otazka, kolik deti bude mit odklad letos a bude tak za rok "navic" k sestiletym.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 11:17

Evaeva taky jsem zvedava. 2020 byl pomalu problem sehnat porodnici, termin na prvotrimesttalni skrining....letos se treba u nas o rodicky porodnice pretahuji. Rikala mi moje gyn, ze zaznamenala i vyrazny propad v IVF centru, kde taky pracuje. Loni rodila svagrova a v porodnici s asi 12 pokoji byly dve matky a dve deti. Jsme se tam na navsteve skoro bali. Ale obavam se, ze skolni system pojede rigidne dal v zavedenych kolejich. Male skoly zrusi a Praha a velka mesta budou mit prebytek deti vzdy. Rozhodne necekam, ze by skolky zacly ochotne brat dvoulete deti a skoly se zacly snazit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 11:25

Jos jojo, v prvním jsem se do porodnice registrovala v 13.tt, se třetím už většina pražských porodnic registrace zrušila. Já nevím, čím to je,  ale u nás se míň dětí do škol a školek hlásilo už na letošní rok. Což samozřejmě může být nějaký výjimečný výkyv. A do školky se přihlásilo neobvyklé množství větších dětí, teda do té naší. Nicméně vzali i pár dětí, co jim nebyly tři. (U nás se kupodivu asi tolik školek v devadesátkách nezrušilo, takže tříleté děti se dostaly snad vždy, posledních cca deset let určitě)

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 11:27

Vari přesně, 3 dny navíc a nemusela jsem řešit, že naše mini adhd potěšení bude rozkládat nějakou třídu zevnitř...potřebovala bych ji dostat na školu přesně pro ni, bohužel na druhém konci Ostravy. Muž je zásadně proti, já si myslím že by tam byla výrazně šťastnější než na skole se ségrou.

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 11:47

Včera jsme rozhodili obří letiště v pokojíčku na dvě samostatné postele, každý dostal lampičku a stoleček, rozdělili si plyšáky, vybrali barvu prostěradla a já po mnoha letech šla spát do ložnice. Samozřejmě jsem nemohla usnout, přestože objektivně je spaní v ložnici mnohem pohodlnější, než na hrbatém spoji s kopáním z jedné strany a skřípěním zubů z druhé strany. Je to zase konec jednoho období.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2025 11:52

Pinot Noir smutek chápu, ale závidím! A to sdílím jen ložnici, ne postel. Mladšího jsme zhruba v tomhle věku stěhovali k bráchovi, u mimina to nevidím ani za rok. Takže já gratuluju

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 12:11

Pinot Noir To je hustý! To jsem zvědavá, kdy to přijde u nás:D

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 13:07

Pinot Noir no tak to teda je husté! Hoci po kludnom spánku túžim, viem, že nemožnosť malého hocikedy skontrolovať, bude pre mňa extra náročná. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 13:35

Pinot Noir tyjo! To je velká věc, jak spali kluci?

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 13:41

Kdo by jste chtěli, přišly mi slevy 25% na Lindex, co se dají kombinovat s 3 za 2 a mix2 nabídkami. 

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 13:49

Pinot Noir Jo, mně teď vyprchává večerní "přikrývání" a je to přesně stejně smutný, dřív byl nešťastný syn, když to neklaplo, teď já....

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 10. dubna 2025 13:51

letfenixa jako miminko chápu, ale co kontrolovat na školákovi?

Já jsem úplně jiný team, obě děti odmala spaly ve své posteli, ani žádné uspávání a nošení jsme nevedli, asi jim stačilo být s námi v jedné místnosti, když jsme bydleli v 1+1 , vlastní pokoj mají až poslední asi 3 roky.